Страница 12 от 17 ПърваПърва ... 21011121314 ... ПоследноПоследно
Резултати от 166 до 180 от общо 245
Like Tree65Одобрявам

AR09/12HSSDAWKNEU пристигна

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Отговор: AR09/12HSSDAWKNEU пристигна

Джак не си прав.Седнал си пред компютъра.

И аз бях като теб- Мечо Пух= "Колкото повече, толкова повече".

Сега с облекчение че има кой да продължи "моята щафета" ти отстъпвам мястото си на Мечо Пух във форума...

Тошиба и фиджицу опровергават напълно теорията ти "Размерът има значение".Да мощността има значение но на практиак ти бъркаш мощност с обем, но много по-голямо значение има честотата.

Виж японските клими че една 9-ка слага в малкия си джоб някой китайски "Джоган" с 1200 вата компресор номинална консумация.На практика това е номинала.Китайците и по -ниските серии компресори за ниски серии климатици са доста "вдървени" - вадят мощност от обем.

https://translate.google.bg/translat...p/&prev=search
    panasonikklimatik.jpg

Истински качествените компресори от високия клас климатици изкарват мощността от честотата.

Именно затова няма голям компресор с нисък минимум, а има по-малки компресори от по 750, 850, 950 вата които изкарват чрез честота на въртене и оттам дебит на фреона в секунда повече отоплителна мощност от големите компресори.

Отгоре на всичко имат нисък минимум и са по-икономични и гъвкави в различните диапазони на мощност.

"Цаката" е да изкараш от малък компресор голяма отоплителна мощност...

Същото като тенденцията при автомобилите -борба за конски сили.Американиците могат да вадят коне само от големи лакоми за бензин двигатели.Италианците са точно обратното...

Ако на два инженерни екипа - американски и италиански им поставят задача от 3 литра обем да изкарат колкото могат повече конски сили с чист атмосферен двигател кой мислиш ще е победител ...То и затова едните в цял свят са известни със състезателните си автомобили, а другите с бензиноядните си лами...
    Този пост е редактиран от justify; 09-01-16 в 19:33.
    dodo_pv, mirandi и emil vasilev харесват това.

2.  

3. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012

Цитат Първоначално публикувано от justify Виж публикацията

Тошиба и фиджицу опровергават напълно теорията ти "Размерът има значение".Да мощността има значение но на практиак ти бъркаш мощност с обем, но много по-голямо значение има честотата.

Виж японските клими че една 9-ка слага в малкия си джоб някой китайски "Джоган" с 1200 вата компресор номинална консумация.На практика това е номинала.Китайците и по -ниските серии компресори за ниски серии климатици са доста "вдървени" - вадят мощност от обем.

https://translate.google.bg/translat...p/&prev=search

Истински качествените компресори от високия клас климатици изкарват мощността от честотата.

Именно затова няма голям компресор с нисък минимум, а има по-малки компресори от по 750, 850, 950 вата които изкарват чрез честота на въртене и оттам дебит на фреона в секунда повече отоплителна мощност от големите компресори.

Отгоре на всичко имат нисък минимум и са по-икономични и гъвкави в различните диапазони на мощност.

"Цаката" е да изкараш от малък компресор голяма отоплителна мощност...
    При Дайсекай също не е много мощен компресора(750 вата), но забравяш, че е двойно — роторен и дебита му е сигурно двойно, тройно по-голям от на панасониците(700w).

А японските климатици не можем да ги сравняваме с европейските, защото условията при тях са много различни. Една стая при нас е голяма колкото цял апартамент в Япония. Там като се съберат в кутийката 3-ма японеца и се топлят само от телата си. Затова могат да минат със слаб компресор, набичен на макс и сложен на големи тела, така хем получават висок COP и ефективност. Техния модел обаче не е удачен за Европа. При нас помещенията са големи и ни трябват мощни компресори.
    Да се топлиш при сериозни студове със слабоват компресор набичен на макс за мен е лек мазохизъм.

Така че, следващия ми климатик със сигурност ще е с мощен компресор, вече не ме интересува нито COP, нито MOP. А ако някой иска да експериментира да се стопли с малък компресор, с висока честота, отдавана мощност и нисък минимум, да дойде да му продам панасоника. Ще му подаря безплатно и ватенка с ръкавици.

4. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

егаси 25цата бях я забравил .. 6 кВ при -15 ,нека да е със слабоват компресор
    mirandi одобрява това.

5. Member
    Тук е от
    Mar 2011

Ами да,обаче забравяте друго.За примера сколите,сега ги правят по 1000 кубика 3 цилиндъра с турбо и директно впръскване и по 150 коня.Такъв двигател живота ще му е около 200 000 км,за разлика от един атмосферен 2,5 ,пак 150 коня ,на който живота ще му е поне 3 пъти повече.Та според мен,нещо подобно има и при компресорите на климатиците.На двойнороторните си компресори,Samsung неофициално дава 10 год. гаранция.Не случайно ,климатиците с големи компресори имат по голям номинал ,примерно 4 кв а максимал 7 и не им е толкова проблем,работа на и над номинала.Докато климатиците с малки изпърежни компресори,са примерно с 2,8 номинал и 7 максимал,и при тях си мисля че няма да е много препоръчително дълго време да стоят на 4+ кв,заради по големите обороти,които развиват.
    Jack Krauser и mystikalrs харесват това.

6. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич

Ама, къде прочетохте, че климатици с 2.8кВт номинал и 7кВт максимал, са с малки изпържени компресори? Дай пример.

7. Senior Member Аватара на KI_YOOU
    Тук е от
    Nov 2014
    Живее в
    Русе

Добре, а Гри-то с 1400 ватов компресор на 9тката който се развърта до 4.8 макс, следва че е мощен но смотан компресор. Така ли идва? Честно казано мен максимала му изобщо не ме интересува, важното е да топли с приличен разход на енергия.
    mirandi одобрява това.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Mar 2011

Според мен максимала е важен в студеното.Давам пример,тежки условия от минус 7-8 гр и снеговалеж.Климатика заскрежава и дефросва относително често,през 1 час да кажем.Дефроста е дълъг около 15 мин,заради многото натрупал се скреж.По време на дефроста,темп в стаята пада с 1,5 -2 гр.Ако климатика е с висок максимал,след дефроста се форсира и за 10 тина мин,връща заданието.Ако няма накъде да се форсира,може да не успее и до следващия дефрост.Според мене,най вече след дефрост в студеното е важен максимала.Другото е ако искаш,при - 10 гр,докато се изкъпеш да ти вдигне в стаята от 23 до 26 гр.

10. Senior Member Аватара на AC_From_Hell
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    BG

Кой превари - той завари:

Климатик Самсунг AR09HSSDAWKNEU / AR09HSSDAWKXEU

11. Member
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Димитровград

В описанието с червено е написано:
    ..... Климатикът е с нарушен търговски вид – малка пукнатина в корпуса на вътрешното тяло

Така, че.....всеки да оглежда добре какво купува иначе е оферта чак му се чудя.

12. Senior Member Аватара на AC_From_Hell
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    BG

Еми каквото е написано - това е. Просто за разлика от повечето търговци колегата Климамаркет продава машините с нарушен търговски вид направо, вместо да се занимава да ги ремонтира.

13. Тук е от
    Sep 2015

Форум ли е това или битпазар?
    SPSt и mirandi харесват това.

14.  

15. Senior Member Аватара на AC_From_Hell
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    BG

Ще ти кажа какво е на по бира някой път.

16. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2016
    Живее в
    Варна

Здравейте,

предстои ми да купя 3 климатика за 3 стаи от по 20 м2 и се чудя дали да е самсунга от темата само че 9ка (макар да пишеше че 7ма серия е най-добър) Хиперинверторен климатик SAMSUNG AR09HSSDAWKNEU/AR09HSSDAWKXEU AR7000 - Max Clima

или малко по скъпичките Mitsubishi
    Инверторен климатик MITSUBISHI MSZ-FH25VE/MUZ-FH25VE - Max Clima

ако може да дадете някакъв съвет - генерално търся цена/качество в дългосрочен план да клони към безкрайност

Конкретно, преминаваме от камина към климатици и ще функционират предимно за отопление, не изключвам и възможността да ги включвам да разхлаждат, но по скоро ще е някакво изключение, т.к. досега и без да имаме климатици се справяме през лятото.
    Тоест ме интересува икономичността им през зимата или когато външните температури паднат под 15 градуса. Градът е Варна. Големи топлообменници, медни по възможност, качествени компресори, качествени материали, визията не ме интересува толкова, тоест дали ще е glossy, mat пластмасата е второстепенно, стига да е качествена. Всички други плазмени филтри, йонизатори isee сензори и т.н. не са ми приоритет - интересува ме единствено! в диапазона -15 до +15 външна температура, да може да поддържа + 18 до максимално +20 вътрешна температура за възможно най-малко квч, тоест да работи възможно най-икономично. Задачата не е лесна т.к. има и други променливи, но съм сигурен, че някой тук може да помогне със съвет. А вече като конкретизирам няколко модела ще гледам и второстепенни неща и цена и ще сравнявам.

17. Senior Member Аватара на AC_From_Hell
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    BG

Въпросният модел на Самсунг е 7-ма серия - най-добрият им модел на нашия пазар.

18. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2016
    Живее в
    Варна

Да 7ма серия, сбъркал съм. Само че Рокера, който единствен от коментиращите притежава този климатик е писал

"Доста кусури има ,но за цената за която го взех е о.к.Но на реалната цена на която се предлага от около 1800 лв е безумие да се купува тоя климатик."

..та се чудех дали има предвид някакъв друг модел за тези 1800 пари или подобен за по-малко, щом като е безумие за него да се дават.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 12 от 17 ПърваПърва ... 21011121314 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. пристигна поредния нордик модел CS/CU-QE??MKE
    От climamarket във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 9
    Последно: 10-08-12, 21:52

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе