Отдавна не бях посещавал форума и попаднах на проблема с компресорите за DKE серията,който все още продължава.
Моят съвет е: при финансова възможност да се подменят,защото електрониката им е "железна".Ние(Сръчко сервиз) предлагаме
абсолютно нови (не монтирани)на цена 280лв.Тази серия е с пружини по-термоустойчиви от първичния модел.
Естествено не....
Изпратено от моят Mi Note 10 с помощта на Tapatalk
Да попитам тук, макар че темата е друга, може ли отнякъде да се купи нов мотор за вътрешното тяло на Панасоник ТЕ12ДКЕ, "засвириха" много лагерите и ако цената е добра не е лошо да го сменя, защото машината все още работи много добре. Качествено рециклиран също става.
При условие, че може да се сменят лагерите, не виждам никакъв смисъл да се набиват пари в нов мотор.
В моя град няма кой. Ако дойдат от В. Търново да го вземат, да го занесат в сервиза, да го поправят, да го върнат и монтират цената може да доближи тази на новия мотор. Труд, части, демонтаж , монтаж плюс два транспорта -няма да е евтино. Отделно не се знае и как ще го ремонтират и с какви лагери. Не съм сигурен дали ще мога сам да го сваля и да го пратя или занеса лично. Поогледах и май няма да е лесно.
kantonaa1 , при този ремонт се сваля само мотора от вътрешното тяло а частите са 2 лагера по макс . 5-6 лв.
Този пост е редактиран от gerhar; 09-12-20 в 22:00.
Цената на лагерите не обуславя цената на ремонта , мисля аз.
Изпратено от моят Mi Note 10 Lite с помощта на Tapatalk
Аз за ремонта не съм казал колко струва , а колко струват лагерите , така ми се струва . А за ремонта колко струва зависи от много работи , на мен ремонта ми струва около 5 лв. за 2 Сопотски лагера които 5 та зима си работят безгрижно , та така . Това е форум за взаимопомощ , поне за това е създаден , така мисля . Ако някой си чувства бизнеса застрашен от някакъв форум....не знам.
Герхар, ако съм безработен и трудът ми не носи пукната стотинка, бих могъл да се занимавам половин ден със смяна на лагери за 5 кинта. Даже бих отдал и още половин ден за тест с лагери от 2 лева, за да видя разликата. И, разбира се, още два дни да обяснявам надълго и нашироко по форумите как лагерите от 2 лева отнасят по-скъпичките откъм тишина и красота, забавлявайки се с невярващите. Безплатно! Но ако печеля по 50 лева на час, дали три часа бърникане по цепеницата и обикаляне по магазините за търкалящи се съкровища би ми струвало два или 5 лева? Май че не. Затова си мисля, че смисълът на форума е да ни научи какво да не купуваме и какво да не правим. Поне за нас, чиито труд не е безплатен. И, разбира се, да сме по-критични към тези, които ни ремонтират съкровищата по стените. И не само.
Додо , от 1980 та година до ден днешен не съм бил и един ден безработен, лагерите не са ми ги сменили за 5 лв а струват 5 лв. , сменил съм си ги сам . А нещо което никога не съм си позволявал да коментирам е колко струва трудът на хората и колко пари изкарват . Всеки има право да работи ако е кадърен и не го мързи , да изкарва пари , и никой няма право да коментира парите на другия .
От един месец нови комресори за Панасоник в нашия сервиз струват 180 лв. с ДДС. Парт.номера им е:
5RS102XBC01
Скрол компресорите(също нови) са 230лв. с ДДС.Парт.номера им е:0896 691 588
5CS102XEC
Успех на всички мераклий!
https://www.sservice.bg/ Той си го е писал човека