Осака зимата чупи перки като солети ще се видиш в приключение. Имам клиенти който смениха осаките с мидей и това лято си взеха и за вилата мидея.
Осака зимата чупи перки като солети ще се видиш в приключение. Имам клиенти който смениха осаките с мидей и това лято си взеха и за вилата мидея.
Осаката е една емоция с летален изход, много потрошени нерви и най-вече пари. Ако си купиш клима от тази марка ти ще се присъединиш към групата на страдащите хора от силно развиваща се китайска гаражна промишленост. Зимата ще стоиш на студено и ще даваш пари за лекарства, които вече са много скъпи. Продават в Техномаркет едни малайзийски Хитачита по 899 лева. По-добре си купи такова или за около 1000-1100 лева някакъв конвенционален Дайкин, Фуджицо. Не си давай тудно изкараните парици за китайски ментаци и подобия на климатици. Те стават само за охлаждане през лятото.иначе и аз бях с Осака 12SBP 2 години горните мнения са верниОт евтините климатици свестен климатик остана само Мидеата коментарите че дават дефекти са пълна глупост,![]()
Най-лошото е че ако случайно случиш на свястна OSAKA ще повлечеш много невинни хора и те да си купят.После ще се чувстваш много виновен.Моя съвет-забрави OSAKA-та.
Пичове взех ОСАКА -18ка инверторен чакам да го монтират в края на седмицата пък като сняг забръска ще ви пиша как е положението с тази не до там качествена марка![]()
Имам един приятел със същата Осака, това беше първият климатик на който чух как му пукат пластмасите и то доста дразнещо, тъй че..Първоначално публикувано от felipe
Вечната тема за доброто и злото...
Конкретно за 12 CH LBPE днес измерих конйсумацията на 2 такива машини в къщи. Е, дават малко разлика от 100 W - едната папка 400 W минимално, ругата 500 W . Максимално и двете ядат около 900 W. Всичко това при охлаждане. Обаче бачкат и двете да си *** майката. Не искам да прибързвам с хвалбите, понеже и двете са младички, изкарали не повече от 2 зими, но нека да не изкарваме дявола по-черен отколкото е. Втората я спазарих за 400 лв с поставянето на 2 годинки, работела само за охлаждане - е как да не я лапна, па нека да злословят всички. Ако цената за чисто нова такава машина беше малко по-ниска грешка нямаше да имат. Зимата ше напиша колко ток папка Осачката на ден в сравнение със Санио дето има цоп около 5 и да престанем с тези спекулации, че Осаките много горели, много се чупели, замръзвали и т.н. Живея в град с влажен въздух и ако Осаката е добре оразмерена, особено ако е инверторна няма замръзване
Абе тя тази осака слага в джоба си Нокрии Даисеикаи и кво ли не с тези арктичесики работни температури.
Сплит инверторен
-Работна температура:от -25 до +44 °C
-Капацитет:охлаждане: 3.5 KW
отопление: 3.8 KW
-Консумирана мощност:охлаждане: 0.9 KW
отопление: 1.2 KW
-Ниво на шум:вътрешно тяло: 42 dB(A)
външно тяло: 52 dB(A)
-Въздушен поток:550 m3/h
-Изсушаване:1.5 L/h
-COP:3.80
-EER:3.30
Има си нагревателче да и топли компресорчето, що да не бачка при гореспоменатите Т. За консумацията - наистина е такава, собственоръчно я измерих. КОП над 3 при Т +7* невъзможно ли е ? Никой не е казал, че при минусови температури ще плюе левчета през клапата, заедно с топлия въздух. За зимата специално ще измеря колко $$ ще изпапка при конкретни външни температури и стайна за определено време, примерно. По-миналата зима, в най-големия студ от -20*, едната ОСАКА 12 инверторна успя да остиска 18 * в стая 22 м2, от къща с 2 външни стени, с ефтино ПВЦ, без сант изолация. Смятам доволно се представи. Това с пукота на палстмасите и шуменето от вън е било явно в миналите години. По новите са доста тихи, твърдя това за модели след '08 Ако някой не ми вярва, ще постна видео, ся що да лъжа, от еко-клима ше ме почерпят ли ?! Споделям държането на машините просто.
За студеното наистина яде по 900 W на full power. Но днес премерих колко харчи Осака 12 LBPE на топло на фул пауър, въпреки, че е лято: външна +22* Като развъртя напълно, взе да дърпа по 2 кВ. Сигурно не е много мъдро да пускам лятото на топло, но е в името на науката. И все пак толкова ток нормално ли е ???
За Осаката няма невъзможни неща.Първоначално публикувано от kalcheff1
При първоначалното форсирсне при старт,може да дърпа по 2кв.,но лошо е ако ги поддържа,Ами зимата тогава?
![]()
Точно така стана, след 5 мин. , явно му стана топло и падна на 600 W, въпреки че е на фул пауър. Ще спомена зимата при реални условия какво става.
ти тия двете осаки ли продаде?Първоначално публикувано от kalcheff1
май имам една такава и се чудя дали си струва да се мести или да я оставя където си е.
От трите ми клими 2-те са Осаки и съм доволен от тях. По старата е CH-12-JB , а по новата е CH-09-CN. И по двете понякога има скреж, но след един дефрост няма и следа. Нямат нагреватели и други там подобни. Така че е смешно да се говори за чупене на перки и т.н. Дори и в най-студените дни поддържат 20-22 градуса. Така че за цената си са повече от перфектни.
купих го през май 2009 ,тази година през юли му изгоря компресорът.в Пазарджик компресор нямаше ,звъннах в ЕКО-КЛИМА откъдето дойде отговор че не разполагат с резервни части,да видя при някой дистрибутор из България ! намерих чак в София ,но сумата за ремонт и разнасяне до там беше такава че се отказах .така че си правете сметката като купувате ОСАКА -този МОДЕЛ 12 LBP изкара 3 години и 2 месеца .