То първо да беше разпитал познати колеги кой какъв климатик има. То добре си намерил сега форума но е късно вече. Викай сервизната фирма може да е примерно проблем с външния вентилатор да не работи и да замръзва затова толкова бързо.
То първо да беше разпитал познати колеги кой какъв климатик има. То добре си намерил сега форума но е късно вече. Викай сервизната фирма може да е примерно проблем с външния вентилатор да не работи и да замръзва затова толкова бързо.
Като купувате боклуци за да спестите 500-600 лева(които после додавате многократно) се получава точно така!И на господ да се жалиш ....все тая по удачния вариант е да викнеш фирмата която ти го е монтирала и ако могат да направят нещо(понякога причините да не работи климатика нормално са елементарни)
Между другото БОКЛУЦИТЕ (поне според мен)са NEO,HAIER,SANG,OSAKA,SAMSUNG и доста други по-неизвестни марки.
Кажи кога ще хвъряш хаери на боклука да мина да си взема някой друга бройка.Първоначално публикувано от lavsho
всеки купува това което може да си позволи....както един колега беше написъл истина е че хубавият климатик може да ти осигури комфорт и сигурност а е мит че някога ще си върне парите...в тоя ред на мисли в нормално хората да имат различни виждания по тези въпроси и а и различни финансови възможности....Първоначално публикувано от lavsho
Мисля че сигурноста и комфорта си заслужават цената защото един Елит на цена от 749 лева за 12ка(по-евтин инвертор не знам)не може да се сравнява по никакъв показател с едно Фуджи на цена от 1349 лева и с Фуджито ще се грее човек и ще си пее а с Елита на 80% ще мръзне и ще си плаща "добри" сметки като поп (ако изобщо работи).Аз също мисля че трябва да има климатици и за средния Българин и то ги има (тайландската Тошиба,групата Фуджицу,Мидеа)но са на цена от1000-1600 лева. Е ............без пари НЯМА удоволствие а има само ядове и проблеми.
lavsho не срявнявай мидеята с фуджитсу и тошиба.
Можеш да я сравниш с хайер примерно.
Мидеата е много здрав климатик, естественно има някои недостатъци но не забравяи че във MIDEA 40% дялово участие имат именно TOSHIBA и ако имаш възможност разглоби една от Мидеите HRDN1-QC2 ,разгледаи я хубаво и ще се убедиш че дефакто е от моделите на Тошиба от преди 4-5 години след това монтираи един от тях - засечи разхода на ток за поне една седмица и след това може да коментираме с кои климатици може да я сравняваме,защото Мидеата определено не е от боклуците споменати от мен а най-малко пък може да се сравнява с тотално сбъркания Хаер(поне моделите от последната една година).
Аааа не, с хаер не.Първоначално публикувано от TIMBERLAKE
С осака може.
lavsho работя с мидея и дженерал от както ги внасят в България и от няколко години насам твърдо съм се лепнал зя тях от евтините мидеята е железна с исключение на малките климатици за отопление иначе професионалните им машини са много добри там вече не говорим за компромиси а от домашните моделчета нз за тошибата дали си приличат защото със тошиба не работя не ми харесват много като климатици просто не си заслужават толкова парите та мисълта ми беше че с York са едно към едно освен решетката на перката даже преди правих услуга на приятели че монтирах няколко yorka в една банка викам тва е мидея и те не не york са викам добре след малко се връщам нося една мидея отваряме капаците всичко от-до еднакво и шефа на банката щеше да припадне че са дали 2 пъти повече парички ама тва е то.
nasko-g osaka можеш да сравняваш със samsung и crown.
haiera със мидея и LG.
Брех, ти си бил яко коректен, а?Първоначално публикувано от TIMBERLAKE
За останалото може и да си прав...
тая мидея във всяка тема се хвали офтопик а климатиците са доста посредствени ,точно на нивото на хайер и осака ,даже хайер имат доста сносни модели а мидея нямат модел който да отговаря на моите критерии за сносен климатик ... не може да чувам външното тяло на съседа през 2 етажа и ПВЦ дограма това е безобразие ! а Осака и циганин зимата не работят !
Аз имам Осака 12-ка ,модел 2006г.Когато е на охлаждане....няма проблеми,но когато е на отопление(климатика не е инверторен) работи няколко минути и после застава на ПАУЗА и не включва много продължително време.Веднъж го засекох...за 1 час включи само 3 пъти.Имал ли е някой такъв проблем и ако е...какво е решението?
Явно преценява, че няма нужда. Каква температура му задаваш и при каква включва? Може и грешно да преценява датчика. Ако чака стаята да изстине много и чак тогава включва, датчикът не е точен или трябва да се премести.
И аз мисля,че е от датчика,но не го знам къде е и къде трябва да се премести?Слагам го на различни градуси..25,26,27 и пак прави същия номер.