машините са несравними като възможности при отопление ,имам и 2те марки - вземи Фуджитсуто ,ASYA12LC e поне 1 класа отгоре ,като моя панасоник не е толкова жалък модел като Е9GKE а е от премиум делукс серията за 05 - XE9DKE
машините са несравними като възможности при отопление ,имам и 2те марки - вземи Фуджитсуто ,ASYA12LC e поне 1 класа отгоре ,като моя панасоник не е толкова жалък модел като Е9GKE а е от премиум делукс серията за 05 - XE9DKE
Много е просто , в сервизната документация пише : температурен диапазон на работа .
Ако живееш в Гърция , Панасоника би бил добър избор.
Те хората от панасоник са си го казали , до -5 градуса .
Ся ти може да го мъчиш , да го зориш и ко ли не .
Под тая температура не е ефективен , не че няя да работи разбира се .
Ся Фуджитсуто , хората са казали до -15 .
Сам може да прецениш , с кое можеш да се згреееш .
Единия е конструиран да топли до -5 , другия до -15.
OK!
Пичове, много ви благодаря за съветите и разясненията .
Стигнах до заключението, че Fuji-то е моят климатик. Остава колебанието (най-вече финансово) кое да бъде 09LC или 09LD, като имам голямо желание да е вторият, ест.
Сега остава и да ми кажете , ако знаете, кои фирми във Варна предлагат тези клими и къде е добър монтажа. До тук съм открил "Термо клима" и "Булклима" (или по скоро някакъв местен дилър). Ще съм благодарен за съвети към кои да се насоча.
Ами сега като разгледах по-подробно каталога, ми направи впечатление, че 9LC, 9LGC и 12LGC (!) са с по-малки външни тела от 9LD и 12LC ! Което явно не говори в тяхна полза, особено за 12-ката , към която можех "да залитна".Първоначално публикувано от freelander
въпроса е коментиран в темата за Фуджитсу ,изводите всеки може да си ги направи да не се повтаряме