Re: Panasonic Etherea 2016г.
  При Панасоник е с други стойности за разлика от Хитачи. 100 кило има е добре, миналата година бях с 120 Ко и беше много добре само около 0 градуса е правил дефрост без да е заскрежен някой път, сега съм с 91 Ко. И са още 2 градуса разлика добавени.
 Качете вашите снимки!
Не пипайте стойностите при включена машина!!!!
     Отговор: Panasonic Etherea 2016г.
  това не се смята така линейно ,щото единия резистор е термистор .. в нета има калкулатори с които ще го сметнеш доста точно ,крива е
  Формулата е Rt×R/(Rt+R). Rt се променя единствено от температурата, графиката си я построяваш сам, със стойности на Rt при различни температури, през 5°С. Ако изкаш, направи си таблица. При ниски стоюности на Rt (при висока температура), разминаването между графиките е малко или нулево. В студовете става голямо!
     Re: Отговор: Panasonic Etherea 2016г.
   Цитат:

Първоначално публикувано от 
Alexi 
   това не се смята така линейно ,щото единия резистор е термистор .. в нета има калкулатори с които ще го сметнеш доста точно ,крива е

Смятъл съм го с калкулатор, и таблицата от сервизното разпечатана на лист и разграфена по стойности и градуси, защото не са дадени стойностите на всеки градус колко отговаря.
     Re: Panasonic Etherea 2016г.
  Моя панасоник ye12qke повече от 24 часа работи само на 195 вата  и първа скорост без да изключва  външна температура 4-6 градуса влажно и мъгла. През деня отворено към коридор и кухня там е 22 градуса а при него 23 на колкото е нагласен. Вечерта беше на 24 при затворена врата, при температури  над 7 градуса някъде не може да работи на минимум и изключва на 370-420 вата, но почти цяла зима си слиза на минимум дори и на -13, доволен съм от марката и парите които струваше.
  С дефростите имаш ли проблем или и това е при определени потребители?
Сега като прочетох за минимума отидох да видя Панасоника.
Кротнал се е на 175-180 вата и си работи.
Настроен на 24 градуса и топли навсякъде .
в хола температурата е 23 .
Супер тих е тоя климатик ! Направо не е за вярване !!!
  През изминалата зима като по часовник на 40мин и окло 15мин продължителност.Това в големия студ минус колко беше нзн и имаше доста лед в тавата.Монтиран е на ветровито място.Инъче в момента  и аз не го забелязвам.
  Panasonic стават все по-читави за парите си в БГ
p.s. на мен ми е по-интересно Верту-2 отзад (черния хубавец):) 
В БГ едва ли ще го видим някога с тези пишман вносители.
  Навън е 2-3 градуса и климатичето си работи тихо и безшумно.
Настроен е на 25 градуса и в стаята в която е сложен е точно толкова.
Стана ми топло и отидох да го намаля ( в хола стана 24 градуса ) .
От чисто любопитство отворих шкафчето ,където е ватметъра( не съм вманиачен взех ватметъра за да видя една Осака какво иска ) и той хаиван се кротна на 350-370 вата и си топли.
Защо пиша всичко това?
Колко топлинна мощност отдава тая 9 ка ,че с 350-370 вата ми топли детската ,малко коридорче и хола ?
  Е, при тези външни, колко да харчи, още ти е топло жилището, като изстинат стените след седмица,две, тогава го гледай.
   Цитат:

edi1 
   Е, при тези външни, колко да харчи, още ти е топло жилището, като изстинат стените след седмица,две, тогава го гледай.

Така е....-ако нямаш изолация и температурите паднат навън под 0 -та за няколко дни....нещата ще се променят и хайванчето ще се затрудни и ще вдигне консумацията!
  за излация имам и то тоста солидна . 
Отделно апартамента е вътрешен с една външна стена . 
Целия апартамент е зидан с тухли итнонг . Виншна стена 25 вътре мисля че беше 10-15  . 
Само за да разберете какво имам предвид на -15 градуса в детската имам около 1.3 киловата загуби .
  Радвам се, че си доволен от газобетона, но свойствата му да поемат влагата като гъба не беше повод за радост на живущите в 2,3 блока в Русе.
   Цитат:

KI_YOOU 
   Радвам се, че си доволен от газобетона, но свойствата му да поемат влагата като гъба не беше повод за радост на живущите в 2,3 блока в Русе.

За тези му свойства е всеизвестно.
До колкото знам се запечатва с нещо като лепило и послед изолация и мазилка.
Не съм експерт в строителството !!
Баща ми се занимава с това от доста години и той ми препоръча да се направи така.
За това ,че апартамента е много добре изолиран е факт.
В къщата се ползваше друга технология и само вътрешни преградни стени са са с итонг външните са си червена тухла.