Отговор: Мнения за Panasonic CS-E12PKEW/CU-E12PKE ETHEREA 2013
проблем става под нулата ,твоя ще стане на ледено блокче
Не става. Изложението е северно и ветровете (Варна) издухват водата на практика няма лед отгоре нито отстрани. за всеки случай ще сложа, ако се случи тихо, но студено време.
Няма проблем щом не се обледява.
Цитат:
Първоначално публикувано от
kossis
Въпрос относно студеният старт на климатиците
На Вилата нали ползам два обаче от дъжд на вятър. Интересно ми е дали може да замръзнат компресорите им-маслото вътре при ниски температури до степен да не искат да тръгнат. Примерно отивам там на -15 и ги пускам обаче йок климатик.
Знам че има модели с подгрев на компресорите, но моите Медеи са без такива екстри.
Та може ли да замръзнат компресорите и как е най добре да ги сгреем в подобни ситуации.-сешуар, пистолет топъл въздух, топла вода ???
Цитат:
kossis
Инженера ми препоръча да потърся специални реотани за компресорно подгряване по клима магазините.
Някой модели на Мидея имали фабрични реотани- МSR-ката можело и да има. Това се гледало в климатика на компресора за най сигурно.
И междо другото точно тия новите ми инвертори дето ги обсъждаме в тази тема имат "намотъчен самоподгрев " !!! Така го нарекох Аз ! А именно когато изключиш климатика и го оставиш в мрежата само при падане на температурата под определени градуси навън компресора получава от упр.блок слаб ток по намотките си за да се самоподгрява. Даже на първите инверторни машини се е чувало като -високочестотен дразнещ звук.
Та ми направи впечатление че и ползватели на Тошиба Дайсекай казват че на Стенбай им харчел по 25 вата. Харчи щото подгрява !
Панасониците имат ли някакъв вид подгряване на компресора?
Започвам да си мисля, че имат.
Тая сутрин беше около -6 градуса, климатика беше спрян и като минавах покрай външното тяло ясно се чуваше същия високочестотен пищящ звук.
Преди две седмици в големите студове също ми направи впечатление този пищящ звук, който се чуваше от външното тяло, когато е спрян климатика.
Сега в момента навън не е много студено - около нулата и не се чува абсолютно нищо.
Нямам ватметър да го измеря, а не ми се разкачат кабели за мултицета.
Винаги са имали подгрев на компресора.
Цитат:
AC_From_Hell
Винаги са имали подгрев на компресора.
Ти обеща да провериш при новите как е решен въпроса, алгоритъм, метод? При старите беше е външния нагревател, а при тези?
Цитат:
Mega
Ти обеща да провериш при новите как е решен въпроса, алгоритъм, метод? При старите беше е външния нагревател, а при тези?
Не съм имал време. Ще стигна и до там :)
Потвърждавам, наистина панасониците имат подгряване на компресора. Проверих с мултицет. Даже се вижда как се редуват намотките. Консумира 50 вата и като стане около нулата се изключва.
Високочестотното пищене, което се чува от външното тяло е точно от подгряването.
Ако ще се отсъства продължително време климатика може да се спре(без да се изключва от контакта). Ако хората отсъстват, няма никакъв смисъл да върти непрекъснато и да харчи ток на вятъра.
Щом компресора има подгряване, студения старт при минусови температури не е проблем.
Е това е българина, ти му казваш нещо, но той трябва "око да види, ръка да пипне"...
Здравейте, да не отварям нова тема ще питам тук..
Преди 4 месеца купих E12QKE и го бяхме настроели климатика на 24гр. и си топлеше добре, в стаята температурата беше 22-23гр, но от една седмица не знам защо не поддържа същата температура в стаята. Карам го сега на 27гр. за да поддържа 22-23гр, та въпроса ми е, на какво би се дължало тази промяна? Стаята е тухлена и югозападна 22кв/м с пвц пакет.
Мръсни филтри и ниска степен на вентилация.
Може би просто е станало по-студено навън. На моя PKE като му оправих дефростите топли много добре в 25 квадрата. Но има вътрешна изолация отвсякъде. На повече от 23 градуса не го пускам.
Цитат:
Alexi
стана студено ?
В Ямбол тази седмица е -2 вечер до 6 денем а декември и януари бяха по -10
- - - - - - - - - -
Цитат:
VeleV.Klima
Мръсни филтри и ниска степен на вентилация.
Преди 10дни ги чистихме, вентилатора е ауто