Първоначално публикувано от
ManiMani Имам няколко въпроса относно работата на този климатик имам го в къщи от около месец но все още не мога да разбера това което японците са му заложили като функции и начина му на работа

Така, че ще съм благодарен ако специалистите от форума ми отговорят на тези няколко основни въпроса...
- за функцията AUTO - при включването и климатика би трабвало да охлажда ако температурата в стаята е нас 23 градуса да изсушава ако е между 20 и 23 и да топли ако е под 20. Досега при включването му винаги климатика е духал студено когато в стаята беше топло (над 23) а в момента започва да изсушава въздуха(поне така мисля, усеща се един студен полъх) като в момента температурата в стаята е 19C (интересно защо не затопля при 19C а изсушава, като в упътването пише че под 20C трябва да отоплява). Реално до момента на AUTO режима само един път ми се в включи р режим отопление и тогава температурата в стаяте беше около 16C... Защо се получава така?
- другия въпрос относно функцията AUTO. Доколкото разбирам тя не е подходяща климатика да се пусне и да се остави да работи на нея. Тъй-като ако доколкото разбирам в момента на включването му тои определя моментната стойност на температрата и ако примерно е тя е висока ще мине в режим охлаждане и ще охлажда докато достигне температурата която му е зададена на AUTO за охлаждане 25C... В смисъл на AUTO ще поддържа първия режим които сметне за най-добър при включването му(отопление, охлаждане или изсушаване) и не може да се превключва между режимите... или греша?!
- и третия въпрос относно функцията DRY изсушаване на въздуха... Какво всъщност прави тя?! При пускането и климатика почва да духа доста студено и обикновенно температурата слиза на около 19C а освен това не виждам някакъв ефект от това изсушаване(В стаята е доста влажно, и въпреки, че климатика е работил 2-3 часа в този режим, не се забелязва въздуха да е станал по-сух, а просто става по-студено. Освен това при ръчно пуснаке на климатика в този режим(DRY) от дистанционното има възможност за определянe на температура, но колкото градуса и да зададеш си духа студено и температурата си пада на 19C. Работи ли тази функция на този модел и може ли реално да помогне срещу влажния въздух в стаята и конденза?
и още нещо, защо когато в режим отопление климатика спре да духа топло, започва да духа хладен въздух и обикновеннно ако капачето му (AIR SWING) е настроено на AUTO при духане на топъл въздух е насочено максимално надолу а когато започне да духа хладен се отваря максимално... Какво всъщност прави?!
Евентуално някакви оптимални настройки и препоръки относно конкретния модела... Как е най-добре да се настрой?!