Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследноПоследно
Резултати от 16 до 30 от общо 39

Климатик LG - шумно външно тяло

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Отговор: Климатик LG - шумно външно тяло

Едно от най-тихите. Стига да е монтирано читаво.

2.  

3. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Със сигурност ще е по-тихо, на когато го монтирате в това 100 кубиково помещение, за 1-2 години със зими като миналата и настоящата ще "му разкажете играта".

Или се откажете от подов вариант, или сложете 2 подови климатика или ако слагате един климатик трябва да с подходяща мощност и тежка част/механика, като например:

1. MITSUBISHI Heavy SRK / SRC 63 ZK-S Климатик MITSUBISHI Heavy SRK / SRC 63 ZK-S
    или
    2. MITSUBISHI Heavy SRK / SRC 60 ZJX-S Климатик MITSUBISHI Heavy SRK / SRC 60 ZJX-S

Другите 18/20/24 ще са по-шумни и като външни и като вътрешни тела.

Не съм виждал подов климатик с подходяща за вашето помещение отоплителна мощност.Ето защо вариантите Ви са:1 стенен, 2 стенни или 2 подови климатика.

Ако нямате възможност за 2 подови климатика или два стенни би трябвало да сте наясно, че все пак би следвало да съобразите вашите желания с нуждите на помещението от топлина и и наличните на пазара климатици със съответната отоплителна мощност.Ако не съобразите ще продължите както досега, лошото е че ако климатика работи постоянно над номинална мощност в режим отопление това ще доведе до бърза амортизация и съответно последваща преждевременна "смърт" ...

Ако слагате 1 климатик то някой от горните 2 са подходящи.Откъм отоплителна мощност има и други модели на други марки, но може да не останете доволен от шума.Това според мен е с най-малък шум с подходяща отоплителна мощност което се предлага на пазара.
    Съобразил съм мощността и евентуално падане на температурите до -10 -15 градуса и мисля че горните два клиаматика биха могли спокойно да поемат отоплението и при такива температури.
    Има и други марки, например на фуджицу/фуджи/дженерал които имат мощни климатици, но те са по-шумни външни тела, а и вътрешни такива и не съм убеден че са подходящи за деликатния ви слух.
    Друга възможност са климатиците за японския пазар- нови разбира се, но там въпроса с поддръжката и резервните части не е напълно решен и изчистен, доколко такива се купуват/поръчват от Япония ...
    Този пост е редактиран от justify; 11-01-13 в 14:30.

4. Тук е от
    Jan 2013

Благодаря за подрония отговор. За съжаление, когато идва специалист/консултант каза че този модел ще се справи без пролем. Аз тъсех подов, защото такова ми бе желанието. Значи ли това, че не е подходил правилно? До колкото разбирам тялото се натоварва, защото помещението му идва голямо. Още не съм го засичал от към разход, но това може ли да доведе то висок разход?
    Благодаря!

5. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Определено може да повиши разхода, особено при такава мощна, като консумация, машина.

6. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Като начало оставете климатика да поработи още 2 седмици, с които предполагам ще започне най-студената част от зимата.Ако и тогава е шумен ще трябва да помислите по въпросите обсъждани в тази тема.

7. Тук е от
    Jan 2013

Идеята е, че самата фирма монтажник се учудваше от шума на машината и след като смениха външното тяло остана вратичката ако не съм доволен да си го взимат и да сложим друго подово на друга марка, аз затова съм се загледал в гореизложеното от мен Митсубиши.

8.  

9. Member Аватара на zhelko
    Тук е от
    Apr 2006

Климатикът не би трябвало да има проблем с отоплението щом работи on-off в момента.

Предполагам ти е първи климатик за това помещение, пък и 18-ка си е по-шумен от масовите 12-ки. Не очаквай да утихне външното тяло, просто до 1 седмица ти ще свикнеш с него Не бих описал LG като шумни, но на моменти имат гаден резонанс. Примерно Fujitsu са по-шумни, но си бръмчат монотомно.

10. Тук е от
    Jan 2013

Да, това ми е първи климатик като цяло. В момента е изключил към 11 часа и още не включил на 18 градуса, вътре е топло. То шума идва точно от един резонанс от към агрегата и незнам дали това е нормален шум, защото ходя и слушам от две седмица климатици по улиците и всички ми се струват по-тихи и то доста от моя Само перките им се чуват.

11. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

По улиците има и фонов шум и малко ти се губи реалното положение.Нека си работи машинката, не я закачай за сега.

12. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич

Мен, едно нещо подразни ли ме отначало, така и ще си върви. Щом не ти харесва, сменай го докато желязото е горещо. Сега ще го чакаш 2 седмици и какво ще се промени - няма да стане по тих. Щом имаш договорка махай го, после може друг ъкъл да им дойде и само нерви ще събираш.
    Огледай пак стойките как са монтирани и ако трябва сложете ленти там където стойките контактуват със стената. И ако се монтира върху бетонна стена отворите за дюбелите да не закачат арматура!

13. Тук е от
    Jan 2013

Той е монтиран на подови стойки на балкона. Само ме е страх да не сложа Митсубишито (което е и по скъпо) и пак да шуми по същия начин.Би било интересно ако има някой от София такова Митсубиши и няма нищо напротив да му чуя тялото

- - - Обновено - - -

А може и Дайкин

14.  

15. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

... Ела да чуеш 35-ца ако искаш. До нея има и 50-ка сложена, но не знам дали ще уцелиш комшията вкъщи за 50-ката.

16. Тук е от
    Jan 2013

Ми ако е удобно бих минал Неделя - къде се намираш?

17. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от George Achov Виж публикацията
    Ми ако е удобно бих минал Неделя - къде се намираш?
    На лични да не пълним форума. В Неделя съм на работа цял ден.

18. Тук е от
    Jan 2013

Същевремнно ако има някой и с LG 18-ка да каже как му работи

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Panasonic E 12 ckp-5 шумно външно тяло
    От alfonso във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 3
    Последно: 06-01-13, 09:48
  2. LG CS-09AF шумно външно тяло
    От Gligancho във форум Климатици Samsung, LG
    Отговори: 2
    Последно: 04-11-11, 14:56
  3. GENERAL ASH12UB - шумно външно тяло
    От plamen_f във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 15
    Последно: 09-03-11, 06:03
  4. Fuji Electric RS-12UC - шумно външно тяло
    От bauer във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 9
    Последно: 28-03-09, 01:30
  5. Panasonic CS/CU-E9GKE - шумно външно тяло
    От kojcho във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 16
    Последно: 03-12-07, 00:12

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе