Страница 8 от 31 ПърваПърва ... 67891018 ... ПоследноПоследно
Резултати от 106 до 120 от общо 457
Like Tree231Одобрявам

мнение за PANASONIC CS-Z35TKEW/CU-Z35TKE

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на bobivg
    Тук е от
    Feb 2010

Отговор: мнение за PANASONIC CS-Z35TKEW/CU-Z35TKE

Викни ги щом си решил, но машината според мен няма технически проблеми, а работи спрямо условията в които е поставена.
    Казаха ти го и назад в темата, но малко завоалирано. Ако искаш икономия трябва в подходящите условия (над 0-та) да отвориш вратите и машината да топли целия апартамент за да реализира икономия.
    Казваш, че сметката ти за радиаторите е 40 лв в най-студения месец. Е при такива сметки няма климатик който да е икономически обоснована инвестиция, но пък имаш охлаждане.
    Казано накратко: Ако имаш нещо, може да спестиш нещо. Ако имаш почти нищо, ще спестиш нищо.
    Надявам се да си ме разбрал правилно. Аз принципно не съм против климатиците и в определени условия те имат своята енергийна и икономическа ефективност.
    toto_toto и Rafailiev харесват това.

2.  

3. Senior Member Аватара на ccankov73
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Разград

Дано от фирмата дойдат заради “он-офф”,
    но ми се струва мисията невъзможна.
    Освен ако не са ти приятели.
    Може би bobivg e прав.

п.с. друго което се сещам - машината на къса или дълга стена е сложена.
    Правилното е да е на късата, освен ако не са почти еднакви.И външна.

4. Member
    Тук е от
    Apr 2013

Климатикът е сложен на дългата, която е 4.40 (при 3.45 - късата). Ако това има каквото и да е значение - монтажниците да са чели, тяхна отговорност е и мисля, е ще важи за всички климатици, а не само за тези на Панасоник. Където съм влизал по апартаменти на приятели - почти винаги климатикът е на дългата стена, защото на късата е прозорецът. Ако това е от значение - значи масово се монтират климатици грешно. Стената пък изобщо не мога да си представя да има значение дали е външна или вътрешна. Никъде в инструкцията за монтаж не е посочено подобно нещо. Сега я чета и са изпълнени всички изисквания за монтаж - да не е близо до или над врата, да няма източник на топлина, нищо да не блокира въздуха влизащ и излизащ от уреда, отстояния от стените, тавана и т. н.

Сега от 2 часа насам работи така: 5:30 минути включен компресор, като слиза до 350 вата. Изключва и 3:30 минути стои изключен. Това е при -2 навън, зададени 21. Адски некомфортно е това - 5 минути духа топла струя 37-38 градуса, после 4 минути духа хладна. Снощи духаше хладна, но беше постоянно, а сега - топло-студено-топло-студено... Как снощи работеше нормално, с консумация около 280-290 вата, ниски обороти, при идентични условия, чак му се зарадвах, а сега не може и постоянно е на ON-OFF - не знам. Някой ако знае и има идея - моля да сподели. И да кажа - няма никакво значение каква скорост на турбината избирам, винаги си работи с някакъв своеволен режим, подобен на ауто. Дали е на 1 или на 5 степен, когато зададената температура е около стайната - турбината си върти с някаква нейна скорост. Като изключи компресора - намалява и върти едвам едвам. Ето това му е ръчният режим - самоволен.

Ще ми струва 20 лева да извикам техници. Ще ги извикам и искам да им кажа "Моля, измерете това, това, това и онова, да видим какви стойности ще покаже". Но какво да им кажа да мерят и какви стойности трябва да покаже? Ето това ако може някой да помогне - ще съм благодарен. Значи или всички Панасоници Z25 работят така, или само моя (или само тези с проблем). Какъв е тоя проблем се опитвам да разбера? Недостиг на фреон? Повече фреон? Какво друго, кажете....

Предполагам, че който я чете тази тема, вече му е писнало всеки ден едно и също. Разбираемо. Все пак благодаря на всеки, който по някакъв начин се опитва да помогне и споделя мнение как би трябвало да е.
    spas.slavchev одобрява това.

5. Member
    Тук е от
    Sep 2013
    Живее в
    Добрич

да не би на този модел Панасоник да му се покачва минимума при определени температури и за това да работи по подобен начин, някой чел ли е в сервизното,ако естествено го има отразено това?
    SPSt одобрява това.

6. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

Такъв начин на рабата 5мин. работи 4мин. почива за мене предполага много малък хистерезис на температурата на включване и изключване. Единият ми климатик работеше така и установих само 0,5° хистерезис. Съвсем примерно на 25,0° при неговият си сензор включва и на 25,5° изключва. Е то като духне топло и тези 0,5° се модминават за няколко минути.
    Може да попиташ като дойдат от фирмата дали за този модел има външно жично дистанционно с температурен сензор в него така че климатика да взима информация за температурата от него.

7. Senior Member Аватара на SPSt
    Тук е от
    Jan 2011

Има значение дали стената е вътрешна или външна. Има значение външната температура. Казваш, че два дена работи по различен начин-в Пловдив 2 последователни дена температурата в 07,00 ч. беше с 5 гр. разлика. Единият беше 0 гр., а на следващия беше -5. И това има голямо значение. Като ти е некомфортна работата он/офф, увеличи градусите-21 не са много. Аз също мисля, че машината ти няма проблем, просто още не си свикнал с начина и на работа. Много хора имат някакви очаквания за много топлене и почти без пари, но тези неща зависят от много, много фактори и когато тези очаквания се разминат с действителността, те си мислят, че машината е повредена или някой ги е прецакал при избора. Простата истина е, че доста хора от тези, които се оплакват от машините си, особено монтирани наскоро, просто не знаят основни неща за начина на работа на климатиците /а той може да е много различен за различни марки и модели/. Не познават и спецификите на този вид отопление и после са разочаровани, че не могат да "стигнат дявола във въздуха".
    Иска се четене! И преди покупката на климатик, и след това.
    Gyokov, vadim, JOKVN и 2 други харесват това.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Jul 2004
    Живее в
    София

Съгласен съм с SPSt.

От опит ти предлгам да направиш следното и да кажеш после не си ли по-доволен: Турбина на Auto, зададени градуси 23, докрай отворена врата на стаята, остави така машината за няколко дни.

Ако много те дразни On-Off през нощта или искаш да спиш на затворена врата, може да пробваш и предложението на rosswen. Макар, че той го използва за MHI, най-вероятно и при теб ще работи (мисля че и dodo_pv беше предлагал такъв вариянт на използване на таймера) - "Ако искам да ми е по -хладно и външните са до -2 -3, му нагласям седмичния таймер. Примерно, даваш му 19-20гр., може и 18, зависи какво искаш, до към 2ч. през нощта. После му давам да се включи за около час, час и нещо на по-висока, а след това му давам отново да мине на 20гр. Така хем стайната е около 21-22гр., хем не дефроства. През 80% от времето машината е в офф. Когато искам хладно, щракам седмичния, когато искам по-топло - си го държа на по-високо задание. Играчката е само веднъж да си настроиш таймера, така че да ти е най-комфортно. Също така, е включен "silent"."

10. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012

Цитат Първоначално публикувано от milanov Виж публикацията
    Такъв начин на рабата 5мин. работи 4мин. почива за мене предполага много малък хистерезис на температурата на включване и изключване. Единият ми климатик работеше така и установих само 0,5° хистерезис. Съвсем примерно на 25,0° при неговият си сензор включва и на 25,5° изключва. Е то като духне топло и тези 0,5° се модминават за няколко минути.
    Може да попиташ като дойдат от фирмата дали за този модел има външно жично дистанционно с температурен сензор в него така че климатика да взима информация за температурата от него.
    Компресорът изключва, ако входящата температура надвиши с 2 градуса зададената. А датчикът е забучен на питата със щипка и бързо се нагрява, в комбинация с по-дългия тръбен път и топлата стая, това може да са причините климатика трудно да слиза на минимум.
    Примерно може да е нещо такова - компресора стартира плавно, но заради дългите тръби топлината бавно стига до вътрешната пита, вътрешното тяло праща сигнал за увеличаване на оборотите, климатикът се набира леко, изведнъж вътрешното тяло се затопля рязко от нахлуващата топлина, подминава зададената температура и изключва. При по-дълъг тръбен път може да има такива разминавния.

