Страница 30 от 31 ПърваПърва ... 2028293031 ПоследноПоследно
Резултати от 436 до 450 от общо 457
Like Tree231Одобрявам

мнение за PANASONIC CS-Z35TKEW/CU-Z35TKE

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Apr 2013
    Мнения
    410
    #436

    Отговор: Re: мнение за PANASONIC CS-Z35TKEW/CU-Z35TKE

    Какво е твоето предложение в такъв случай?

    Температурата на струята не зависи ли и от дебита, междувпрочем? Не знам с какво точно го сравняваш, но сигурно не е все едно дали издухва 400 м3 с температура 32-33 и 320 м3 с температура 40?

    Ред.: За всеки случай му пуснах тест:

    Изискване: външна 7, отопление зададено от сервизния бутон, 15 минути след начало да има температурна разлика поне 14 градуса между входяща и изходяща, изходящата да е между 32 и 42.

    Резултат: външна 6, след 15 минути работа входящата е 26.5, изходящата е 42.9 (разлика 16.4). Според сервизното упътване това е нормална работа. Има и изискване за налягането, но няма как да го измеря.
    Този пост е редактиран от ogi28b; 27-11-19 в 23:41.

  2.  
     
  3. Member
    Тук е от
    Apr 2013
    Мнения
    410
    #437

    Отговор: мнение за PANASONIC CS-Z35TKEW/CU-Z35TKE

    Тоя мъненкио се сети да работи като хората, най-после!

    Тая сутрин навън беше -2, -3 и вътре беше настроен на 21.5 (при такова задание обикновено поддържа 23). Подуха, подуха, направи 2-3 ОФФ-а с доста по-дълги ОН, по 10на - 15 минути, може и повече да е било, и на третия такъв цикъл не изключи, а мина на по-ниска честота, слезе от 310 на 240 вата и така поработи няколко минути, ама стана време да излизам за работа и вече не мога да го следя. Не го усетих нито веднъж да размразява.

    Иначе от последния път какво направих - изкарах му сензора извън тялото, но не помогна (беше по-топло времето!). Увивах го в разни изолации, но освен да се удължи времето на ОН и ОФФ циклите - друга промяна нямаше. Това пък доведе до малко по-големи амплитуди в температурата в помещението и не ми беше комфортно. Затова прибрах сензора обратно, но го оставих отдалечен от питата.

  4. Senior Member Аватара на mimojef
    Тук е от
    Jul 2007
    Мнения
    2,300
    #438

    Отговор: мнение за PANASONIC CS-Z35TKEW/CU-Z35TKE

    На китаеца ми датчика беше напъхан в един термо шлаух. Обелих го и сега си държи темтературата почти точно. Преди това изключваше на +2.5 над заданието и включваше на -1.5 под. Ама е 18-ка в 21м2 с вътрешна + външна изолация
    Просто ти е малка стаята за тази 9-ка.
    Rafailiev одобрява това.

  5. Member
    Тук е от
    Apr 2013
    Мнения
    410
    #439

    Отговор: мнение за PANASONIC CS-Z35TKEW/CU-Z35TKE

    Само да кажа, че откакто температурата е под 0 навън, двамата ми хубавци си вдигнаха заданието сами с по 1 градус. Мислех, че ми се струва, но загледах всички термометри на входяща, изходяща струя, ватметрите също. Прочетох и малко по-подробно сервизната инструкция, те хората са си го написали с черни букви на бял фон, ама някой трябва и да го прочете:



    Тук пише, че [температурата за поддържане] е стойност, която машината сама изчислява, като взема за база:

    1. зададената от дистанционното
    2. режима на работа - дали е на АУТО или не
    3. температура на въздуха в помещението
    4. температура на външния въздух
    5. дали е зададен режим POWERFUL
    6. дали така изчислената темпратура е в границите на разрешеното - от 16 до 30 градуса)

    и така получената стойност се използва за [температура за поддържане]

    Забелязах, че при по-топло време температурата за поддържане е много по-близо до зададената от дистанционното, в помещението е около 1 - 1.5 градуса над зададеното от дистанционното и изключването на компресора става при около 2.5 градуса над зададеното от дистанционното. Това е при температури над 0. Сега при отрицателни - в помещението веднага стана с 2.5 градуса над зададеното от дистанционното, а компресорът спира много след като е подминал 2.5-3.0, чак към 4 и над 4 градуса. Това ме накара да потърся в ръководството и да намеря горното описание.

    За съжаление обаче, дори след няколко часа непрестанно духане при температура над заданието, не се сеща малко да намали мощността, а си помпа стабилно, сякаш има за цел да стигне до изключване на компресора. Тия дни да стане още малко по-студено и се надявам да му създам същите условия, при които го видях да крета на 240 консумация, да си духа лекичко с 4-5 градуса над стайната, както си му е редът.

