Благодаря на всички коментирали!
Вчера монтираха климатика. Не платих нищо допълнително, подарих им дефектиралия Панасоник. Гледам, че от тази седмица цените на S-09AF и на 12-ката в Техното са вдигнати с по 100 лв, а и вече няма безплатен монтаж, така че съм с 260 лв. на далавера
Първите ми впечатления са много добри - климатикът е тих, вкл. пластмасата не пука от температурните промени или го прави много тихо. Няма и мирис, какъвто иначе в началото имат повечето нови уреди. За топленето е рано да се каже, защото засега почти не работи, стаята си е топла.
Шефът на монтажния екип каза, че въобще досега с LG е имал проблеми само с един климатик. А помощникът му се оказа, че вкъщи е баш с LG S-09AF.
Единственото, което малко ме притесняваше е, че направиха сравнително къс тръбен път. Бях чел в тема тук, че не е добре да е много къс. Но шефът каза, че ограничения имало в началото, при първите клими с R410A, а вече не. Наистина, поне от гледна точка на шума, не забелязвам да се чува някакъв шум от фреона, от какъвто се оплакват някои хора с климатици на къс тръбен път.