гарантира безотказен режим на работа(справка в гаранционната карта на климаком).При останалите никъде не пише безотказен ,а работен диапазон.
гарантира безотказен режим на работа(справка в гаранционната карта на климаком).При останалите никъде не пише безотказен ,а работен диапазон.
Абе то туй вашето замръзване ли е?............вижте това
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1330949259[/time]_________________________________________________
!!!!!!!!!
Много е важно къде са монтирани климатиците ти Какво е изложението? Имат ли навес над тях, сиреч вали ли ги дъжд и сняг? Също е важно какво е отношението мощност на климатика спрямо помещението. Ако сложиш 12-ка в 15-18 квадрата, много ясно че няма да имаш проблем, т.к. тя почти няма да работи на макс Плюс това Панасониците от ниския клас почти винаги са с доста мощни компресори - 800-900 вата Аз за това им се кефя на Панасоник Рядко си правят гавра от подобен тип с клиентите си, дори и при китайчетатаПървоначално публикувано от dimkaraganchev
Това е ледогенератор клас А бе какво не му харесвате....?Първоначално публикувано от ya
Баба,кви 8-900 вата,тва е за конвенционалита,инверторите им са по 600 вата.
ето един от многото примери - 9-ка 750 вата - 12-ка 900 вата - 15-ка 1100WПървоначално публикувано от johny01
http://www.tsc-lg.cz/data/dokumenty/...RE_9_15JKX.PDF
Друг пример е Panasonic CS/CU-YE12MKX
Има още много
Ако някъде има 600 ватов, то вероятно е scroll.
А и казах в повечето случай, не винаги Примерно 12-ката e12*ke e с 750 ватов компресор. Но при най-ниския клас в повечето случаи няма компромис с компресорите
В хола имам PANASONIC CS/CU-PE12CKE. Стаята е с южно изложение и е 18 м2, 51 м3. Климатикът няма навес, сиреч каквото пада от небето, все е върху него. В двете спални (13 м2, 36 м3) имам по един PANASONIC CS/CU-PE09CKE. Те са с източно изложение и са монтирани на терасата, т.е. имат си защита отгоре. Може ли да ги провериш с какви мощности са им компресорите?
Ще пробвам да намеря сервизните, даПървоначално публикувано от dimkaraganchev
Можеш само да се радваш, че имаш такова прекрасно изложение на помещенията Освен че ти е комфортно и влиза светлина, можеш да минеш и с по-нисък клас климатици и пак да се топлиш ефективно Това е причината поради която си толкова доволен от климатиците си всъщност Не казвам че са лоши:P Не ти ги храня климите в никакъв случяй Просто казвам че им спестяваш много с това изложение Ще ти издържат много дълго време, въпреки че са от ниския ценови клас
За пример ще ти дам сравнение с моите клими едната топли 26 квадрата ЮГ и харчи 30 лева, другата топли 18 квадрата СЕВЕР и харчи 45 лева Това е за по-топлите месеци - октомври, ноември; при поддържана една и съща температура и двете са 12-ки
Наистина ОГРОМНО значение оказва изложението
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1330966860[/time]_________________________________________________
Ето го сервизното:
http://www.lmg.nu/fileadmin/support/..._pe9_12cke.pdf
650W e компресорът и при двете машини, леко са изпилени тези модели наистина... Но пък имат сравнително тежки тела - 9-ката 32 кила - 12-ката 36 кила - 840 фреон за малката и 1020 грама фреон за 12-ката. А и все пак си ги сложил в по-малки стаи 12-ка в 18 квадрата e супер за тия машини и с това изложение 9-ките пък не ги коментирам изобщо, щом не им навява снежец и топлят такива помещения
Не ги мисли Но и не ги прехвалвай много Можеш само да се радваш и да си благодарен
p.s. Ама пък тука какви неща чета...
https://forum.setcombg.com/index.php...,49500.14.html
Мерси. Нямам намерение да хи прехвалвам. Когато ги купувах преди 7 години, въобще не съм се замислял и не съм чел форуми. Харесах ги, защото тогава много хвалеха Панасоник, а и цената им беше супер. Засега ми вършат работа, но за следващите определено ще бъда по-внимателен. Дано изкарат поне още 3 години.
А иначе, наистина са малко преоразмерени, ама това си е чиста случайност. Падат се по около 90-100 W на кубик.