    Сега при зададени 22 или 22.5 от дистанционното, може няколко часа да си работи с консумация 370, като през това време температурата леко леко се покачва и в един момент компресорът изключва. Ако му задам 21, работи с около 340 вата, а при 20 - слиза до 310, но във всички случаи работи и си топли постоянно, докато изключи, а не се сеща сам да намали мощността. А може, виждал съм го веднъж. Ама какви условия са му нужни за това, така и не мога да разбера.

    Весело посрещане на новата година ви желая!
    Прикачени изображения Прикачени изображения
    mimojef одобрява това.

  6. Member
    Тук е от
    Sep 2013
    Живее в
    Добрич
    Мнения
    160
    #440

    Отговор: мнение за PANASONIC CS-Z35TKEW/CU-Z35TKE

    Оги , аз съм забелязъл същотото като теб, аз също си прибрах датчика на мястото му , че иначе наистина много подминаваше заданието и ставаше дискомфортно. мисля че си прав че при тези панасоници целта им е да достигнат до оф вместо да духат на ниска мощност. Също така има някаква зависимост на зададените градуси с минималната консумация при която изключва без значение каква е външната температура, колкото е по голямо заданието-на толкова по висока консумация офф-и , при тошиба мирай която имам в др стая няма такава зависимост дори на 27 задание слиза на под 200 минимум и то мн бързо... Иначе средната консумация която прави панасоника за месец е нормална за декември за 30 дена имам 116 кв/ч като климатика се използва само от 22ч вечерта до 10ч сутринта като спат децата в стаята което прави около 320вата стредно на час но не е точно толкова понеже събота и неделя се ползва и през деня климатика но не ми се изчислява чак толкова , иначе съм въвек дневна и нощна тарифа на уреда и за тези 116 кв излиза че са на стойност 21,60лв. Като цяло не е лоша машинката но си мисля че 9-ка етерея ще се чувства по добре в стая над 20 кв не като моята 12, ако имах стая без климатик щях да го преместя там и да взема още една малка тошиба за тази спалня едно че работи винаги на минимум и второ че духа с потопла струя и с по нисък дебит и радко офф-и ...
    valen79 одобрява това.

  7. Member
    Тук е от
    Apr 2013
    Мнения
    410
    #441

    Отговор: мнение за PANASONIC CS-Z35TKEW/CU-Z35TKE

    Е това ми беше гениалната мисъл като ги купувах - на ниска консумация да духа едва едва, но с топла струя. Не са за такива помещения, имат висока ефективност и искат си голям обем, тоя 9-ката сигурно поне в 20 кв. м. трябва да е. Ще ги разместя - 9-ката на мястото на 12-ката, а 12-ската прибрана в кашона, но сега нямам възможност да купя друг и да имам един на склад. Имам парите, но може да ми потрябват скоро за друго, а не за да ги закопая в машина на склад, искам да кажа.

    Иначе като чета отзивите за други машини на колегите - определено такава, която може да работи на 180-200 вата при 5-10 градуса външна, ще ми е чудесен вариант. То толкова ми трябва - от 3 до 5 градуса разлика вход-изход при минимален дебит - 300-320 куб. м. на час. Тия Панасоници даже май не са с двойно-роторни компресори. Може и да бъркам, ако е така, моля да ме поправите.

    Даже новия модел - VKEW, които са с вградения WiFi адаптер, са с 6-полюсен електромотор и нали назад казаха, че и това е важно. На TKEW - Z20, Z42 и другите нагоре, са с 6-полюсен, а само Z25 и Z35 са с 4-полюсни електромотори. Та бих си купил такъв, само че Z20 VKEW, ама в крайна сметка, на ниските степени дебитите са едни и същи на Z20 и Z25, разликата май е само в степените над средната и в максималната мощност. Ама тук може и сериозно да бъркам.

  8.  
     
  9. Member
    Тук е от
    Apr 2013
    Мнения
    410
    #442

    Отговор: мнение за PANASONIC CS-Z35TKEW/CU-Z35TKE

    Ето как е измислено управлението на турбината.



    Въпреки че тази графика е дадена за автоматичен режим на турбината, на ръчен режим не е много по-разлино:

    - при температура на изходящата струя под 28 градуса, турбината духа едва-едва, на скорост само за обдухване на сензора (все едно компресорът е изключен)
    - при температура на изходящата над 28 и под 35, духа на 1-ва степен, без значение дали е зададена 1-ва, 3-та или 5-а.
    - веднъж като струята достигне 35 градуса, може да се зададе ръчно 2-ра или 3-та, като това понижава температурата под 35, но скоростта не спада. Температурата така може да спадне до 32. Духа до изключване на компресора.
    - 4-та и 5-а степен са забранени и не могат да бъдат активирани при тези температури
    - ако струята достигне 39 градуса (Това става само ако задам над 28 от ДУ), тогава е разрешено активиране на 4-та и 5-а, при което температурата на струята започва да спада ако намаля заданието под температура на постъпващия.
    - при спадане под 36 градуса, скоростта на турбината спада от 5-а на 3-та степен, а 4-та и 5-а отново са забранени.
    Прикачени изображения Прикачени изображения
    Jack Krauser и Rafailiev харесват това.

