Резултати от 1 до 10 от общо 10

Panasonic CS-E12HKEW / CU-E12HKE

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Aug 2009

Question Panasonic CS-E12HKEW / CU-E12HKE

Здравейте, имам въпрос относно вътрешното тяло от комплекта, описан в заглавието.
    Panasonic CS-E12HKEW

От известно време се се появи един дразнещ свирещ звук от вътрешното тяло, който след 2 посещения от специалисти вероятно ще се окаже от електромотора на вентилатора. Също така на по-силните степени се появява едно сериозно вибриране и цялото тяло нежно се тресе и трака.

Пробелмът ми идва от там, че въпреки изминалите няколко дена след огледа, нито един от двамата специалисти не се обади с ориентировъчна цена на ремонта.

Въпросите са:
    Има ли вариант направо да си го попръчам от някъде и да си го сменя сам?
    Ако да то подмяната дали ще реши проблема с вибрациите или може да е от още нещо?

Можете ли да ми препоръчате някой, на когото може да се разчита, в региона на община Разград, с когото все пак да разреша проблема без да излагам на риск от моя намеса и без това изстрадалата машина.

Вече 6-та година успешно изпълнява длъжността на отопление през зимата, но още малко като паднат температурите и няма да може да се извърши правилната профилактика.

2.  

3. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

Отговор: Panasonic CS-E12HKEW / CU-E12HKE

ако е от моторчето (99% ,слабо място на марката ) то подлежи на ремонт - сменят се лагерите .. ако си сръчен можеш и сам да ги смениш

4. Тук е от
    Aug 2009

Принципно и на мен нещо такова ми се върти в главата - свалям, минавам в близкия магазин за лагери, взимам най-скъпите и монтирам обратно. Само да не се окаже някакъв капсулован с моя късмет, че принципно ми сервираха цена от около 200 лв само за мотора, без профилактика, подмяна или там каквото е нужно.

Освен това ме притесняват и вибрациите - дали може да са от износените лагери? Има ги и на ниски обороти и на високи, само в различна степен. Още не съм разглобявал да огледам лопатките на вентилатора наистина ли има липсващи или майсторите по принцип така си говорят.

5. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2008
    Живее в
    Пловдив

Вибрациите са от полепнал прах по турбината предполагам. Трябва ти истинска профилактика със сваляне на вътрешното тяло разглобяване почистване и смяна на лагерите. Това се прави от специалист. Намери читав човек който може да ти свърши работа не само да ти вземе парите че такива много има.

6. Тук е от
    Aug 2009

Цитат Първоначално публикувано от chachoto Виж публикацията
    Намери читав човек който може да ти свърши работа не само да ти вземе парите че такива много има.
    Именно там е проблема... Къде да го търся в нашия Делиорман специалиста....

Говорих с една от по-известните фирми, но най-близкият им офис е в Русе и след разговор по-скоро ми отказаха, отколкото да изявят желание да се занимават.
    Майстори много в нашия край, ама специалистите са кът.

7. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2014
    [QUOTE=blankcat;748468]Именно там е проблема... Къде да го търся в нашия Делиорман специалиста....

Говорих с една от по-известните фирми, но най-близкият им офис е в Русе и след разговор по-скоро ми отказаха, отколкото да изявят желание да се занимават.
    Майстори много в нашия край, ама специалистите са кът.

Има една фирма срещу СБА в Разград. Човекът, който ще търсиш се казва Звездомир-стига да има време ще ти свъши работа. Работи кадърно и е свестен, опирал съм до него няма грешка.
    Този пост е редактиран от avenger; 24-11-15 в 17:21.

8.  

9. Тук е от
    Aug 2009

Отговор: Panasonic CS-E12HKEW / CU-E12HKE - подмяна вътрешно тяло?

Здравейте отново.

Проблемът излезе от добрият тон. Техника поръча мотора според тялото. Пристига колета, обаче новият мотор е видимо по-голям и не пасва

От склада твърдели, че това е заместителя, обаче като се поставят един до друг е явно, че мога спокойно да поставя компетентността на доставчика под въпрос.
    И така техника остава с един платен мотор, който няма да използва (поне не скоро), а аз с със старите проблеми. Поне успяхме да поизчистим вътрешното тяло

Вариантът със замяна само на лагерите за сега се очертава единствен, макар и никой да не го препоръчва.
    Гравитира обаче една еретична мисъл, и смятам да я оформя като въпрос:
    Има ли вариант направо да се замени вътрешното тяло с нещо друго, което пак да се разбира с външното?
    На принципа "като работи - не пипай!", след като не мога да подменя проблемната част, то варианта за генерална замяна става актуален.

10. Тук е от
    Dec 2010
    Живее в
    Шумен

Аз на моя си ги смених сам въпреки че беше капсулован .Малко кураж и с отвертката напред

11. Тук е от
    Aug 2009

Цитат Първоначално публикувано от total666 Виж публикацията
    Аз на моя си ги смених сам въпреки че беше капсулован .Малко кураж и с отвертката напред
    Не ми липсват куража и отвертките, обаче все пак предпочитам да направя нещата както трябва. Иначе ще купя 10 лагера и ще имам за 5 смени, не ми е проблем.

12. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

точно със смяна на лагерите става както трябва .. инак има голям шанс моторчето което ще дойде ново да изкара 1-2г най много и да хвърли китайските лагери от по 20 стотинки и то

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Panasonic CS/CU-E9HKE и CS/CU-E12HKE - мнения
    От Slimy във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 22
    Последно: 10-01-13, 23:35
  2. Panasonic CS/CU-E12HKEW - подмяна на външно тяло?
    От blankcat във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 14
    Последно: 12-02-12, 14:35
  3. PANASONIC CS/CU-E12HKE за отопление на 70м3
    От freestyler във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 13
    Последно: 26-10-11, 22:51
  4. Panasonic CS/CU-E12HKEW или Fujitsu ASYA12LGC
    От netranger във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 6
    Последно: 16-06-10, 23:33
  5. Fujitsu ASYA12LGC, Panasonic CS/CU-E12HKE или Toshiba RAS-13SKV-E
    От tikettiket във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 39
    Последно: 25-02-10, 13:25

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе