Ами не точно, зависи от климатика, клиент смени топ модел на една марка с топ модел на друга само заради този номер. Пък при мен е точно над леглото няма проблем, нито лятото, нито зимата.
Ами не точно, зависи от климатика, клиент смени топ модел на една марка с топ модел на друга само заради този номер. Пък при мен е точно над леглото няма проблем, нито лятото, нито зимата.
МЕ FD ми е над леглото - никакъв проблем. При дефрост си вдига клапите нагоре, а самия дефрост протича за 3 минути. Не усещам никакъв хлад, прави го незабележимо.
Моята ТОШИБА III също не се усеща при дефрост.Няма никакъв дискомфорт.Виж, ХИТАЧИ-то е друга работа.В алгоритъма на дефроста, някъде по средата, турбината тръгва и се усеща едно кратко издухване на хладния въздух.
Точно там му е мястото, ако се монтира в спалня, която ще се охлажда нощно време през лятото. Ако през зимата има проблем, климатизаторът не е за спалня. Който си търси за спалня и иска да го използва целогодишно, има малък избор и ще му трябват повечко пари. Така стоят нещата с комфорта и здравето.
Моето хитачи д10ех3 е над дивана при дефрост клапите никога несе движат, нито при дефрост нито при изключване на компресора. Вътрешния вентилатор също не работи, дефроста го прави много бързо 2-4 минути и с малка консумация 100-200 вата несе усеща хлад. Единствено неми харесва че под 0 си прави често, но пък в това време с тези мъгли е добре.
А бе и при мен нещо има в някъв шум. Тък-тък-тък-тък... Гледах клипчето на друг форумец на друг модел, шума е същия като вид, само че е само на едната машина. Макар че, май се появява и на другата от време на време... Струва ми се, че преди чувах този шум, само когато си легна(вечер когато е тихо и то съвсем леко), а сега се чува постоянно. През нощта е доста осезателно. Това църкане е много по-неприятно от звука на турбината, която даже и на 3-та степен е достатъчно тиха, за да не ми пречи да спя, но този звук е като капене на капка. Машина за 2к, която се рекламира с нисък шум не би трябвало да издава такива звуци.
- - - - - - - - - -
Излезе ми и още един въпрос. Включването/изключването на плазмафилтъра с йонизацията не води до никаква промяна на консумацията, колко би трябвало да харчи? Не знам и до колко ми е акуратен ватметъра де.. Ето го http://www.conrad.de/ce/de/product/1...tail#emptylink
Този пост е редактиран от TSH; 20-01-14 в 22:38.
Плазмата не консумира нищо защото енергията нужна за анихилацията на един вирус вероятно е в порадъка на нано или пико вата през останалото време просто има високо напрежение м/у две плоскости без да настъпва пробив в диелектрика .
Колкото до шума ... викай сервиз защото ако е производствен дефект със удоволствие ще се заям с някой кореанец
виждам, че вече са изобретили Perpetuum mobile...как така от ниско напрежение ще правиш високо и няма да има загуби въпреки липсата на консумация...това с анихилацията ми хареса - много е научно
Анихилация — Уикипедия
Да ъпдейтнем темата малко климатика бачка вече 2 години без никакви ядове. Други климатици вече не признавам след десетки спорове с колеги и съседи и нагледни тестове и показно. Всички ги удари в земята и ги прати не пастички ми цели торти да ядат. Имам обаче драма Както знаете големия проблем на Пловдив като цяло е дима от отопляващите се на твърдо гориво. А около нас са доста такива! Гледам че външното тяло е станало много мръсно и черно и капи една черна вода като мастило. Има ли някакъв препарат с който може да се напръска за да се почисти тая сган или от дефроста зимата ще се самоизчисти?
Е за две години не се ли самоизчисти този ХИПЕР-МИПЕР-ДУПЕР климатик?
Ползвай водострУЙка, ама умната!
По добре го остави,сега зимата дефростите ще го изчистят.
дефростите няма да го изчистят добре ,иска си профилактика ..
Да пусна и аз малко фийдбек. Имам два климатика LG H09MW в стаи около 15 квадрата 2.60 таван. Вече втора зима карат и съм изключително доволен. Моите са сбутани на балкона и питите са им чисти. Преди няколко седмици в големите мъгли в София, нямаха никакъв проблем. В началото много се дразних, как спираха и тръгваха, минимума е около 280 вата. Сега вече изобщо не се занимавам да ги замервам, да ги гледам, да ги следя кога правят дефорсти и т.н. В стаява ми е топло и тихо, не знам кога правят дефрости, кога изключват, кога духат, кога не.. бал съм му майката. А сметките ми са добри. Преди имаше и едно леко тракане вечер като си легна на най-нисък вентилатор, но то изчезна. Климатика е на 2.5 метра от главата ми и не го чувам изобщо когато си легна(най-слаб вентилатор. Това е Доволен съм. Ако избирам климатик LG със сигурност ще е един от вариантите.
Другата година ще пиша дали още са живи