Страница 2 от 2 ПърваПърва 12
Резултати от 16 до 30 от общо 30

Ремонт на Самсунг или нов климатик

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Re:Ремонт на Самсунг или нов климатик

Климатика предложен от Велев вероятно ще топли твоите 24-25 кв.м., но сигурно ще е с шумно външно тяло при минусови температури.

На твое място бих избирал между:

1. lg-s-12at + монтаж около 170 лева. в техномазалото обаче не са вярни показателите му .Истинските са тези

2. panasonic-cs-cu-te12dke -това ще трябва да се напънеш с около 120 лева

Има и хитачита , но съм леко скептичен за 24 кв.м.

2.  

3. Гастарбайтер Аватара на aruba_man
    Тук е от
    Jun 2010

Браво justify, почваш да чуваш петела. Това Хитачи няма да ги усети тези 24 квадрата. Във форума е пълно с хвалби за моделите на Хитачи, но някакси остават невидими. Пък и потребителите им явно са предоволни и не опират до форума и неслучайно почти липсват оплаквания от Хитачи. Ето един случайно избран коментар за този модел:

Такааа. Нека се включа и аз по темата. На 12.12.09 си купих от ТМ климатик Хитачи 14EX3 за да си сменя старото НЕО 12, което си работи перфектно, но под -3, -4 вече (нормално) не духа топло. Та въпросното Хитачи духа в помещение 45м2 (не кубични), което на книга трябва да е абсолютно недостатъчно. Още повече в района на Горна Баня винаги сме 2-3 градуса по-студено от града. Та през последните 10-на дни имаше външни температури от -2 до -14 и то за няколко дни. Климатика се справи супер, духа си топло както трябва, няма ГРАМ лед отзад и размразява перфектно. Средно време на дефрост - око 5мин. Няколко пъти го засекох да стигне 7-8 мин. Настройките са нощно време 22-23, през деня до 25-26. Не съм мерил колко стига но се седи по потник пред телевизора.
    Къщата е с изолация, АЛ. дограма. изолация на тавана - вата 20-40см, под - съседи - топлят. 3 външни стени с доста прозорци.
    Тънък момент, често пропускан е, че зимата задължително трябва да има дебели пердета или щори по дограмата. Това ДРАСТИЧНО намалява топлозагубите, тъй като се променят граничните условия на топлопреноса. Според моите наблюдения закрити прозорци (с намалена въздушна циркулация) намаляват нуждите на климатика с минимум 20%.
    Климатика е много тих - и вън и вътре.
    Така, че моят първи опит с Хитачи засега - тестван при тежички условия е много положителен. Другият ми климатик е конвенционален Панасоник 12UW - грее като печка вече втора зима - не е за вярване.
    Не знам версията ЕХ3 дали е по-различна от ЕН1/2, но климатика работи превъзходно.
    Весели празници на всички.

https://forum.setcombg.com/index.php...,39713.14.html

4. Member
    Тук е от
    Mar 2010

Цитат Първоначално публикувано от no1
    Съвършено невярно при моето Хитачи D14EX3. Работи перфектно на 2, 3 и 4 а степен на вентилатора и топли като змей. Купено на 12 Дек. от ТМ Люлин, София и топли 50 м2!!! помещение. И това като се има предвид, че в Горна баня си е бая студено.
    Не знам каква е разликата с другите Хитачита, но моят климатик при тежки условия (-16-17) си се справи чудесно в помещение, за което който и да питам ще каже че не става...
    Щях да пропусна - климатика НЕ Е замръзнал нито веднъж досега...
    Същият автор е написал и това, демек квадратите са станали 50 а Т е станала -16, -17. Същия автор има общо 3 публикации в този форум и никога не пропуска да спомене ТМ. Не че нещо, но специално за мен той е супер ненадежден за преценка, за мен това си е търговец, който се пробва по тънката лайсна да рекламира ТМ и Хитачи. Иначе нямам нищо против, както и нищо за към конкретния климатик може и да е хубава машина за парите си, но лично аз за тия пари бих заложил на по-изпитана марка за европейския пазар.

5. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Нека някой от съфорумците, занимаващи се с климатична техника, разкаже малко повече за сервиза на Хитаците. Това все-пак е един от важните критерии при избор.

6. Гастарбайтер Аватара на aruba_man
    Тук е от
    Jun 2010

Ами то ако погледнеш и моите стари публикации отначало пишех, че Хитачито топли 25 квадрата. Накрая като измерих стените излезе 28 квадрата, после махнах един квадрат в ъгъла където минава комина и остана твърдо 27 квадрата.
    Едва ли човекът ще си играе да смята с рулетка колко е. Три мнения са добре, влязъл човека да види какво пише за модела му и споделил впечатления. То и след моя първи пост в този форум ми се нахвърлиха, че съм агент на ТехноМаркета. Нормално е, повечето от форума чакат да продават втора употреба, Мидеа, навремето vanko68 пускаше оферти за Дайкини и затова много добре представящите се климатици на Хитачи не са обичани тук.
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1316548679[/time]_________________________________________________

Цитат Първоначално публикувано от Kasap
    Нека някой от съфорумците, занимаващи се с климатична техника, разкаже малко повече за сервиза на Хитаците. Това все-пак е един от важните критерии при избор.
    Ами нормално е сервиза на Панасоник да е по-добър. Куците компресори още държат влага.

7. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008

Цитат Първоначално публикувано от aruba_man
    Ето един случайно избран коментар за този модел:

''Тънък момент, често пропускан е, че зимата задължително трябва да има дебели пердета или щори по дограмата. Това ДРАСТИЧНО намалява топлозагубите, тъй като се променят граничните условия на топлопреноса. Според моите наблюдения закрити прозорци (с намалена въздушна циркулация) намаляват нуждите на климатика с минимум 20%.''
    Вярно-това е най-случайния коментар, по случайно попаднал в полезрението,не може и да бъде...
    И само да успея,да си намеря и аз от тия пердета-майната и на зимата.

8.  

9. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Цитат Първоначално публикувано от aruba_man
    и затова много добре представящите се климатици на Хитачи не са обичани тук.
    Нещо имам чувството, че само ти ги хвалиш. Ама дето се казва...
    "Десет човека, които говорят, създават повече шум, отколкото хиляда, които мълчат."

10. Тук е от
    Sep 2011

Прочетох внимателно всички коментари и мисля, че ще трябва да почета още малко преди да реша окончателно. Разбираемо е, че има толкова разнопосочни мнения. Явно само за въпросния Самсунг, откъдето тръгнаха всичките ми проблеми, твърдото мнение е, че не е бил добър избор.
    Ще се радвам ако дадете още мнения.

11. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

При хитачи е малко на лотария едни бройки работят добре други от същия модел не. Така че заложи на фуджицу-дженерал до сега не са се изложили с отоплението.

12. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Цитат Първоначално публикувано от FENER
    Ще се радвам ако дадете още мнения.
    Това е моето предложение, но е малко над бюджета ти.

13. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

... Само да вметна, че по-ниската цена понякога е заради 12 месеца по-малко гаранция. Така, че е добре да се чете внимателно!

14.  

15. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

+1г. допълнителна гаранция дали ще му струва 126лв.?

16. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от gnf
    +1г. допълнителна гаранция дали ще му струва 126лв.?
    Аз не споря, само казвам факти. Цени различни. Всеки си преценява. И вносители различни. Не взимам страна. Приципно 12 месеца гараниция може да струват и много повече, да не се случва.

17. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Цитат Първоначално публикувано от Mega
    Приципно 12 месеца гараниция може да струват и много повече...
    За можене всичко може, особено в БГ. Въпросът е дали си заслужава, но както и ти си казал
    Цитат Първоначално публикувано от Mega
    Всеки си преценява.

18. Тук е от
    Nov 2008
    Живее в
    Бургас

То ако сервиза е калпав и 5г гаранция да има все тая.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 2 ПърваПърва 12

Подобни теми

1. Помощ за ремонт на климатик * Mitsubishi MSZ-FA35VA
    От mdi във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 40
    Последно: 17-07-23, 19:50
  2. Съвет : ремонт или нов климатик
    От pexos във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 27
    Последно: 02-11-14, 20:45
  3. Отговори: 15
    Последно: 06-11-13, 09:17
  4. Проблем с климатик Самсунг
    От furious във форум Климатици Samsung, LG
    Отговори: 10
    Последно: 05-02-12, 14:51
  5. Климатик Самсунг
    От VPM във форум Климатици Samsung, LG
    Отговори: 6
    Последно: 12-07-11, 17:05

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе