а не ве изобщо не е скъпо :))
Преглед за печат
а не ве изобщо не е скъпо :))
То и аз не съм казал евтино, но поне предлага нещо повече от един Дайкин перфера 14ка примерно, който може и да е по-скъп, а е среден клас нещо като AY, а на цени като за висок клас, но като има кой да ги дава...
Онзи топ Панасоник с някаква конструкция за запазване на капацитета при минусови температури беше още преди години над 5000 лв, доколкото си спомням
По принцип колкото повече расте цената на нещо, толкова по-малко получаваш за парите си.
Хм, 39.5 кг външно…
Дават го с СОР 6.9 при 7С и 20С вътре за 25цата : https://www.dynoair24.de/produktdate...tric/26090.pdf
МЕ най вероятно са есхумирали някой от топ моделите си на 100 волта от близкото минало и са го представили като нов модел на 220 .. преди години имаха модели с КОП над 6
Този висок COP сигурно е при ниска мощност, те повечето климатици вадят висока ефективност в този диапазон
За RZ25 дават че отдава 3 киловата на -30 градуса с COP 1.7
Донякъде е заради тази екстра hyper heating, но и R290 агента помага
Сигурно дефроста е пак същия, но един резистор за 5 цента ще го нагоди:BigGrin
Тук е преди предстоящ дефрост след 2 часа и 45 мин работа. 1 градус над нулата, тихо време, но влажността е 99%, има някаква мъгла и във въздуха се носят ситни капки от които всичко се мокри като от дъжд. Пример как под нулата може да работи без дефрост 4-5 часа, а над нулата да има нужда поради по-голямо заскрежаване.
От първоначалния тунинг нищо не е променяно за момента.
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=43279&stc=1
Е той едва се е заскрежил.
Ами да, но и снимката не е 100% реалистична, понеже го спрях за да го снимам, мина малко време и нали е над 0 градуса и започва бързо топене, иначе беше по-снежно.
Аз затова мисля още да го разредя, тия 2:45 часа спокойно могат да се превърнат и в 4 часа без кой знае какво натрупване, но исках да покажа как влияе влажността и не е само до температура, много е относителна работата кога ще има по-обилно заскрежаване и с повече ситуации може да се нагоди оптимално
- - - - - - - - - -
Но също показва колко консервативен е дефроста при МЕ по отношение на запушване на ламелите:)
На снимката не е оригиналната конфигурация, а можем да си представим как щеше да е фабрично, хаха.
Той няма ли контролен дефрост по време, независимо от температурата на датчиците. При Дайкин е 3-4 часа
той дефроста на МЕ няма нищо общо със запушване на ламелите ,просто под 0 градуса е на 2 часа и половина работа на компресора
Те вече не дават данни за условията. Но изглежда не са се променили, нали имам и стар модел.
На мен ми изглежда че първото условие е дефрост термистора и оттам нататък другите условия, както пишат за някаква логика до 150 мин интервал.
Преди дни нали беше -2-3 градуса и дефроста беше на близо 5 часа, та оттам си мисля че според колко се излъже този термистор може и да не настъпи никога дефрост и така човек да си го нагоди според модела климатик /едноредово или двуредово външно тяло/ и климатичните условия.
Ще гледам да сложа и друг резистор да видя как ще се промени, но не съм сигурен да има лимити за време между дефростите, както им казвате контролни.
Дори да го изключваш периодично, можеш да го караш да работи без да влезе в дефрост, така тествах първоначално колко скреж може да натрупа.
Тук е мястото да вмъкна и една спамърска песен която няма връзка по темата с дефростите:BigGrin
https://www.youtube.com/watch?v=hvLZ9L_KTtw
дефроста ти е на 5 часа при -2 ,но с паралелен резистор .. сметнал ли си колко градуса е с него ? бас държа че е доста над нулата
Е, аз оставам с впечатление, че казваш че независимо как ще се мъчим да го лъжем все ще прави дефрост на макс 2,5 часа или аз не съм разбрал правилно, а аз се опитвам да кажа че не гледа единствено това, макар и да не е имало много подходящи ситуации, за да го твърдя все още със сигурност.
За дефрост термистора за едни модели са писали на -3, а за други -1 градуса, за МХИ май го пишат на -5, доколкото си спомням, но това не е на околната разбира се.
За околната температура на мен ми изглежда че не се взима под внимание но дори и да се взима и там може да се сложи резистор и с експериментиране аз да реша кога да прави дефрости, а не производителя.
Просто е консервативно размразяването и така са решили от МЕ, както изглежда го има и при други марки като Мидеа, Панасоник от това което съм разбрал.
Сравнително прости устройства са, за да бъдат излъгани, но и аз досега не бях се интересувал от модификации, то вече няма кой знае колко такива моменти, че да е голям проблем, но пак може да се адаптира, за да не харчи напразно да топли улицата.