Страница 18 от 31 ПърваПърва ... 8161718192028 ... ПоследноПоследно
Резултати от 256 до 270 от общо 457
Like Tree231Одобрявам

мнение за PANASONIC CS-Z35TKEW/CU-Z35TKE

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Apr 2013
    Мнения
    410
    #256

    Отговор: мнение за PANASONIC CS-Z35TKEW/CU-Z35TKE

    Техникът каза, че първо това му е направило впечатление - има малко омасляване там. За съжаление не можах да намеря изрязаната част от тръбичката, за да ви покажа кое смятам, че е било проблем.

  2.  
     
  3. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2017
    Мнения
    2,658
    #257

    Отговор: мнение за PANASONIC CS-Z35TKEW/CU-Z35TKE

    Дано е само от там , другите два в снопа погледна ли ги ?. Колко бара изкара преди и колко след зареждането (ако си забелязал) ?

  4. Member
    Тук е от
    Apr 2013
    Мнения
    410
    #258

    Отговор: мнение за PANASONIC CS-Z35TKEW/CU-Z35TKE

    Не ги погледна. И аз се надявам да е само от там. Преди зареждането не знам колко изкара, пусна го да духа студено, само на червеното беше закачил маркуч и ако ходът на стрелката е от 7 до 17 часа, показваше 9 часа ако нещо не бъркам. После не знам дали мери същото, но ми показа, че показва между 50 и 60 градуса на максимална мощност, мисля че успях да видя нещо от сорта на 27 бара, по горния пример - някъде между 13 и 14 часа. Може и да бъркам обаче, не съм сигурен. Не знам какъв е тоя уред, дето мери налягане, но има скала и за температура. Сигурно са свързани нещата.

  5. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич
    Мнения
    4,810
    #259

    Отговор: мнение за PANASONIC CS-Z35TKEW/CU-Z35TKE

    Цитат Първоначално публикувано от ogi28b Виж публикацията
    Ама грам нямам понятие, разбираш ли! Аз ако разбирах нещо, щях ли да правя тема 16 страници и всеки ден да обяснявам "такава мощност, толко градуса, толкова външна, толко зададени, клапите там, турбината толкова....". Щях директно да знам какъв е проблемът и да не ви занимавам с глупости. Ама ей го, на - в тази област съм абсолютно бос и се доверявам на напълно непознати, събрани в този форум с цел доброволна взаимопомощ. И аз затова участвам - с каквото мога - бих помогнал на всеки, а каквото не разбирам - бих попитал.

    Единствено знам, че има два топлообменника, една помпа, един клапан и една платка със съчинения на някой програмист, продиктувани от инженерите в лабораторията.

    Надуваха, като го пълниха, но не знам до какво налягане, не знам какво трябва да покаже. Дори се съмнявам, че началното пълнене е било по везна и с правилното количество. Ама както и да е. Лятото ще поискам оферта за цялостно почистване, профилактика, обслужване или там както се казва, + пълнене по везна. Ще си платя каквото трябва, но ако видя, че везната показва по-малко източено количество от табелката - няма да платя и ще претендирам за гаранционно пълнене. Останалото разбира се ще си платя, никой не е длъжен да ми чисти климатика на добра воля.
    Jack Krauser не държа да слиза на минимум, иска ми се ако може просто да работи равномерно без да изключва, а той сега изключва на 300 и над 300 вата, пък би ми било по приятно да намали мощност, после още да я намали и вече като няма накъде да намали - тогава да изключи. Но както казах горе - не разбирам и може би има определени условия, при които да слезе на минимум, които не могат да бъдат изпълнени при мен. Лошото с този Он-Оф е че постоянно поддържа температура около 2 градуса над зададените. Явно трябва да е работил известно време, в което не минава повече от 2 градуса нагоре, но все пак е над зададените, за да започне да работи с намаляване на мощността.

    Но да видим де, сега съм го включил с едни настройки и няма да го закачам няколко дни, да видим какво ще стане. Поне вече има нормална консумация - 1'120 КВч за 4:20 мин при 2 градуса външна.
    Само да ти кажа, че няма първоначално надуване, нито пълнене - машината си идва заредена с фреон. Най вероятно, това, което си видял е било вакуумиране с вакуум помпа. Сега си изкарай зимата на топло и на лято послушай колегите какво те посъветваха.
    SPSt одобрява това.

  6. Member
    Тук е от
    Apr 2013
    Мнения
    410
    #260

    Отговор: мнение за PANASONIC CS-Z35TKEW/CU-Z35TKE

    Задължително ще ги послушам, извадил съм си съветите на листче и ще ги имам предвид.

    В момента ми е малко еуфорично, но все пак гледам да не се превъзнасям, но ми е трудно да скрия радостта си от добре работещата машина. В този момент разбирам, че може би ѝ е трудно да работи на ниска мощност с толкова малко топлозагуби. Статистика:

    - 7:43 часа от включване
    - външна температура - 1-2 градуса
    - зададени 22.5 за първите 4 часа и след това 20 от ДУ - при такава температура на зададените и работа на машината он-офф, в помещението е 22.5, колкото искам да бъде.
    - турбина на 1
    - клапи накъдето си искам
    - консумация до момента: 1.580 киловатчаса
    - Средна консумация на час: ~ 205 вата на час.

    Само за първите 4 часа беше работила с консумация около 260 вата на час и поддържаше 24 градуса в стаята, което значи, че в следващите почти 4 часа е работила с консумация под 130 вата на час. Сега може би разбирате защо се изненадах толкова много и написах на 2-ра страница в темата, че очаквах повече. Е, тогава не знаех, че имам проблем.

    Сега вече разбрах, че имам климатик и че мога да го ползвам за отопление! В този момент наистина виждам реално колко по-евтино би било отоплението с климатик. За миналия месец сметката ми е 90 лв за ток. Ще кажа колко ще е следващия месец, даже ще засека до днес колко е било, и от днес нататък.

    Дано някой, който се колебае за модела, да има нерви да прочете до тук и да знае, че моделът си е екстра, но моят конкретно е имал проблем с монтажа, който доведе до висока консумация и нелогична работа на машината.
    bobivg одобрява това.

  7. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2017
    Живее в
    Пловдив
    Мнения
    2,066
    #261

    Отговор: мнение за PANASONIC CS-Z35TKEW/CU-Z35TKE

    Щом и на 1 ва цикли сега го пусни на тих режим и клапите надолу и не го барай .
    Ще се кротне на 180 вата най- вероятно щом средното ти е около 200 вата.
    Поне моя е така де. При теб може да са още по малко загубите

  8.  
     
  9. Member
    Тук е от
    Apr 2013
    Мнения
    410
    #262

    Отговор: мнение за PANASONIC CS-Z35TKEW/CU-Z35TKE

    Готово.

    Нито един дефрост, само казвам. Може да е нормално, все пак едвам работи.

  10. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2012
    Мнения
    1,035
    #263

    Re: мнение за PANASONIC CS-Z35TKEW/CU-Z35TKE

    Извикай ги най добре да си оправят тапия ремонт дето са спретнали да заредят точното количество фреон с везна , така с незнайно количество не е добре. Наистина много монтажници си гледат работата през пръсти, никакви техници не са! Аз даже бих искал ново външно тяло, и монтажа и ремонта са с лошо качество.
    Този пост е редактиран от mystikalrs; 24-01-19 в 23:40.

  11. Member Аватара на mbirol
    Тук е от
    Dec 2017
    Живее в
    Izmir
    Мнения
    263
    #264

    Отговор: мнение за PANASONIC CS-Z35TKEW/CU-Z35TKE

    Цитат Първоначално публикувано от ogi28b Виж публикацията
    Че може този климатик да работи на минимум може, ама не знам при работа на минимум колко топлина генерира? Снощи го нагласих на 24 градуса, отворих всички врати, излязох и след 2 часа се прибрах, температурата в помещението беше 23.5, климатикът работеше на 700 вата, духаше с около 37-38 градуса на максимална степен. Намалих градусите на 23 и тогава намали мощността си рязко, слезе до 140-150 вата, като така остана да работи около 15 минути. През това време духаше с около 0.5 - 1.0 градус над стайната температура. Тя падна от 23.5 на 22 и тогава машината започва пак да вдига мощност, като за 5-10 минути поработи на 700 вата и след това остана на 420. При такава мощност издухваше около 27 градуса. Това е при 4-5 градуса навън.

    Днес ще видим какво ще каже техникът, а дотогава - пак ще ви помоля - ако може някой да сподели какво трябва да се мери и какви стойности да показва, защото иначе много лесно могат да ми кажат - всичко е наред, всичко е в нормите, работи нормално. Прилагам клипче как си работи на 150 вата, тайм-лапс за около 3-4 минути му направих, спрях като го видях, че вдига мощност. Исках само да споделя как може да работи и на ниска мощност, ама при определени условия. Даже на клипа се вижда грешният уред, който мери със 7 % нагоре. Реалното около 140 вата.

    https://youtu.be/kB3E5if_2Gk
    Вземете 5-10 минути мини потребление без ускорение. Това не се разбира от такова ускорение.

  12. Member
    Тук е от
    Apr 2013
    Мнения
    410
    #265

    Отговор: мнение за PANASONIC CS-Z35TKEW/CU-Z35TKE

    mystikalrs , колега, разбира се, че искам същото. Ще поискам оферта за източване и пълнене с везна. Ако количеството е различно, ще настоявам да мине по гаранция. Ама смяна на цялото тяло - мисля, че ще ме отсвирят с усмивка на уста.

    Колко струва процедурата по източване на стария и пълнене с нов фреон, ако например трябва да се допълнят 200 грама?

    Rafailiev, според мен няма начин да се кротне на 180. Държи си 2 градуса над зададените заради тоя он-оф и това е. Сега като е пълен, дори и с отворени врати, пак се стопля много бързо в помещението и минава над прага от 2 градуса, и изключва.

    От вчера общо до днес:

    3.5 киловатчаса за 18 часа = ~195 вата на час, сутринта в помещението беше 23 градуса, при зададени 21.5
    Този пост е редактиран от ogi28b; 25-01-19 в 11:24.

  13. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2012
    Живее в
    Бургас, кв.Сарафово
    Мнения
    86
    #266

    Отговор: мнение за PANASONIC CS-Z35TKEW/CU-Z35TKE

    ogi28b
    Дай малко инфо колко градуса изкарва на изхода при зададени примерно 22-23 гр. и работа на 200 вата. Някакво примерно замерване ни публикувай? Питам те защото искам да си сравня Z 25 и Z 50, при различни условия. Благодаря!

    П.С. Моят почти не влиза в режим Оff - модел Z 50 ТКЕ, а днес сутринта като станах и го погледнах,При външна температура+7 гр. и при зададени 22.5 гр от ДУ, беше слязъл под минимума от 340 вата и показваше 240 вата, а струята от изхода беше с температура от 30 гр. На входа измерих 25 гр. Нормално ли е това, при положение, че разликата между изход и вход е 10 гр./поне така съм чел/? Ще съм Ви благодарен, ако споделите мнения!

  14.  
     
  15. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2012
    Мнения
    1,035
    #267

    Re: мнение за PANASONIC CS-Z35TKEW/CU-Z35TKE

    Зависи и от дебита на турбината, на твоят модел ще е доста по голям от 25 цата, така че ми се струва нормално да духа с 30 градуса, има и добър минимум явно за 50ка, другите модели на Панасоник колкото са написали на толкова могат да работят а тук слиза под минимума по документи.
    valen79 одобрява това.

  16. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009
    Мнения
    1,702
    #268

    Отговор: мнение за PANASONIC CS-Z35TKEW/CU-Z35TKE

    Вакуумираха ли след смяна на конуса? Ако не са си искай смяна на външното тяло.

  17. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2012
    Мнения
    1,035
    #269

    Re: мнение за PANASONIC CS-Z35TKEW/CU-Z35TKE

    Те са най вероятно са прибрали фреона в външното направил е нов конус и е заредил фреон по манометри само, а е трябвало да прибере фреона с станция на оправи конуса да вакуумира цялата система и да напълни с везна точното количество, направо си за ново външно.нека ogi32b каже точка по точка как е бил извършен ремонта
    Този пост е редактиран от mystikalrs; 25-01-19 в 13:49.

  18. Member
    Тук е от
    Apr 2013
    Мнения
    410
    #270

    Отговор: мнение за PANASONIC CS-Z35TKEW/CU-Z35TKE

    Мисля, че не е вакуумирано, защото не видях компресор, нито машина, която да се включва към тока и да прави нещо на машината. Със сигурност е заредно по манометри, а не по везна. Възможно ли е да са затворили кранове на външното, ако има, и така да не са събирали фреона, а само да е допълнено? По едно време от манометрите излезе бял пушек, като пара под високо налягане, ама тогава май вече беше откачено от машината, не съм сигурен. Възможно е да има въздух в системата, доколкото ви разбирам? Това как влияе? На какво основание да искам смяна на външното тяло? Какво да кажа - искам да смените външното тяло, защото.... какво? Вие ако сте фирма, бихте ли сменили външно тяло на работещ гаранционен климатик просто така, защото клиентът е решил, че иска?

    Извинете за въпросите, сигурно са елементарни за хора, които се занимават професионално, но за мен е пълна мъгла.

    -----

    valen79, не знам доколко моите данни могат да са показателни за каквото и да е. Каквато и температура да задам, помещението се затопля много бързо и Т на въздуха минава над прага на изключване от 2 градуса. Компресорът спира и температурата започва да пада. Като входящата падне под 2 градуса над зададените, компресорът тръгва и за 3 минути пак издухва топла струя, помещението се затопля и компресрът пак изключва. И това се повтаря постоянно. Ето по-точно:

    - зададени 22,
    - компресорът включва, работи 3 минути с мощност 350-360 вата макс
    - след около минута спада на 280-290
    - точно преди да изключи, температурата на струята е около 33-34 градуса.
    - компресорът не работи около 6-7 минути, след което пак включва.

    В момента в помещението се поддържа 21 градуса и от сутринта, от 8:30 до 14:00 е изхарчил 0.46 киловатчаса. Предполагам, че компресорът стои изключен по над 10 минути. Предполагам това дава представа колко малко загуби има, а също и съседите, които се топлят.

    Общо от вчера: за 23 часа консумация 3.96 киловатчаса, средно по ~172 вата.
    Този пост е редактиран от ogi28b; 25-01-19 в 15:22.
    valen79 и Chocho82 харесват това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 18 от 31 ПърваПърва ... 8161718192028 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Мнение за Panasonic CS-EX221C
    От M.Schumacher във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 1
    Последно: 10-02-17, 10:08
  2. Мнение за Panasonic TX-58 DXU 701
    От ventorini във форум Panasonic телевизори
    Отговори: 3
    Последно: 09-10-16, 23:13
  3. мнение за panasonic cs/cu-re12pke, re9pke
    От seteboss във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 1
    Последно: 22-06-13, 23:15
  4. PANASONIC TX-P50ST30E Мнение
    От eriki във форум Panasonic телевизори
    Отговори: 1
    Последно: 20-02-12, 17:53
  5. Мнение за Фотоапарат PANASONIC DMC-TZ2
    От alexb във форум Фото и видеокамери
    Отговори: 6
    Последно: 15-02-08, 09:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе