Изолирай външните елементи.
Изолационна подложка ако има, капака сложи и включвай.
Да видим ще го бъде ли тоя матор!
Изолирай външните елементи.
Изолационна подложка ако има, капака сложи и включвай.
Да видим ще го бъде ли тоя матор!
И силиконова паста отново. Трябва да работи двигателя.
Мотора работи!!! Искам да изразя сърдечни благодарности на всички, които се включиха и се опитаха да ми помогнат с разрешаването на проблема, но най-вече на zxc0 и Rumb@ta. Момчета, искрено Ви благодаря за търпението и отзивчивостта, които проявихте към мен, супер сте, бъдете живи и здрави и все така да помагате.
Дано се срещнем някой ден да почерпя, както си му е редът!
Ей, извади късмет, добре, че чипът не е изгорял и професионалистите ти помогнаха с напътствия. Поне досети ли се от какво може да е окъсил?
На моя климатик мотора като го отворих вътре имаше пластмасово фолио, което предпазва платката да не опре в металната капачка.
Голям късмет, точно след друг ремонт да му дойде времето да цъфне.
Иначе СМД кондензатор подложен на 300V, малко прахоляк, влага и е готов.
Щях да го питам от вътре на капака някаква улика дали има, ама забравих.
Предположенията ми са, че не съм направил качествено някоя от спойките на трите пинчета (5,6и 7). Разпоихме ги отново с баща ми ( има повече опит в запояването) и ги запоихме наново, като с това и платката си легна по-добре на мястото.
Вероятно, така и контакта между тях и платката е станал по-добър.
Иначе си има изолационна подложка между платката и капака, а по самия капак нямаше следи от контакт, но имаше по подложката от изгаряне, точно над изгорелите елементи.
П.п. Ако може сега да вметна и едно бързо въпросче: При задържане на check бутона на дистанционното се диагностицира грешка H98, която разчетох в упътването, като проблем с тръбния температурен датчик на вътрешния топлообменник.
Та реших да го сменя, но се оказа запоен за платката. Може ли да му резна кабелчетата по средата и запоя новия за тях. И как да разбера какъв ми трябва (колко ома)
20 kom
Изпратено от моят MI 6 с помощта на Tapatalk
Можеш естествено. За стойността на датчика виж в сервизното ръководство.
Защо? Дай информация. Пак ли нещо без причина?
А всичко е 6. Четири страници тема за съживяване на безчетков мотор. Сега се оказва и някакъв датчик не е ОК. После може и компресор да няма...
Не разбирам къде е проблема?! Тук има хора, които искат да помогнат. Не си от тях - Ок, не си и длъжен! Кое е правилното решение, според теб? - може би да го изхвърля и да си купя нов?! Нещо за 2-3-5 хил..... и така всеки път, даже и като се изтощят батериите на дистанционното.
Да, засега работи, ще видим как ще е занапред.