Ogi28b, може да пробваш как ще работи с отворен капак и с откачен въздушен датчик от щипката(отдалечи го малко от питата за да не се нагрява толкова бързо), ще има по-добро обдухване на въздушния сензор и би трябвало да си слезе на минимална консумация.

11. Member
    Тук е от
    Apr 2013

Цитат Първоначално публикувано от SPSt Виж публикацията
    Има значение дали стената е вътрешна или външна. Има значение външната температура. Казваш, че два дена работи по различен начин-в Пловдив 2 последователни дена температурата в 07,00 ч. беше с 5 гр. разлика. Единият беше 0 гр., а на следващия беше -5. И това има голямо значение. Като ти е некомфортна работата он/офф, увеличи градусите-21 не са много. Аз също мисля, че машината ти няма проблем, просто още не си свикнал с начина и на работа. Много хора имат някакви очаквания за много топлене и почти без пари, но тези неща зависят от много, много фактори и когато тези очаквания се разминат с действителността, те си мислят, че машината е повредена или някой ги е прецакал при избора. Простата истина е, че доста хора от тези, които се оплакват от машините си, особено монтирани наскоро, просто не знаят основни неща за начина на работа на климатиците /а той може да е много различен за различни марки и модели/. Не познават и спецификите на този вид отопление и после са разочаровани, че не могат да "стигнат дявола във въздуха".
    Иска се четене! И преди покупката на климатик, и след това.

Напълно те подкрепям за разминаване в очакванията. За пореден път казвам, че нямам очаквания за много топлене без пари. Очакването ми е че при достигане на желаната температура климатикът ще намали оборотите, за да поддържа. А той не само, че не намаля, не слиза на минимума, ами на моменти е с доста висока консумация, при температури около 0 до -2-3 градуса - 12 киловата за денонощие? А стаята е добре изолирана и няма толкова огромни загуби. Не съм в Пловдив, в София съм, сравнението не е добро. Тук от няколко дни насам температурите са почти еднакви - от -3 до -5 нощем и до 0-2 градуса през деня. Особено в тези два поредни дни, за които говоря, че в единия работи цяла нощ на 280 вата и струя около 28-29 градуса, а снощи - постоянно он-оф с минимум 350 вата и струя от 27 до 34 градуса, по-малко мощност и равномерна струя така и не слезе. Наложи се да му задам 30 градуса и турбо за 15 минути, след което намалих плавно до 21 и едва тогава успя да се закрепи и да работи като истински инвертор.

Нека не забравяме, че аз съм краен потребител, работата ми не е да чета сервизни ръководства, а да настроя машината и да работи както работят всички останали от подобен модел и клас. Как може на половината форум машините да слизат на минимум или на 200-220-240 вата, а моята да е с 20-30 % повече, на моменти - 100 и над 100 % повече, при относително постоянни условия? Ето сутринта ставам, поглеждам и работи на 560 вата. Поглеждам външния термометрър при климатика - -3 градуса. Поглеждам вътрешния - 21.7. Поглеждам зададените - 22 градуса.

Щом казвате, че това е нормално, аз нямам избор освен да се съглася с вас, защото видимо се интересувате повече и разбирате. Аз - не, краен потребител съм. И като такъв - мнението ми за този модел е: много съм разочарован. В режим на отопление работи зле, не така както съм виждал десетки други инвертори.

Поздрави!
    VanDan, vadim и SPSt харесват това.

12. Senior Member Аватара на SPSt
    Тук е от
    Jan 2011

Аз също съм обикновен потребител и нямам за цел да те наставлявам, а да те накарам малко да се поуспокоиш, да прочетеш малко за начина на работа на различни машини при различни условия. Сега се сещам нещо, за което ти спомена shener84, а именно вдигането на минимума на някои машини под определена външна температура. Това не е характерно за Панасоник, а за Тошиба и МХИ, но пък твоят е сравнително нов модел и може да са променили софтуера. Ако минимумът се вдига ще работи точно така-при температури около 0-та ще започне да работи он/офф. Минимумът на моята Тошиба е 45W, но под 5 гр. вдига минимума на 260 W и се случва да изключи няколко пъти в денонощието. Минимумът се вдига стъпаловидно с падането на температурата и е възможно да изключва и при по-висока консумация и по-ниска външна температура, особено в помещение с ниски топлозагуби. Всичко това, обаче ще трябва да разбереш или сам или от друг потребител със същия модел, ако има наблюдения. Вдигането на общата консумация е съвсем нормално при понижаване на външната температура. При теб ми се струва сравнително нормална като за София.
    Поздрави!

13. Senior Member Аватара на ccankov73
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Разград

14.1.4.1 Thermostat control Compressor is OFF when Intake Air Temperature - Internal Setting Temperature > +2.0°C continue for 3 minutes. Compressor is ON after waiting for 3 minutes, if the Intake Air Temperature - Internal Setting Temperature <Compressor OFF point

на 81стр. тук:
    https://www.climamarket.bg/wp-conten...S-XZ20TKEW.pdf

т.е. за да мине в Офф, трябва в продължение на 3 минути да отчита
    темп. на входящия въздух 2С над заданието по ДУ.
    Ogi хоризонталните клапи право надолу ли са?
    Ако да - вдигни ги на 45 градуса и завърти вертикалните
    максимално навътре към стаята.

14.  

15. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012

Въздушният датчик както е забит няма хубаво обдухване, а и се нагрява от питата, сигурно затова цикли често он-оф.

16. Тук е от
    Nov 2012
    Живее в
    Бургас, кв.Сарафово

ogi28b
    Имам Z50 - TKEW и ще ти напиша моите показания. Бургас , външна температура сега в 18:39 часа е + 3 гр. , вътре нагласен на 22 гр. само външна изолация 5 см. стериопор и доста големи дограми-алуминии с прекъснат термомост. 26 кв. метра помещение от което 1/2 е с гранитогрес и 1/2 с ламинат, без вътрешни изполации и без комшии от горе и долу, живея в къща на един от етажите и топлозагумите ми са големи. Изходящата температура от вътрешното тяло в момента е 33 гр., като моментната консумация варира между 405 - 415 вата. Като се върнах от работа беше нагласен на 20 гр. и го усилих на 22 гр. Вътрешното тяло задуха с 49-50 гр. , а уредчето показа 2100 вата. След 30 мин. работа се кротна на 415 вата. Не знам дали ти е от полза но все пак е някакъв ориентир. Успех и приятна вечер!
    SPSt, Jack Krauser и toto_toto харесват това.

17. Member
    Тук е от
    Apr 2013

Цитат Първоначално публикувано от SPSt Виж публикацията
    Сега се сещам нещо, за което ти спомена shener84, а именно вдигането на минимума на някои машини под определена външна температура. Това не е характерно за Панасоник, а за Тошиба и МХИ, но пък твоят е сравнително нов модел и може да са променили софтуера.
    Мисля, че внимателно съм чел всичко и все пак - удебеленото някак съм изпуснал. Благодаря ти за повторението, това внася яснота. Моля и колегата, който го е написал, да ме извини за това, че не съм го прочел. Или съм го прочел, но някак между редовете.

До последно гледам да запазя спокойност, търся мнения и се консултирам, наистина искам да науча логиката и принципа на работа, за да не пускам теми от сорта на "Е**ти тъпия климатика, Е**ти тъпата фирма дето ми го монтира..." - няма да е коректно аз да не знам как работи нещото и да "храня" наляво-надясно.

