Да, намерих ги. Нормално ли е след изключване на климатика да остава да свети Nanoe-G индикатора?
Да, намерих ги. Нормално ли е след изключване на климатика да остава да свети Nanoe-G индикатора?
Нормално е. Ако не бъркам, след 2 часа непрекъсната работа на машината при изключване йонизаторът остава включен, за да неутрализира "уловените" гадини по филтрите. Ако след монтажа са ти оставили книжката си я прочети. Там е обяснено. Лятото остава също активиран, но първо клапата остава известно време полуотворена при ниска степен на вентилатора, за да изсуши топлообменника. След това се затваря и йонизатора "облъчва" още 20 мин. топлобменника и филтрите. Поне по спомени беше нещо такова.
Колега, би ли споделил мнението си от климатика след като натрупаш такова? Аз имам същия и в бая теми вече обиснявам притесненията ми. Въобще не може ме стопли от както застудя. Снощи при външна темп около 2-3 градуса, през 30--40 мин. спираше и лампата пауър мига, нещо размразява ли не знам вече. Въобще го няма ефекта на инвертор бавно да намаля оборотите, направо изключва като му намаля температурата. Нещо много съм озадачен от работата му. Сложил съм го на 23 градуса в 15 кв.м. стая и не спира да работи, да намали вент примерно като затопли... направо не знам, много съм разочарован.
Колега, подозирам, че имаш някакъв проблем с климатика. При мен е монтиран в стая 13.5 кв.м, с окачен таван и вата отгоре и една външна стена, но на последен етаж, с PVC дограма. Вчера при около 3-5 градуса външна температура го оставих да работи целия ден, въпреки че в стаята няма нищо. Просто така да видя как работи... Та в началото доста време работи на среден вентилатор, което първоначално ме притесни, но след няколко часа явно се климатизира в стаята и започна едва едва да полъхва и беше приятно плътно топло. Бях го настроил в режим отопление, на 22 градуса, клапи и турбина на автомат.
Направо нямам думи и бати и късметлията съм. Сега както ти казваш сложих всичко на ауто, цяла нощ и цял ден е на 23 градуса и в стаята направо си ми е студено. Вдигнах на 30 градуса, без никаква промяна на вентилатора след 5 мин се изключи, навири нагоре жалузите и почна да мига пауър лампата. Сега докато пиша изцъка след 10 мин и пак свали жалузите на доло и след 2-3 мин тръгна. Одеве викам чакай ще намалям температурата да видя дали ще се намалят и оборотите ама нъцки, чак като ги свалих на 16 градуса изключи всичко.
@Yanko78,
С предходния модел, девятка, отоплявам 60 куб.м. таванско помещение, поддържайки 21 градуса, дори при снеговалеж. 8,5 метра му е тръбния път. Дефростът му е по-интелигентен от този на дайсейкай 5. Компоти не може да вари, нито мляко да пастьоризира. Не ми вкарвайте такива твърдения с клавиатурите. Този модел на Панасоник е евтино изпълнение, но с всичко необходимо за комфорта. С един единствен генератор на озон са си решили проблемите. Щом от Тошиба са решили да слагат по десет, нека да го правят. Сигурното си е сигурно. Поне ми споменете дали проблема с управлението на плазмата при дайсейкай 8 са го оправили или си е същото мазало, като при петицата? Наточил съм си молива и си записвам, че пак ще се правят компромиси
Здравейте, някой може ли да каже дали това: PANASONIC CS/CU-E9QKEW :: Инверторни системи :: Инверторни системи :: Климатични системи :: Климатици :: Technomarket Bulgaria и това:Инверторен климатик Panasonic CS-E09QKEW/CU-E09QKE ETHEREA 2014 са един и същ модел?