Не съм съвсем съгласен, че работата он/офф е основната причина за мухлясването. Подкрепям мненията на [mention]SPSt [/mention] и [mention]justify [/mention] . Малкото Хеви работи он/офф в 14м2, като винаги е между 120-270W консумация. Много рядко изтича конденз от него. 3-то лято и няма никакви миризми и гъби. Рекордьор безапелационен. МЕ-то в спалнята ми също бачка он/офф, като работи основно в диапазона 200-350W. То също се вмирисва много трудно, въпреки че вече е брадясало и ще го чистя в края на лятото. Голямото Хеви пък се вмирисваше доста лесно до миналото лято. Винаги работи в диапазона 110-190W (колкото и топло да става, над 190W не съм го виждал на темперирано помещение). Почти не капва конденз през повечето време. Изключва много рядко. Всичките ми машини са на задание 25гр. Развъртат се повече само при първоначално пускане. Тази година пробвах с пускане на турбината, на висока степен за 20-40мин., след ползване на охлаждане. После си оставям и самопочистването. Резултатът до сега - чист климатик, който не се е вмирисал. Както по-нагоре бе споменато, машината трябяа да работи по-натоварена, за да е по-студен ТО, което води до голямо количество кондензат, който пък отмива голяма част от гъбите. Това са скромните ми наблюдения.