Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследноПоследно
Резултати от 16 до 30 от общо 32

Osaka CH-17-SL - не топли

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Re: Климатик ОСАКА-CH-12-SL-японско производство-не топли под-3гр.

То първо да беше разпитал познати колеги кой какъв климатик има. То добре си намерил сега форума но е късно вече. Викай сервизната фирма може да е примерно проблем с външния вентилатор да не работи и да замръзва затова толкова бързо.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Jan 2008

Re: Проблем с климатик Осака CH-17-SL

Като купувате боклуци за да спестите 500-600 лева(които после додавате многократно) се получава точно така!И на господ да се жалиш ....все тая по удачния вариант е да викнеш фирмата която ти го е монтирала и ако могат да направят нещо(понякога причините да не работи климатика нормално са елементарни)
    Между другото БОКЛУЦИТЕ (поне според мен)са NEO,HAIER,SANG,OSAKA,SAMSUNG и доста други по-неизвестни марки.

4. Тук е от
    Aug 2007

Цитат Първоначално публикувано от lavsho
    Като купувате боклуци за да спестите 500-600 лева(които после додавате многократно) се получава точно така!И на господ да се жалиш ....все тая по удачния вариант е да викнеш фирмата която ти го е монтирала и ако могат да направят нещо(понякога причините да не работи климатика нормално са елементарни)
    Между другото БОКЛУЦИТЕ (поне според мен)са NEO,HAIER,SANG,OSAKA,SAMSUNG и доста други по-неизвестни марки.
    Кажи кога ще хвъряш хаери на боклука да мина да си взема някой друга бройка.

5. Member
    Тук е от
    Aug 2008

Цитат Първоначално публикувано от lavsho
    всеки купува това което може да си позволи....както един колега беше написъл истина е че хубавият климатик може да ти осигури комфорт и сигурност а е мит че някога ще си върне парите...в тоя ред на мисли в нормално хората да имат различни виждания по тези въпроси и а и различни финансови възможности....

6. Member
    Тук е от
    Jan 2008

Мисля че сигурноста и комфорта си заслужават цената защото един Елит на цена от 749 лева за 12ка(по-евтин инвертор не знам)не може да се сравнява по никакъв показател с едно Фуджи на цена от 1349 лева и с Фуджито ще се грее човек и ще си пее а с Елита на 80% ще мръзне и ще си плаща "добри" сметки като поп (ако изобщо работи).Аз също мисля че трябва да има климатици и за средния Българин и то ги има (тайландската Тошиба,групата Фуджицу,Мидеа)но са на цена от1000-1600 лева. Е ............без пари НЯМА удоволствие а има само ядове и проблеми.

7. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2008

lavsho не срявнявай мидеята с фуджитсу и тошиба.
    Можеш да я сравниш с хайер примерно.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Jan 2008

Мидеата е много здрав климатик, естественно има някои недостатъци но не забравяи че във MIDEA 40% дялово участие имат именно TOSHIBA и ако имаш възможност разглоби една от Мидеите HRDN1-QC2 ,разгледаи я хубаво и ще се убедиш че дефакто е от моделите на Тошиба от преди 4-5 години след това монтираи един от тях - засечи разхода на ток за поне една седмица и след това може да коментираме с кои климатици може да я сравняваме,защото Мидеата определено не е от боклуците споменати от мен а най-малко пък може да се сравнява с тотално сбъркания Хаер(поне моделите от последната една година).

10. Тук е от
    Aug 2007

Цитат Първоначално публикувано от TIMBERLAKE
    lavsho не срявнявай мидеята с фуджитсу и тошиба.
    Можеш да я сравниш с хайер примерно.
    Аааа не, с хаер не.
    С осака може.

11. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2008

lavsho работя с мидея и дженерал от както ги внасят в България и от няколко години насам твърдо съм се лепнал зя тях от евтините мидеята е железна с исключение на малките климатици за отопление иначе професионалните им машини са много добри там вече не говорим за компромиси а от домашните моделчета нз за тошибата дали си приличат защото със тошиба не работя не ми харесват много като климатици просто не си заслужават толкова парите та мисълта ми беше че с York са едно към едно освен решетката на перката даже преди правих услуга на приятели че монтирах няколко yorka в една банка викам тва е мидея и те не не york са викам добре след малко се връщам нося една мидея отваряме капаците всичко от-до еднакво и шефа на банката щеше да припадне че са дали 2 пъти повече парички ама тва е то.

12. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2008

nasko-g osaka можеш да сравняваш със samsung и crown.
    haiera със мидея и LG.

13. Member
    Тук е от
    Mar 2008

Цитат Първоначално публикувано от TIMBERLAKE
    lavsho работя с мидея и дженерал от както ги внасят в България и от няколко години насам твърдо съм се лепнал зя тях от евтините мидеята е железна с исключение на малките климатици за отопление иначе професионалните им машини са много добри там вече не говорим за компромиси а от домашните моделчета нз за тошибата дали си приличат защото със тошиба не работя не ми харесват много като климатици просто не си заслужават толкова парите та мисълта ми беше че с York са едно към едно освен решетката на перката даже преди правих услуга на приятели че монтирах няколко yorka в една банка викам тва е мидея и те не не york са викам добре след малко се връщам нося една мидея отваряме капаците всичко от-до еднакво и шефа на банката щеше да припадне че са дали 2 пъти повече парички ама тва е то.
    Брех, ти си бил яко коректен, а?

За останалото може и да си прав...

14.  

15. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

тая мидея във всяка тема се хвали офтопик а климатиците са доста посредствени ,точно на нивото на хайер и осака ,даже хайер имат доста сносни модели а мидея нямат модел който да отговаря на моите критерии за сносен климатик ... не може да чувам външното тяло на съседа през 2 етажа и ПВЦ дограма това е безобразие ! а Осака и циганин зимата не работят !

16. Тук е от
    Dec 2008

Аз имам Осака 12-ка ,модел 2006г.Когато е на охлаждане....няма проблеми,но когато е на отопление(климатика не е инверторен) работи няколко минути и после застава на ПАУЗА и не включва много продължително време.Веднъж го засекох...за 1 час включи само 3 пъти.Имал ли е някой такъв проблем и ако е...какво е решението?

17. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Явно преценява, че няма нужда. Каква температура му задаваш и при каква включва? Може и грешно да преценява датчика. Ако чака стаята да изстине много и чак тогава включва, датчикът не е точен или трябва да се премести.

18. Тук е от
    Dec 2008

И аз мисля,че е от датчика,но не го знам къде е и къде трябва да се премести?Слагам го на различни градуси..25,26,27 и пак прави същия номер.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Osaka CH-12-V - не топли?
    От mvalve във форум Климатици Osaka
    Отговори: 20
    Последно: 16-10-11, 11:26
  2. Osaka CH-12-SBP - не топли
    От doro във форум Климатици Osaka
    Отговори: 14
    Последно: 27-12-08, 19:02
  3. Osaka 9-ка - не топли добре
    От mirot във форум Климатици Osaka
    Отговори: 4
    Последно: 11-11-08, 17:22
  4. Osaka CH-12-TNS - не топли
    От achod във форум Климатици Osaka
    Отговори: 2
    Последно: 08-09-07, 21:06
  5. Osaka 9-ка инверторен - не топли
    От atakmim във форум Климатици Osaka
    Отговори: 6
    Последно: 30-12-06, 14:54

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе