Колеги, притежавам споменатите климатици от 2005г. Някой може ли да напише какви са им техническите параметри?
Колеги, притежавам споменатите климатици от 2005г. Някой може ли да напише какви са им техническите параметри?
Колеги, какво става, никой ли не разполага с данните на споменатите климатици? Интересуваме основно миниална - номинална - максимална мощност на отопление.
Погледни пак дали това са буквите след 9 ?
Не е ли най-добре, да си намериш книжките на самите машини, които са ти дали и са били в кашоните, и да видиш там спецификациите на моделите?
Да не е СКЕ модела, ето тук има сервизни, най-долу за 2004/2005 г. - http://www.kaelte-bast.de/de/dokumen...andgeraete.php .
най-вероятно са еднакви със CS/CU-PE9(12)CKP, CS/CU-RE9(12)GKE, JKX, JKX-1 - или с много незначителни разлики.
9-ката е до 4.0квт макс отопление, 12-ката до 5 или5.1квт макс на отопление. A клас.
В петък констатирах смърта на един такъв панасоник CU-PE9CKE както се сещате номера с счупената пружина.
Опа, грешка. Климатиците са китайски инвертори и са PANASONIC CS/CU-PE12CKE и PANASONIC CS/CU-PE9CKE. А иначе в момента съм доста далеч от дома и няма как да ги погледна.Първоначално публикувано от edi1
Колеги, благодаря ви. Успях да намеря ръководствата на климатиците. След като промених буквите, всичко си дойде на мястото.
И на мене мисе пада по-едни на седмица не точно от този модел но от същите Панасоници дк мека ... лошо са проектирани но в БГ всичко се ремонтира.Първоначално публикувано от VeleV.Klima
П.С. повечето са след 4~5 година гаранция
След тази куца серия панасониците как са дават ли подобен дефект?
Ами, при мен от 3 климатика (1 бр. CS/CU-PE12CKE и 2 бр. CS/CU-PE9CKE) първо се скапа 12-ката, на 3-тата година. На следващата година се скапа и едната 9-ка. Добре, че бяха в гаранция. Смениха компресорите без никакви разправии. Другата 9-ка кара вече 6-та година без никакви ремонти. Когато ги избирах 2005г., нямах много време, пък и нямах повече излишни пари. Тогава ми се видя разумен избор. И най-вече заради гаранцията им 5 години. А иначе не съм имал проблеми с тях зимата. Топлят си добре. В дефрост влизат рядко, с изключение на дните, когато има мъгла и температурата е около 0 градуса. Тогава даже се заледяват целите, но пак работят. Е, гаранцията вече изтече. Сега чакам някой да сдаде багажа и да го сменям с далеч по-хубав.
Опа-а, вижте на какво попаднах: http://www.volta.bg/index.php?page=i...1&search_word= . Този мяза точно на моите 9-ки. Само дето след 6 години цената му е даже малко по-висока. Аз ги взех по 839 лв парчето. На всичкото отгоре пише, че са най-търсени. Леле-леле...
И защо точно "смърт" тези компресори се ремонтират от мен доста успешно и самия ремонт не излиза въобще скъпо, дори с монтаж и демонтаж на компресора. Досега имам много отремонтирани компресори дето се прераждат за втори живот за много малко пари и изкарват поне още толкова колкото са работили и до момента на повредата. Тези машини са си доста добре, просто пружинките са им малко дефектни.Първоначално публикувано от VeleV.Klima
И съм съгласен всяка седмица да ми се падат такива повредени климатици.
и за колко ги рециклираш?
Съпругата ми се обади днес, че климатикът в хола (CS/CU-PE12CKE) е започнал много да бръмчи. Но иначе си топлил. Някой може ли да даде съвет, какво да го правя.
Храни кучето и не пипай нищо.