Цитат Първоначално публикувано от ccankov73 Виж публикацията
    14.1.4.1 Thermostat control Compressor is OFF when Intake Air Temperature - Internal Setting Temperature > +2.0°C continue for 3 minutes. Compressor is ON after waiting for 3 minutes, if the Intake Air Temperature - Internal Setting Temperature <Compressor OFF point
    Ogi хоризонталните клапи право надолу ли са?
    Ако да - вдигни ги на 45 градуса и завърти вертикалните
    максимално навътре към стаята.
    Благодаря ти за извадката, някъде по-нагоре стана въпрос за разликата 2 градуса, а оня ден я открих и сам.

Клапите са надолу. Не вертикално, но на най-долната позиция. В друга позиция създават неприятно течение срещу мен. Ще пробвам на Ауто? Другите клапи са насочени към средата на стаята, което за машината значи най-наляво, в крайна позиция.

Цитат Първоначално публикувано от Jack Krauser Виж публикацията
    Въздушният датчик както е забит няма хубаво обдухване, а и се нагрява от питата, сигурно затова цикли често он-оф.
    Видях само един - намира се така да се каже горе вдясно на питата. Не искам да пипам нищо, защото при най-малко видимо нещо да "осе**", ще ми откажат гаранция.

valen79,
    мерси за споделеното инфо, и моят е на 415 ват в момента и зададени 22, духа с 33 градуса струя Отвън е 2 градуса. В стаята е 22.5, отворено е да топли навсякъде. В коридорчето към стаята се усеща, че е по-хладничко, около градус надолу е.

--------------------------

Днес ми се обадиха от фирмата директно с въпрос "За кой ден ви е удобно да запишем час за преглед на машината?" Щях да падна от стола. Казах им, че не съм сигурен и ще го наблюдавам още седмица, след което ако продължавам да смятам, че има аномалии - ще ги търся пак.

Дано тия 5 дена писаници да са полезни на някого, който е решил да взема подобен климатик :/

-------------------------
    Ред.: Може да открих, с ваша помощ разбира се, ключа от палатката - различен минимум при различни температури, което дори не ми е минавало през акъла, че може да е така. Следя го от известно време (около час и половина), зададох му 0.5 гр. нагоре, за да се опитам да избегна он-оф. Сега е на 22.5 зададени, духа с 26, работи на 290 вата, преди малко беше слязъл до 245. Променям си мнението за това, че съм разочарован от климатика. Не съм разочарован, ами просто не знам как работи. Понаучих това-онова в тази тема (а и не само) и някак нещата изглеждат нормални вече.
    Този пост е редактиран от ogi28b; 14-01-19 в 20:37.
    toto_toto одобрява това.

18. Senior Member Аватара на ccankov73
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Разград

Клапите са надолу. Не вертикално, но на най-долната позиция. В друга позиция създават неприятно течение срещу мен. Ще пробвам на Ауто? Другите клапи са насочени към средата на стаята, което за машината значи най-наляво, в крайна позиция.
    Вдигни ги поне за проба.
    Ясно, че не е приятно да духа в тебе.
    Изтрай го поне час.
    При моето ME беше такъв проблема и вдигането на 45* го оправи.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 8 от 31 ПърваПърва ... 67891018 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Мнение за Panasonic CS-EX221C
    От M.Schumacher във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 1
    Последно: 10-02-17, 11:08
  2. Мнение за Panasonic TX-58 DXU 701
    От ventorini във форум Panasonic телевизори
    Отговори: 3
    Последно: 10-10-16, 00:13
  3. мнение за panasonic cs/cu-re12pke, re9pke
    От seteboss във форум Климатици Panasonic, National
    Последно: 23-06-13, 00:15
  4. PANASONIC TX-P50ST30E Мнение
    От eriki във форум Panasonic телевизори
    Последно: 20-02-12, 18:53
  5. Мнение за Фотоапарат PANASONIC DMC-TZ2
    От alexb във форум Фото и видеокамери
    Отговори: 6
    Последно: 15-02-08, 10:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе