Преди всичко си направи труда да видиш с какви филтри идват дадени машини и какви са само опция? Филтрите тип хартийка напоена с нещо си няма да ги коментирам. Никога не съм ги взимал насериозно. От показаните филтри, само първия идва с машините, стр. 5. (синьо-зеления, при това не с всички машини) Единствените филтри, които си заслужават вниманието са постоянните филтри, като плазмен и йонизиращ. Нямам нищо против инакомислещите, стига да не се пишат неистини.
Този пост е редактиран от Mega; 02-11-14 в 00:07.
Когато се въплащавам в ролята на лапни-шаран, преди да се сугестирам под влианието на маркетинга, относно някои по-имагинерни функции, обикновено търся данни за проведени тестове на продукта от специализирани институции, в случая с nano g (системата се ползва не само при климатици) такива данни са налични освен за българския пазар, а и за Япония, Австралия, Норвегия, Швеция и т.н. Което за мен създава разумна увереност ( разумна, а не безусловна, защото нищо не е на 100%), че продуктът върши това, за което се предлага, до колко ефективно - това е друг въпрос. От друга страна, ако търговец или друг потребител твърди, че всичко е само маркетингова пепел в очите, просто ей така без ясни факти ( например насрещни проверки от независими организации или лични, достоверни "емпирични" опити) - кое би трябвало да ценя като обективно? Примери със зъболекари ли? Въпросите ми са риторични, не очаквам отговори, не подкрепям марки и не живея с идеята за световни конспирации, които само трезво мислещите потребители на този форум могат да разкрият.
Джак, нещата са малко по-различни, отколкото си мислиш. Затова помолих коментарите да се правят от хора, имащи въпросния модел на стената си или познаващи го много добре. В режим на отопление (темп. на макс и турбина на макс), мощността му е 1150W, безкрайно дълго време. След 20-тата минута загасва диода за powerful, но мощността си остава пак такава, докато температурата в помещението не се доближи до зададената. Това може да продължи до безкрайност. Температурата на компресора явно си остава в норма, защото не аварира, нито системата индицира някаква грешка. Според мен, софтуерен проблем в управлението на IPM е причината мощността да не падне до номинал след 20-тата минута, както е описано в сервизното.
Писаното от теб за слаб компресор се появява и потвърждава в режим на охлаждане, когато външната темп. е 35 градуса, а вътрешната 30. Тогава машината с клизма качва до около 650W (тръбен път 8,5 метра). Бутонът powerfull не оказва никакво влияние на системата, при тези условия (темп. на минимум и турбина на макс).
700 вата компресор за 9-ка нее малко, но незнам дали е двойнороторен ?
На мойто хитачи 25wx8 е 1000 вата скрул и при 35-цата е същия, като при мен максималните обороти са 3800, при което дори и при по голям зор си е доста разтоварен.
На колко вата слиза минимум да си поддържа температурата, без да изключва и дефростите само под -10 ли са на време?
Този пост е редактиран от mystikalrs; 31-10-14 в 11:27.
Точно така, на тая девятка номиналът е 3,4 киловата. При по-студено време за неизолирана стая може да са недостатъчни. Или докато изгърми IPM-a. Слабите климатици са с маломощни IPM-и и слаби трансформатори. Разликата не е само софтуерна, както си мислят някои.
Ако беше така, никой нямаше да дава пари за по-големи машини. Всички щяха да карат с девятки набичени на макс. Ако го държиш постоянно да работи на макс, след един-два дена сигурно ще изпуши я платка във външното тяло, я някой силов транзистор, я ipm.
Този пост е редактиран от Jack Krauser; 31-10-14 в 20:26.
Ама не преставаш с изцепките. Ти колко външни платки и трафове на 9 и 12 си сравнявал, че си мислиш, че са с различни IPM и трафове? (това не е валидно за всички марки и модели, а само за някои)
Да не говорим, че при условията, в които Додо изпита това с Панасоника си е трябвало да накладеш огън от кечето на компресора, за да стоплиш IPM-a...
Колега, Jack Krauser, къде ги гледаш тези 2.5 киловата в номинал, че в няколко поредни поста ги коментираш?!
То на Дайсекай 5 номинала на отопление е 3.0, а тоя Панасоник 9-ка ако е с номинал 3.4 направо изби всичката риба в езерото
Май гледаш грешното сервизно. Според тези данни, поне за мен, климатикът си е супер:
Panasonic CU-E9QKE / CS-E9QKEW
- мощност при +7*С (kW) - 3,40
- COP при +7*С - 4,72
- мощност при -10*С (kW) - 2,70
- COP при -10*С - 2,65
- мощност при -15*С (kW) - 2,37
- COP при -15*С - 2,34
А 2,5 kW е номиналът, но при охлаждане. Само че мен въобще не ме интересува на охлаждане. Климатикът ми трябва най-вече за топлене.
Този пост е редактиран от dimkaraganchev; 31-10-14 в 17:43.