Страница 2 от 4 ПърваПърва 1234 ПоследноПоследно
Резултати от 16 до 30 от общо 54

Panasonic CS/CU-E12CKP - грешка F99

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Dec 2006
    Мнения
    694
    #16

    Re:Panasonic CS-E12 CKP

    Глупости просто трябва да се спре да се лъжат хората че като им се смени компресора и ще получат същият климатик дето са си го ползвали. Аз да ти кажа смених няколко шарнира и така и не държаха както този дето беше оригинален. Не за друго, а защото никой по света не сменя компресори и шарнири.
    С което се намират други хора, които твърдят че са направили нещо много хубаво, което в интерес на истината работи известно време, но изгодата е единствено за спекулантите които предлагат резервни части, които даже не е сигурно дали са произведени в Китай.

  2.  
     
  3. Member
    Тук е от
    Sep 2009
    Мнения
    241
    #17

    Re:Panasonic CS-E12 CKP

    Шарнири и компресори не се сменят на Луната - примерно защото там никой не ги ползва тука всичко си сменяме - дори и жените

  4. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria
    Мнения
    4,991
    #18

    Re:Panasonic CS-E12 CKP

    На мен пък до сега не ми се е повредил компресора отново където съм го сменял с нов, било то гаранционен или извън гаранционен ремонт. Имал съм случаи на дефектирал компресор след зареждане като е работил няколко дни без фреон поради избил кран някой карат по месец други по няколко дни. Аз смятам че смяната на компресор си заслужава лично аз ако имам панасоник със дефектен компресор ще го поправя както е направил Георги Борисов.

  5. Member
    Тук е от
    Dec 2006
    Мнения
    694
    #19

    Re:Panasonic CS-E12 CKP

    Ами че като е без фреон как ще се развали - той просто си се върти без никакво натоварване.
    Без фреон не може да се развали, може да се развали с много фреон когато го тормозиш.
    Що се отнася до поправката, то това удря по имиджа ти, защото той е обречен да се развали и като го направи бъди сигурен че няма да ти се обадят повече клиентите защото те смятат за некомпетентен, т.е. веднага търсят друг майстор който бъди сигурен още от първа дума ще те е оплюл.

    P.S.

    Погледнах надписите към поста ти и гледам че си от Плевен, Предполагам че там няма много майстори, но що се отнася до мен, ако такъв климатик се появи за ремонт в София по-добре е е ремонта да бъде отказан и клиента да си търси някой да му го оправя. В края на краищата той ще си бере гийлето, защото един недоволен клиент бъди сигурен че ще разнесе навсякъде, докато доволният я се сетил за тебе я не.

  6. Member
    Тук е от
    Sep 2009
    Мнения
    241
    #20

    Re:Panasonic CS-E12 CKP

    dkolov не питаш кое как работи и за какво служи а се опитваш да даваш мнения в област от която си много далече и не се притеснявай какво говорят клиентите за техниците

  7. Member
    Тук е от
    Dec 2006
    Мнения
    694
    #21

    Re:Panasonic CS-E12 CKP

    Мисля че отговорих!
    Що се отнася до това колко съм далече. Всъщност точно обратно много съм близо и знам много добре кое как работи, поне когато става въпрос за климатици, предполагам че това е причината да не питам.

  8.  
     
  9. Novice
    Тук е от
    Feb 2010
    Мнения
    3
    #22

    Re:Panasonic CS-E12 CKP

    Благодаря ви много на всички! На мен също ми е ясно ,че ако е компресора, по-добре е нов климатик. Ние българите сме свикнали всичко до последно да използваме. Ако се развали , побългаряваме го , оправяме го и докато не гръмне, не го оставяме. Ако знам, че купувайки нов климатик ще го използвам докато се развали, бих дала и 2000 лв за нов. Но като знам,че ми трябва докато мине зимата и никак не ми се дават пари. Подготвям психически ,че ще давам
    Все пак имам някаква минимална надежда,че може и да се оправи. Момчето дойде вчера и се оказа,че не достигал ток до външното тяло и отнесе климатика в сервиз. И сега си чакаме...

  10. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria
    Мнения
    4,991
    #23

    Re:Panasonic CS-E12 CKP

    Цитат Първоначално публикувано от dkolov
    Мисля че отговорих!
    Що се отнася до това колко съм далече. Всъщност точно обратно много съм близо и знам много добре кое как работи, поне когато става въпрос за климатици, предполагам че това е причината да не питам.
    Искам да поясня защо е вредно липсата и препълването с фреон. При липса на фреон маслото в системата няма какво да го разтвори и няма мазане на компресора също така фреона охлажда компресора, а при препълване той почва да работи като водна помпа и го претоварва като има и предпоставка за "воден удар" засмуква течна фаза която много увеличава обема при нагнетяване и се получават механични дефекти в компресора.

  11. Member
    Тук е от
    Dec 2006
    Мнения
    694
    #24

    Re:Panasonic CS-E12 CKP

    За препълнен със фреон климатик съм съгласен, но за недопълнен не разбрах за каква липса говорим. В случай че е недостатъчно, то това не е от голямо значение, защото все пак си има фреон- машината ще е разтоварена и това донякъде ще компенсира електрическите загуби, а от там и преграването. В случай че липсва напълно то в този случай това е най-малкият проблем защото щом липсва значи от някъде изпуска. Щом изспуска занчи може и да влиза по-малко въздух и влага.
    Влязат ли тези две неща в климатика дори и това да е бавно и полека, след това следва окисление на маслото и компресиране на водни пари, които са сериозна препоставка за дефектиране преди да се стигне ситуация в която изобщо няма фреон. В този момент дори да не е дефектирал компресора то той е доста амортизиран вече.

  12. Member
    Тук е от
    Feb 2009
    Мнения
    515
    #25

    Re:Panasonic CS-E12 CKP

    А ти да си чувал, че фреона охлажда компресора и липсата му не води до разтоварване, а до прегряване

  13. rkk
    rkk е офлайн
    Member
    Тук е от
    Oct 2007
    Мнения
    905
    #26

    Re:Panasonic CS-E12 CKP

    Така объркахте и оплескахте нещата,че не знам откъде да започна...най близо до 10-ката е Велев с тази разлика ,че няма 'воден' а хидравличен удар...вътре просто няма вода.Хидравличен удар има при презареждане и става засмукване на течен фреон,което чупи клапаните на ниското налягане...(Велев - не се засягай просто си обяснил малко дилетантски нещата)

    дколов - изобщо не си наясно с процесите в тази машина...преди да се стигне до липсата на фреон ,говориш за влизане на влага...?Как ще влезе тази влага при наличието на фреон...?
    Прегряване има при пълна липса и при малко фреон.При повече фреон има" тежка"работа- мелене на клапани и електрическо товарене без да може машината да постигне зададените и задачи...

  14.  
     
  15. Member
    Тук е от
    Dec 2006
    Мнения
    694
    #27

    Re:Panasonic CS-E12 CKP

    Интересно щом има дупка да излиза фреона, защо през тази дупка да не може да влиза външен въздух. Всичко зависи къде се намира дупката де и дали мястото на дупката в един момент не става с по-ниско налягане от външното, защото по-ниското налягане автоматично води до засмукване на външен въздух в системата.
    В интерес на истината даже и налягането вътре да е високо, пак има възможност да се засмуква въздух, защото крилото на самолета изпитва доста силно налягане но простото течение на флуидите карат въпреки силното налягане кара друг въздух да бъде увлечен от посоката на движение.

    Що се отнася до това че фреона охлажда компресора, съм съгласен, но все пак говорех за наличието на някакъв фреон. 15-20% липса на фреон със сигурност ще изведат система от режим, но не е сигурно дали компресора ще прегрее, най-малкото защото има и други фактори. Все пак той го охлажда но за да се затопли трябва да има електрически загуби, които са по-малки когато няма фреон. Всеки е слагал амперклещи за да се ориентира дали все пак дърпа някакъв ток този климатик, защото ако не го прави е признак за съществен проблем, което далеч не означава само липса на фреон.
    Едното компенсира другото в случая и все пак смятам, че е по-важно защо изобщо излиза фреон, което е по-големият проблем, отколкото това дали е малко или много.

    А и трябваше да отговоря на vklima. да лиспата му ще доведе до прегряване, но коя липса. Докато те викнат защото климатика е клексонирал, демек преграл бъди сигурен че до този момент текат смотани процеси в самият климатик. до такова прегряване може да доведе и едно запушване в капилярният възел от липсата на вакумиране и наличието на влага в системата. Преполагам знаеш колко е проводим капилярният възел и малко лед на това място води климатика до състояние, което прилича на липсата на фреон.
    Ще продължа нататък, защото наскоро открих две кила фреон отгоре в един климатик, който също прегряваше поради липса на фреон. Но не на какъв да е фреон, а на такъв който може да изпарява. Минал някой и казал че няма фреон и добавил две кила, но в същото време климатика просто беше с мръсно вътрешно тяло и това беше причината човека да не може да се топли, като в същото време външното тяло замръзва като чукче което пие водка.

  16. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria
    Мнения
    4,991
    #28

    Re:Panasonic CS-E12 CKP

    Да точно хидравличен но така ми е дошло на ума макар че ефекта е един и същи.

  17. Member
    Тук е от
    Dec 2006
    Мнения
    694
    #29

    Re:Panasonic CS-E12 CKP

    Дали ще се случи хидравличният чук, обаче зависи от външните и вътрешните температури, защото е възможно дори и препълнен климатик да продължи да смуче само пари при определени условия.

  18. Member
    Тук е от
    Sep 2009
    Мнения
    241
    #30

    Re:Panasonic CS-E12 CKP

    dkolov - не знам какви чукове те гонят и от 24 часа пишеш само дивотий , искам да ти задам един котролен въпрос - кой клапан на ротациония компресор се чупи след засмукване на течна газ ?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 4 ПърваПърва 1234 ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Отговори: 7
    Последно: 21-01-13, 20:54
  2. Проблем с климатика Panasonic CS-E12CKP ПОМОГНЕТЕ
    От bat.zdravo във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 30
    Последно: 22-12-11, 22:30
  3. Panasonic CS-E12CKP - грешка F96
    От qqto във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 12
    Последно: 14-09-10, 21:39
  4. Panasonic CS-E12CKP - грешка H11
    От kapitana55 във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 4
    Последно: 26-06-10, 21:07
  5. Грешка F61 на DVD Panasonic
    От Conqueror във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 4
    Последно: 15-04-09, 10:41

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе