Как ли пък не е добър дефроста на Nipon-a..в магазина до нас има 4-5 такива монтирани есента и цяла зима външните им тела бяха тъжна гледка - ледени блокчета...
Как ли пък не е добър дефроста на Nipon-a..в магазина до нас има 4-5 такива монтирани есента и цяла зима външните им тела бяха тъжна гледка - ледени блокчета...
Дефроста им е добър,но "чупенето" на датчиците им е с епидемични размери,затова моделите им без външен датчик са по-добри.
не знам кои се изказва подготвен и кои не но прочетох нещо интересно че,(NIPPON и хубав било несъвместимо)не е хебав но е добър а за 500лева добри климатици рядко се срещат аз съм с НИППОН май 4 години може да са и пет не знам щот забравих кога съм го купил точно така забравих щот досега не ми се е налагало да викам техник или да се притеснявам че ще се счупи включвам го в началото на зимата и го изключвам като дойде пролетта не се притеснявам че може да замръзне и да изгори или квото и да е вкраина сметка ми струваше 480 лева с монтажа е да при минус10 на вън в стаята не е повече от22 градуса но при такава температура се ходи по къс ракав така че е достатъчно пък и аз съм от благоевград тук рядко е толко студено защо да давам 1500 или 2000 след като и такъв ми върши работа та тва са две заплати живеем в българия не в швейцария
И аз съм на това мнение пък с парите спестени може да иде човек на екскурзия в чужбина.
Разликата в парите с годините ще отиде за ток... Е, ще кажете, че ще е след много години... не са толкова много, смятал съм го многократно.
За комфорта,тишината,надеждността,екстрите няма смисъл да говорим.И да си караме тогава таралясниците кат ЗАЗ и Трабант и да обясняваме колко хубаво возят и малко горят....
Имам климатик за 500 лева, имам и климатик за 1500 лева - нормално е евтиният да е мелница...трептят едни клапи ,дрънчи турбина ....вее ми в главата и няма начин да се коригира(хода на клапите е нищожен),а компресора се чува как набира скорост...при изключване пак всичко е ясно- има един звук - БРРР. Всеки си прави своя избор..
Комфорт(кеф) цена няма, но не съм съгласен, че парите се избиват от спестените сметки за ток.От спестените пари при покупка на по-евтин климатик може да се "добива"лихва, ако се вложат в банка-около 10% годишно, тоест 100 лева на 1000лева на година.Така, че се получава конкуренция межди спестяване от ток(при по скъп климатик) и доход от лихви(при купен евтин климатик).Аз лично не бих жертвал комфорта, но всеки сам преценява какво иска.Първоначално публикувано от deian
Може да си спестиш нерви и време от евентуални повреди н а по евтиния(което не е задължително) както и няма гаранция че с по-скъпия ще ти спести нерви и време за повреди и ръчно-крачно размразяване.
Незнам колко ще си спестиш като ти се повреди нещо по скъпия климатик. Тогава повчето фирми дори тези който са ти го продали нямат време не желаят да се занимават или ако решат да го поправят цената на частите ще те откаже. Виждал съм много такива случай поне от това че други не ги ремонтират аз си печеля. Няма вечни неща всичко се поврежда особенно по сложните неща.
коя е тая банка дето дава 10% лихва да си сложа и аз парите там.дават максимум 5%.а инфлацията е над 3% годишно тъй че нека да бъдем честни.Първоначално публикувано от justify
Изчакай още 2-3 години ....и тогава попитай пак...Първоначално публикувано от jako6iba
Нипон за нищо не стават. Не ги купувайте . Климатик 24 , който трябва да отоплява от 55 до 70 м2 , не може да стопли 25 м2 и все още не са много ниски градусите отвън . Все едно имам хеликоптер в къщи . Особенно нощно време не може да се спи . Мисля да го изхвърля
ако търсиш помощ само свирниПървоначално публикувано от milan_fan
Здрасти edi1, прави впечатление, че участваш във всички форуми където може да се оплюе нипон.... явно от мидейката си вадиш хляба.... иначе е хубва мидейката, само където с гаранцийката малко са труднички... или имаш друго мнение по въпроса....
Относно 24-ката Нипон - мисля че ако монтажника който е монтирал ако си знае работата няма да остави нещата така, но ако е монтирал бай Гоче от село тагадътково и е нямал нивелир - този сложен уред, а сега колата му се е развалила и не иска да иде с каруцата до мястото.....друг въпрос...
В последно време много пораснаха хората откъм измислен стандарт който има немарков климатик е по долно качество човек... бъдете щастливи - не робувайте на марки, всичко е късмет и сервиз при техниката според мен.