Страница 1 от 4 123 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 46

Търся вътрешно тяло за Е12GKE . Моето се вмириса

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Aug 2003

Търся вътрешно тяло за Е12GKE . Моето се вмириса

Търся това вътрешно тяло . идея къде мога да го намеря . моя е малаизия с йонизатора. моето се скапа , вмириса и просто ще го сменям. мога ли да ми присъдя от друг модел вътрешно тяло , но да работи коректно . даите идеи че ми писна вече от тоя климатик

2.  

3. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Re:Търся вътрешно тяло за Е12GKE

И защото се е вмирисало, ще го сменяш? Направи му качествена профилактика и ще стане като нов.

4. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2008
    Живее в
    Пловдив

След качествена профилактика наистина климатика ще ти стане като нов. Сваляне от стената разглобяване обработка на питата и турбината с препарат силна струя вода и си ОК.

5. Тук е от
    Aug 2003

ще се опитам да спомена всичко с което го почиствах
    - 4 литра хипохлорит.
    - японският спреи
    -два вида обезмаслитл
    - белина около литър
    - супер мафрасол или както го знаят климатикадйиите мафразол . две измивания .
    като казвам измиване имам предвид разглобяване на всичко .
    днес даже ме хванаха лудие и го измих с водоструика( в стаята провиснах топлообменника ) като преди това го напръсках с мафразил и го оставих да се накисне.нямате идея какво излезе.. видимо няма нощо по топлообменника но в момента в които се спре и започват миризмите. няма значение в какъв режим е работил преди това.мирише та се нетрая . моля помагаите че съм готов да търся вътрешно тяло или директно да си купя нов климатик.
    днес е 9ти ден в които го мия с нещо и дори след водоструиката пак си мирише . ако работи маи незабелязвам миризма , но не съм сигурен де. просто от химии в нас мирише на ......
    идеи приемам всякакви

6. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Re:Търся вътрешно тяло за Е12GKE . Моето се вмириса

Топлообменника е нужно да се третира със сода каустик....И тогава друго ще кажеш...Ама така на стената не става.

7. Тук е от
    Aug 2003

днес като го обработвас с водоструйката го бях виснал на тръбите. измих го добре отвсякъде и имам достъп до целият топлообменник. дали ще мога да го обработя с таза сода каустик ако го висна пак на тръбите.
    моля те даи малко инфо за содата. какво количество се ползва.с какво се разрежда и колко.с какво се нанася.с какво се мие след това . и от къде да си набавя сода каустик. моля помагаите че и малко дете се заиграва в тази стая. нуждата от инфо е спешна
    а и от както се вмириса имам проблеми с дишането .

8.  

9. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Колега, как да ти кажа кое как да направиш, като за целта е нужно да се потопи целия изпарител във содата?! Със содата (натриева основа) не трябва човек да се шегува, защото в неправилна концентрация, може да повреди топлообменника. При разтваряне във вода се отделя голямо количество топлина, при което разтворът може да изкипи. Предполагам знаеш, че причинява изгаряния на кожата и очите?!

10. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Значи смени го с инвертор той не спира и не мирише.

11. Member
    Тук е от
    Jan 2012

Е 12 GKE откога стана конвенционалка ?????????

12. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в

Откато го мият със сода каустик. А за да се вмирисва има причина и тя не е в климатика а във въздуха в помещението явно. Мой съседи отдолу под мен не знам кво правят но като съм на терасата и си отворят прозорците усещам няква кисела миризма.

13. Тук е от
    Aug 2003

серозно момчета даите някаква идея с какво да го измия. явно няма да сподели колегата за концентрацийте на содата. . дайте поне да пробвам нещо друго изпитана различно от това което съм мазал пръскъл и .... . иначе климатика е инвертор .

14.  

15. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в

Търси причината а не следствието.

16. Тук е от
    Aug 2003

помещението е спалнята . не се пуши . няма миризми .или работи климатик или е отворен прозореца. кондензната тръба е ок. изливам 1 литър вода и поема без проблем за секунди. условията в детската са същите и там мидеята няма идея за миризма . не е почиствана до сега а е на 2 години работа.сега е и неен ред де .

17. Infraction Users
    Тук е от
    Feb 2011
    Живее в
    Варна

за пореден път трябва да припомня, че основната причина за вмирисването на вътрешните тела са АНАЕРОБНИ бактерии, които се въдят при ЛИПСА НА КИСЛОРОД, защото властва мнението, че като е включен климатика не бива да се отваря прозореца и да се проветрява

трябва да се разбере обаче дали в помещението има и допълнителни предпоставки за възникване на проблеми като мокети, големи килими и т.н. власинкоотделящи и прахозадържащи повърхности...

и без сода каустик ако климатика се остави да работи едно денонощие на отворен просорец при достатъчен приток на кислород всичко ще умре и ще се измирише...

и най-важното - търсете причината на проблема, защото като смените тялото с ново то в скоро време пак ще се вмирише...

18. Тук е от
    Aug 2003

в помещението няма мокети килими или ккавото и да е подобно. има една памучна покривка - тио цветен чаршаф на леглото и едно перде. пода е естествен паркет . няма значение на какв режим ползвам климатика през около час се проветряв за около 10 минути. Единственото което ми идва на ум като причина за вмирисването е стената на която е монтиран климатика.тя е външна(калкан ) и от вън не е е измазана. а тази зима при -30 според мен е възможно да е ставал конденз зад климатика,колко е вярно това никои не знае. стената е изолирана вече ама ..... климатика не е наред вече.
    в какъв режим да го оставя да работи този климатик . на какв градуси да е при работата . даите малко инфо. ако взема кислород и обилно го облея или обдухам какво ще се случи.дали ще ги преборя бактериите. с кислородна вода от аптеката какво ли ще се получи . даи малко повече инфо колега .

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 4 123 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Търся вътрешно тяло за климатик
    От nobreak във форум Купува
    Отговори: 0
    Последно: 08-01-12, 21:38
  2. Отговори: 0
    Последно: 23-04-11, 22:07
  3. Midea MSG-09HR - търся вътрешно тяло
    От bgjoro във форум Климатици Midea
    Отговори: 1
    Последно: 25-12-10, 19:17
  4. Търся вътрешно тяло за Hisense KFR 4001
    От moni74 във форум Климатици Hisense, Gree, Chofu, Bard
    Отговори: 4
    Последно: 28-11-09, 13:34
  5. Търся вътрешно тяло от Midea...
    От Aleksandars във форум Купува
    Отговори: 1
    Последно: 12-01-09, 22:47

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе