Техникът каза, че първо това му е направило впечатление - има малко омасляване там. За съжаление не можах да намеря изрязаната част от тръбичката, за да ви покажа кое смятам, че е било проблем.
Техникът каза, че първо това му е направило впечатление - има малко омасляване там. За съжаление не можах да намеря изрязаната част от тръбичката, за да ви покажа кое смятам, че е било проблем.
Дано е само от там , другите два в снопа погледна ли ги ?. Колко бара изкара преди и колко след зареждането (ако си забелязал) ?
Не ги погледна. И аз се надявам да е само от там. Преди зареждането не знам колко изкара, пусна го да духа студено, само на червеното беше закачил маркуч и ако ходът на стрелката е от 7 до 17 часа, показваше 9 часа ако нещо не бъркам. После не знам дали мери същото, но ми показа, че показва между 50 и 60 градуса на максимална мощност, мисля че успях да видя нещо от сорта на 27 бара, по горния пример - някъде между 13 и 14 часа. Може и да бъркам обаче, не съм сигурен. Не знам какъв е тоя уред, дето мери налягане, но има скала и за температура. Сигурно са свързани нещата.
Задължително ще ги послушам, извадил съм си съветите на листче и ще ги имам предвид.
В момента ми е малко еуфорично, но все пак гледам да не се превъзнасям, но ми е трудно да скрия радостта си от добре работещата машина. В този момент разбирам, че може би ѝ е трудно да работи на ниска мощност с толкова малко топлозагуби. Статистика:
- 7:43 часа от включване
- външна температура - 1-2 градуса
- зададени 22.5 за първите 4 часа и след това 20 от ДУ - при такава температура на зададените и работа на машината он-офф, в помещението е 22.5, колкото искам да бъде.
- турбина на 1
- клапи накъдето си искам
- консумация до момента: 1.580 киловатчаса
- Средна консумация на час: ~ 205 вата на час.
Само за първите 4 часа беше работила с консумация около 260 вата на час и поддържаше 24 градуса в стаята, което значи, че в следващите почти 4 часа е работила с консумация под 130 вата на час. Сега може би разбирате защо се изненадах толкова много и написах на 2-ра страница в темата, че очаквах повече. Е, тогава не знаех, че имам проблем.
Сега вече разбрах, че имам климатик и че мога да го ползвам за отопление! В този момент наистина виждам реално колко по-евтино би било отоплението с климатик. За миналия месец сметката ми е 90 лв за ток. Ще кажа колко ще е следващия месец, даже ще засека до днес колко е било, и от днес нататък.
Дано някой, който се колебае за модела, да има нерви да прочете до тук и да знае, че моделът си е екстра, но моят конкретно е имал проблем с монтажа, който доведе до висока консумация и нелогична работа на машината.
Щом и на 1 ва цикли сега го пусни на тих режим и клапите надолу и не го барай .
Ще се кротне на 180 вата най- вероятно щом средното ти е около 200 вата.
Поне моя е така де. При теб може да са още по малко загубите
Готово.
Нито един дефрост, само казвам. Може да е нормално, все пак едвам работи.
Извикай ги най добре да си оправят тапия ремонт дето са спретнали да заредят точното количество фреон с везна , така с незнайно количество не е добре. Наистина много монтажници си гледат работата през пръсти, никакви техници не са! Аз даже бих искал ново външно тяло, и монтажа и ремонта са с лошо качество.
Този пост е редактиран от mystikalrs; 25-01-19 в 00:40.
mystikalrs , колега, разбира се, че искам същото. Ще поискам оферта за източване и пълнене с везна. Ако количеството е различно, ще настоявам да мине по гаранция. Ама смяна на цялото тяло - мисля, че ще ме отсвирят с усмивка на уста.
Колко струва процедурата по източване на стария и пълнене с нов фреон, ако например трябва да се допълнят 200 грама?
Rafailiev, според мен няма начин да се кротне на 180. Държи си 2 градуса над зададените заради тоя он-оф и това е. Сега като е пълен, дори и с отворени врати, пак се стопля много бързо в помещението и минава над прага от 2 градуса, и изключва.
От вчера общо до днес:
3.5 киловатчаса за 18 часа = ~195 вата на час, сутринта в помещението беше 23 градуса, при зададени 21.5
Този пост е редактиран от ogi28b; 25-01-19 в 12:24.
ogi28b
Дай малко инфо колко градуса изкарва на изхода при зададени примерно 22-23 гр. и работа на 200 вата. Някакво примерно замерване ни публикувай? Питам те защото искам да си сравня Z 25 и Z 50, при различни условия. Благодаря!
П.С. Моят почти не влиза в режим Оff - модел Z 50 ТКЕ, а днес сутринта като станах и го погледнах,При външна температура+7 гр. и при зададени 22.5 гр от ДУ, беше слязъл под минимума от 340 вата и показваше 240 вата, а струята от изхода беше с температура от 30 гр. На входа измерих 25 гр. Нормално ли е това, при положение, че разликата между изход и вход е 10 гр./поне така съм чел/? Ще съм Ви благодарен, ако споделите мнения!
Зависи и от дебита на турбината, на твоят модел ще е доста по голям от 25 цата, така че ми се струва нормално да духа с 30 градуса, има и добър минимум явно за 50ка, другите модели на Панасоник колкото са написали на толкова могат да работят а тук слиза под минимума по документи.
Вакуумираха ли след смяна на конуса? Ако не са си искай смяна на външното тяло.
Те са най вероятно са прибрали фреона в външното направил е нов конус и е заредил фреон по манометри само, а е трябвало да прибере фреона с станция на оправи конуса да вакуумира цялата система и да напълни с везна точното количество, направо си за ново външно.нека ogi32b каже точка по точка как е бил извършен ремонта
Този пост е редактиран от mystikalrs; 25-01-19 в 14:49.
Мисля, че не е вакуумирано, защото не видях компресор, нито машина, която да се включва към тока и да прави нещо на машината. Със сигурност е заредно по манометри, а не по везна. Възможно ли е да са затворили кранове на външното, ако има, и така да не са събирали фреона, а само да е допълнено? По едно време от манометрите излезе бял пушек, като пара под високо налягане, ама тогава май вече беше откачено от машината, не съм сигурен. Възможно е да има въздух в системата, доколкото ви разбирам? Това как влияе? На какво основание да искам смяна на външното тяло? Какво да кажа - искам да смените външното тяло, защото.... какво? Вие ако сте фирма, бихте ли сменили външно тяло на работещ гаранционен климатик просто така, защото клиентът е решил, че иска?
Извинете за въпросите, сигурно са елементарни за хора, които се занимават професионално, но за мен е пълна мъгла.
-----
valen79, не знам доколко моите данни могат да са показателни за каквото и да е. Каквато и температура да задам, помещението се затопля много бързо и Т на въздуха минава над прага на изключване от 2 градуса. Компресорът спира и температурата започва да пада. Като входящата падне под 2 градуса над зададените, компресорът тръгва и за 3 минути пак издухва топла струя, помещението се затопля и компресрът пак изключва. И това се повтаря постоянно. Ето по-точно:
- зададени 22,
- компресорът включва, работи 3 минути с мощност 350-360 вата макс
- след около минута спада на 280-290
- точно преди да изключи, температурата на струята е около 33-34 градуса.
- компресорът не работи около 6-7 минути, след което пак включва.
В момента в помещението се поддържа 21 градуса и от сутринта, от 8:30 до 14:00 е изхарчил 0.46 киловатчаса. Предполагам, че компресорът стои изключен по над 10 минути. Предполагам това дава представа колко малко загуби има, а също и съседите, които се топлят.
Общо от вчера: за 23 часа консумация 3.96 киловатчаса, средно по ~172 вата.
Този пост е редактиран от ogi28b; 25-01-19 в 16:22.