  10. Junior Member Аватара на ba6ticata
    Тук е от
    Mar 2008
    Живее в
    София
    Мнения
    20
    #443

    Отговор: мнение за PANASONIC CS-Z35TKEW/CU-Z35TKE

    Един съвет от мен.Независимо климатика от какъв производител е важното е да поддържа зададената температура,без да гледате каква е изходящата.Тя може да е в границите от 28 до над 50градуса и зависи най-вече от външната температура.Това,че собственика излиза от банята и минавайки пред климатика усеща студ,не означава,че климатика не си върши работа или не работи добре.
    mimojef, shener84 и Pipoko харесват това.

  11. Member
    Тук е от
    Apr 2013
    Мнения
    410
    #444

    Отговор: мнение за PANASONIC CS-Z35TKEW/CU-Z35TKE

    Във връзка с ето тези допълнителни настройки:



    Пробвал съм 5 и 6, работи както трябва. Но нещо с номерата над 50 не мога да разбера повечето какво означават и при промяната им какво би трябвало да стане. Ако някой може да помогне - ще се радвам да сподели. Интересуват ме конкретно тези:

    56 - Fixed fan speed selection during heat mode compressor OFF - Това какво означава и евентуално как работи? Не намирам разлика в управлението на турбината и при двете настройки;

    58 - Heat mode thermo shift adjustment -3°C ~ 3°C - звучи като отместване на температурата на термостата в режим на отопление, нещо като калибриране на сензора може би, но и в тази функция не намирам никаква разлика в работата, без значение дали е -3, +3 или която и да е стойност. По подразбиране е 0;

    60 Deice start determination judgment temperature switching 00/01 - това дори нямам идея какво значи;

    61 - Cool mode disable selection [Yes (01) / No (00)] 00/01 - дали това важи само в режим AUTO, да забрани избирането на режим "охлаждане"? Ръчният избор на "охлаждане" винаги работи, бе значение от настройката на тази функция

    За да променя настройките, отивам на съответната, променям я и после потвърждавам с насочено ДУ към тялото и бутон SET. Показва се стрелката, която е индикация за подаване на информация към тялото.

  12. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012
    Мнения
    5,735
    #445

    Отговор: мнение за PANASONIC CS-Z35TKEW/CU-Z35TKE

    А опции 5 и 6 какво точно правят?

  13. Member
    Тук е от
    Apr 2013
    Мнения
    410
    #446

    Отговор: мнение за PANASONIC CS-Z35TKEW/CU-Z35TKE

    Ограничава обхвата за избора на температура от дистанционното в режим отопление. По подразбиране обхватът е от 16 до 30 градуса. Можеш да го промениш на други стойности, например от 20 до 26. Не знам каква е идеята и целта, сигурно за бизнес сгради и хотели може да е нещо. Или като защита срещу глупави потребители. Случвало ми се е на морето да пуснем климатик в стаята и понеже е било жега - съквартирантите го "изпънат" на макс. вентилация и мин. температура, забравят, излизаме вечерта и като се приберем - в стаята е станало 16-17 градуса, щото машината не е спирала няколко часа.

    3 и 4 правят същото, но за режима на охлаждане.
    Jack Krauser одобрява това.

  14.  
     
  15. VBo
    VBo е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Dec 2016
    Мнения
    32
    #447
    Цитат Първоначално публикувано от ogi28b Виж публикацията
    Във връзка с ето тези допълнителни настройки:



    Пробвал съм 5 и 6, работи както трябва. Но нещо с номерата над 50 не мога да разбера повечето какво означават и при промяната им какво би трябвало да стане. Ако някой може да помогне - ще се радвам да сподели. Интересуват ме конкретно тези:

    56 - Fixed fan speed selection during heat mode compressor OFF - Това какво означава и евентуално как работи? Не намирам разлика в управлението на турбината и при двете настройки;

    58 - Heat mode thermo shift adjustment -3°C ~ 3°C - звучи като отместване на температурата на термостата в режим на отопление, нещо като калибриране на сензора може би, но и в тази функция не намирам никаква разлика в работата, без значение дали е -3, +3 или която и да е стойност. По подразбиране е 0;

    60 Deice start determination judgment temperature switching 00/01 - това дори нямам идея какво значи;

    61 - Cool mode disable selection [Yes (01) / No (00)] 00/01 - дали това важи само в режим AUTO, да забрани избирането на режим "охлаждане"? Ръчният избор на "охлаждане" винаги работи, бе значение от настройката на тази функция

    За да променя настройките, отивам на съответната, променям я и после потвърждавам с насочено ДУ към тялото и бутон SET. Показва се стрелката, която е индикация за подаване на информация към тялото.
    56, дали не спира вътрешния вентилатор когато компресора изключи на отопление. Ако е така ще е супер, защото много ме дразни студеното подухване.
    Как точно се прилагат тези настройки, за да пробвам

  16. Member
    Тук е от
    Apr 2013
    Мнения
    410
    #448

    Отговор: мнение за PANASONIC CS-Z35TKEW/CU-Z35TKE

    Е, така си мислех и аз, че прави, но не - вътрешният върти винаги в режим отопление. Допускам и аз да не го правя както трябва, затова някой друг ако пробва, ще е супер. За спирането изобщо на вентилатора, но в режим на охлаждане, може би може да се пробва спиране на 54 - ODOR CUT CONTROL - това е функцията, която при вентилатор на АУТО го задейства за 20 секунди на всеки 90 секунди при компресор ОФФ. Мен лично много ме дразни това, защото от съвсем тихо в стаята, се включва вентилатор за по 20 секунди и спира. Затова го държа на QUIET дори в режим охлаждане, така никога не спира и не се натрапва.

    VBo, значи:

    1. изключваш климатика от дистанционното и самото дистанционно е в режим OFF (да го пише на екрана)
    2. натискаш с кламер/клечка за зъби бутона SET и държиш натиснато 5 секунди или повече, докато на екрана се изпише "50". Още с натискането ще се изпише "1", държиш до изписване на "50" и пускаш
    3. С бутоните за температура избираш номера на която функция искаш да промениш
    4. С бутоните за настройка на таймера ("нагоре" и "надолу" в долната част на дистанционното) променяш стойностите на съответната функция. Стойностите се виждат изписани долу на екрана на мястото на часовника.
    5. Дистанционното трябва да е насочено към тялото, когато потвърждаваш. Потвърждаваш избора с другия бутон SET, който е в дясно над CANCEL. Изпращането на командата е потвърдено, ако видиш стрелкичката, която светва при изпращане на команди. Ако променяш функции, свързани с дистанционното, тя не присветва. Сигурно и машината отговаря с бипкане, но не знам, защото съм го изключил при мен.
    6. Изчакваш 30 секунди или натискаш CANCEL за връщане в нормален режим на дистанционното.

    Включваш климатика и следиш дали има очакваната промяна.

    Каквито и настройки да промениш - бързо и лесно можеш да се върнеш в изходна позиция, чрез еднократно натискане на бутона RC RESET (за дистанционното) и AC RESET (за машината). След РЕСЕТ само сверяваш часовника и си готов.

    Пиши после, моля те.
    Jack Krauser и Rafailiev харесват това.

  17. VBo
    VBo е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Dec 2016
    Мнения
    32
    #449
    Ок, много благодаря! Ще пробвам и ще напиша.

    - - - - - - - - - -

    Значи пробвах, на 56 и при активирано и не активирано турбината се върти при изключен компресор.
    Когато светва стрелката на дистанционното при сет се чува звук, но при други - пробвах с 58, пак се появява стрелката, но няма звук. Явно не се възприема от климатика.
    Ако някой знае, как да се деактивира турбината, помагайте. Знам, че се върти, за да обдухва датчика, но аз съм го извел отвън. .
    Този пост е редактиран от VBo; 09-01-20 в 18:19.

  18. Senior Member Аватара на mimojef
    Тук е от
    Jul 2007
    Мнения
    2,300
    #450

    Отговор: мнение за PANASONIC CS-Z35TKEW/CU-Z35TKE

    Голяма пофта е да не върти турбината при ОФФ.
    Ако успеете да го подкарате това, ще си купя един Панасоник.
    Ами клапите?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 30 от 31 ПърваПърва ... 2028293031 ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Мнение за Panasonic CS-EX221C
    От M.Schumacher във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 1
    Последно: 10-02-17, 10:08
  2. Мнение за Panasonic TX-58 DXU 701
    От ventorini във форум Panasonic телевизори
    Отговори: 3
    Последно: 09-10-16, 23:13
  3. мнение за panasonic cs/cu-re12pke, re9pke
    От seteboss във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 1
    Последно: 22-06-13, 23:15
  4. PANASONIC TX-P50ST30E Мнение
    От eriki във форум Panasonic телевизори
    Отговори: 1
    Последно: 20-02-12, 17:53
  5. Мнение за Фотоапарат PANASONIC DMC-TZ2
    От alexb във форум Фото и видеокамери
    Отговори: 6
    Последно: 15-02-08, 09:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе