Страница 20 от 31 ПърваПърва ... 10181920212230 ... ПоследноПоследно
Резултати от 286 до 300 от общо 457
Like Tree231Одобрявам

мнение за PANASONIC CS-Z35TKEW/CU-Z35TKE

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Apr 2013

Отговор: мнение за PANASONIC CS-Z35TKEW/CU-Z35TKE

По темата да кажа нещо, "мнение за Z35....":

Не е добре написан софтуерът на тия машини. Не знам как е при други марки, но не ми е ясно защо няма хистерезис при включване и изключване на компресора и защо двете неща се случват при температура +2 градуса над зададените. Поне включването да беше при 0.5 или при 1.0. Изобщо - какъв е смисълът да е по-топло от зададените и все пак - да се включи отопление? Ако някой навътре в материята знае и обясни накратко - ще се радвам да науча, но в момента ми се струва меко казано глупаво. Отдавам част от този проблем и на неточното количество фреон, което подозирам, че има в системата.

Сега, че климатиците ми са много преоразмерени е едно на ръка, дори и да слязат на минимум - пак ще затоплят повече от зададеното при външна около 0 градуса. Но с тоя он-оф, постоянно държат 2 градуса над зададеното. За ОФ-а - как да е, разбираемо, ама за Он-а защо? Да не говорим пък че при включване - не стига че се включват при много над зададените, ами вдигат голяма мощност, избълват много топла струя, която в тоя момент не е нужна, а като е толкова топло - турбините се самоусилват и така се губи ефектът от настройките на най-слаба степен или QUIET. Това, че от QUIET отива на 2-3, а понякога и на 4 степен, е крайно неприятно. Създава нежелан шум и течение. Ако си работи на минимална степен турбинката - си е екстра. Но не може.

Дано това да се дължи на различно количество фреон, заради лошия ремонт, който ми направиха и след зареждане с точното количество да се подобри.

За статистиката - 6.2 киловатчаса за 34 часа = 183 вата/час

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

Не съм сигурен, че хистерезиса е 2°. При толкова чест on/off според мене е по малко. Мога да ти кажа как са измериш при колко градуса при сензора за околна (стайна) температура включва и при колко изключва. Колкото и странно да звучи на моите климатици съм хващал хистерезис 0,1° . Правят го и двата от време на време. Т.е. съвсем примерно, при температура при неговият си сензор 26,5° изключва и при 26,4° включва. Като времетраене на off 3..4мин.
    Меренето е елементарно, слага се един термистор NTC (струва 0,50лв.) на който имаме таблицата "съпротивление-температура" до сензора за околна температура на климатика и се мери с мултицет съпротивлението на нашият NTC. Предварително запояваме 2м. кабел към крачетата на термистора за да стигнат до мултицета на бюрото/масата.

- - - - - - - - - -

20190126_072801.jpg

- - - - - - - - - -

20190126_073920.jpg

- - - - - - - - - -

4,56кОм=4560Ом и отговаря на 25,7°
    Трябва да се има в предвид, че термисторите имат производствен толеранс и примерно в случая реалната температура не 25,7, но хистерезис се хваща с доста голяма точност.

4. Member
    Тук е от
    Apr 2013

Така, така, не само, че е малък, а направо дори липсва какъвто и да е хистерезис, това исках да кажа. Ако съм задал 20, щом отчете над 22 в продължение на 3 имнути - спира. Като е спрял, щом отчете под 22 в продължение на 3 минути - стартира. това е според сервизното ръководство. Няма да задълбавам да меря с точност колко е. Не мога да си обясня обаче какъв е смисълът в помещението да е по-топло - например 21.5 (при зададени 20.0) и впъреки това - компресорът да включи за да топли.

Моят, като има толкова фреон, вече и дефростите звучат различно: Преди се чуваше звук, наподобяващ съскане на газирано, сега се чува едно такова, което не мога дори да опиша, все едно някой разбърква нещо гъсто.

5. Тук е от
    Nov 2012
    Живее в
    Бургас, кв.Сарафово

А защо не го пробваш примерно на 24 гр. как ще работи. Твоят е преоразмерен и си добре топлоизолиран и може затова да работи така. При мен след 22 гр. от ДУ не съм го видял да влиза в режим OFF. Сега съм го направил на 24 гр. , стои си на 390 вата и духа с 32 гр. Няма ОФФ, а вън е + 7 гр.
    Jack Krauser одобрява това.

6. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

И при мене е така. При работа on/off и малки загуби се подминава заданието. При работа без да изключва малко изостава.
    Единият ми климатик сега работи on/off с минимум 430W и стайната при задание 23° е 23,6. Като работи без да изключва някой път пада до 22,6. Не мисля, че този един градус ме е фатален.
    Някога като го цъках напред- назад подминаваше и с 2..2,5° заданието.

7. Member
    Тук е от
    Apr 2013

Цитат Първоначално публикувано от valen79 Виж публикацията
    А защо не го пробваш примерно на 24 гр. как ще работи. Твоят е преоразмерен и си добре топлоизолиран и може затова да работи така. При мен след 22 гр. от ДУ не съм го видял да влиза в режим OFF. Сега съм го направил на 24 гр. , стои си на 390 вата и духа с 32 гр. Няма ОФФ, а вън е + 7 гр.
    O, абсурд, много ми е топло това. Дори да се получи за пробата, да задържи на 24 без да изключва, за мен е жега. Ще постоя 1/2 - 1 час и ще искам да го намаля. Сега нали държа вратата отворена като не съм вкъщи и тогава, за да топли и другите помещения, работи с 200-220 вата, но ако е само за спалнята, 200 средно ще направи сигурно ако навън стане -6 -7 градуса. В момента на 48 часа е средно на 191 вата. Големият, Z35-цата в момента е на 310 вата, и той не е спирал 48 часа, като той дори поддържа 23 в помещението и съседните му.

Евентуално ако стане -10, тогава ще имам повечко загуби и може би ще успее да задържи около минимума, ама не знам дали при толкова ниски навън, минимумът му няма да иде нагоре заради влошаване на КОПа.

-------------------------

Намерих стария конус. Прилагам снимка. В синьо е така, както може би трябва да изглежда конусът - равномерно. В зелено е някаква деформация, която показва къде не е "лягало". Там цветът е по-светъл. Или пък може би показва само къде е лягало, не знам. Опитните знаят. И в оранжево са две много мънички като стружки, които според мен са пречили на хубавото "лягане" и заради това е станало всичко. На снимката изглеждат някак дебели, но иначе са много мънички, трябва човек да се взира за да ги види. Не знам дали има как монтажникът да ги види и да знае, че ще се получат и биха довели до проблем. Иначе всичко останало ми монтираха добре, чисто, подредено, вакуумиране, ала-бала....
    Прикачени изображения Прикачени изображения

8.  

9. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012

Цитат Първоначално публикувано от valen79 Виж публикацията
    При мен климатика започва да off-и чак над 17 градуса външна. До 16-17 си бачка като инвертор нон-стоп.

Софта на термостата ми е малко неясен. Условието за изключване е входяща - зададена температура да превиши +2° за 3 минути.
    Обаче условието за включване как го превеждате?
    Този пост е редактиран от Jack Krauser; 26-01-19 в 21:18.

10. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Тия "колеги" да вземат да си купят хувава конусна дъска. Тоя климатик няма да е полследния им изтьрвал ферона.
    Този пост е редактиран от VeleV.Klima; 26-01-19 в 20:59.

11. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012

Велев, тия некадърници не са ти колеги.
    Конусът е като дъвкан и изплют, все едно е правен от някой пияница след третата ракия. Вимакс ли са мизерниците?
    Жалко за климатика, тези льольовци тотално са се изплюли на монтажа, кой знае и останалите 3 какви са, сигурно ще текат като лейки...
    Нито вакуумирали, нито по везна заредили... да си вземат климатика и да връщат парите - това заслужават.

Прикачени изображения Прикачени изображения
    Този пост е редактиран от Jack Krauser; 26-01-19 в 21:02.
    VeleV.Klima одобрява това.

12. Member
    Тук е от
    Apr 2013

Благодаря за снимката Jack

Ще я приложа към документацията, която събирам.

И след като така любезно попита - да, фирмата е Вимакс Клима.

А, и от час и половина машината работи, задал съм 23.0, отворил съм всички врати навсякъде, стопля се бавно,но славно, в помещението е 23.6, горе на тавана е 24.7, върти се около точката от 2 градуса разлика, в която компресорът ще спре. Не знам защо обаче не намалява мощността изобщо, въпреки че вече над час държи по-висока от зададените. Не смея да сваля половин градус, защото веднага ще изключи. Работи на 360 вата, издухва 38 градуса, степента може би е 2-ра или 3-та, въпреки, че е на QUIET.

13. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Името на тази фирма, севте се споменава във форума.... алелуя...

Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk

14.  

15. Senior Member Аватара на splendor
    Тук е от
    Oct 2011

Ако беше друга фирма различна от Вишит, щях да съм по-сдържан в заключенията, но тези заслужават да ги нагърбят с нов климатик.

16. Member Аватара на mbirol
    Тук е от
    Dec 2017
    Живее в
    Izmir

Тази светкавица изглежда добре. Този сгънат кожух отстранява хладилния агент за 3-5 месеца.

https://youtu.be/0HjinbLe6yw

Гледайте този видеоклип след 18 минути. Преди да отворите медната тръба, почистването трябва да се почисти. Ако остатъкът остане в тръбата, той ще изтече хладилен агент от брояча.

17. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Вие хубаво ги храните големите фирми, но дали сте наясно, че инвестират пари в обучението на кадри, които в последствие напускат преждевременно, завличайки ги и финансово, и кадрово? Дали пък не е виновен някой Друг, отказващ да регламентира дейността в бранша? Питам, защото и аз бях потърпевш, но поне поназнайвам за някои практики. Не мисля, че е редно да се критикуват публично, по този начин.

Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk

18. Member Аватара на mbirol
    Тук е от
    Dec 2017
    Живее в
    Izmir

Климатиците Panasonic работят в режим на нагряване на 2 степени на хистерезис. Задайте 20 градуса. Ако входът за въздух надвиши 20 градуса, климатикът работи с най-ниска мощност. Ако разликата е в 3 градуса, тя ще продължи 3 минути и след това външното тяло ще спре. Софтуер по този начин. Този софтуер е правилен. Въздухът е от върха. Когато горната температура на въздуха е 22 градуса по Целзий, топлината в къщата е 20 градуса. Ако човешките крака станат горещи, затоплянето е добро.

- - - - - - - - - -

Нека му дадем друга информация. Ако хладилният агент на климатика не е напълно завършен, няма нужда от вакуум.
    Сместа R410 е хладилен агент. Ако има изтичане, хладилният агент е напълно изхвърлен от системата. Вакуумът се извършва и след това хладилният агент се зарежда.
    Но хладилният агент R32 е инертен газ. Тъй като няма смес, тя може да бъде добавена. Налягането от 28 бара е правилното измерване, докато климатикът работи в отоплително положение. Монтирането на видео също има измерване на налягането.

Отново моят съвет е да изхвърлите хладилния агент. Направен е вакуум. Фабричните данни се зареждат в количества хладилен агент. Така че няма въпросник. Не е задължително за R32. Това е моят съвет.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 20 от 31 ПърваПърва ... 10181920212230 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Мнение за Panasonic CS-EX221C
    От M.Schumacher във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 1
    Последно: 10-02-17, 11:08
  2. Мнение за Panasonic TX-58 DXU 701
    От ventorini във форум Panasonic телевизори
    Отговори: 3
    Последно: 10-10-16, 00:13
  3. мнение за panasonic cs/cu-re12pke, re9pke
    От seteboss във форум Климатици Panasonic, National
    Последно: 23-06-13, 00:15
  4. PANASONIC TX-P50ST30E Мнение
    От eriki във форум Panasonic телевизори
    Последно: 20-02-12, 18:53
  5. Мнение за Фотоапарат PANASONIC DMC-TZ2
    От alexb във форум Фото и видеокамери
    Отговори: 6
    Последно: 15-02-08, 10:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе