Я утихнат я не .. мен ми се вижда ала бала .. тампоните обират доста повече вибрации и пак си бучат някои машинки ..
Я утихнат я не .. мен ми се вижда ала бала .. тампоните обират доста повече вибрации и пак си бучат някои машинки ..
Колеги кажете как да разбера кога прави Defrost и кога просто поддържа температура(preheat) щом тази индикацията със снежинка и капчицата е и за двата режима.
Предлагам ти да оставиш климатика на мира и да си пиеш ракията ..
Този пост е редактиран от Jack Krauser; 14-12-17 в 17:57.
Добре де. При дефрост турбината/вентилатора на вътрешното не се върти. Ако си сложиш ръката не се усеща духане. При дефрост топлообменника на вътрешното става студен, даже скреж може да хване. Въпреки, че турбината не се върти се усеща хлад.
Втори вариант, ако е на щепсел, ватметър. При дефрост консумация примерно 500W. Ако подгрява нещо може би консумация под 100W.
Колега, климатика вакуумираха ли го при монтажа? Моя е същия и на едно пускане така направи 2-3 дефроста за половин час и останах изумен. И си дефростваше, защото тръбите фъщяха и се за гряха На мен ми замениха климатика, защото имах грижи, сега новия веднъж не е дефроствал, но не го и ползвам, защото ремонтирм... Но един ден го ползвах и не направи дефрост. Направи баня, много е як... При зададени 21 направи 23 по дистанционно, което ме озадачи... Но като почна да го ползвам активно ще видя. Моето външно тяло е на усилени сройки и тампони с прекъсната шпилка и няма грам вибрации, само чувам леко компресора
Тези дни не си бях вкъщи и нямам наблюдения.Като се прибера ще го наблюдавам този хубавец.За вакума не мога да кажа тъй като не наблюдавах целия процес на монтажа на външното тяло.
Колкото и да се напъваме колегата не иска да прочете,какво е изписано за този процес pre-heat mode при ЛГ и това си е.
Даже и за втория ти вариант ,на дистанционното има копче за следене на директната консумация,която спестява ватметъра и това е описано в книжката
Да върви разговора.........
Както казах тези дни не съм си вкъщи за да го наблюдавам.За preheat mode прочетох няколко материяла и ще следя работата му.Що се отнася за ватметъра си личи,че и ти говориш наизуст и си се образовал по въпроса евентуално от нета а не от допир със самата машина,защото щеше да си на ясно,че тя реално не разполага с тази функция.Колкото до констатацията какво искам да разбера и какво не е напълно излишна и безпочвена и ще ти бъда благодарен да ми спестиш размислите си.Търся насоки от вещи лица които да следвам докато ”майсторчетата” благоволят да дойдат.
Този пост е редактиран от Juliano; 16-12-17 в 19:15.
Днес наблюдавах работата на климатика и реално прави дефрост доста рядко.През останалото време влизаа в preheat mode.
Моят снощи го пуснах за първи път от много време, за 3 часа работа дефростна веднъж. Обаче съм много притиснен, че при зададени 21 градуса от дистанционното не вдигна повече от 17гр, като в стаята беше 14гр преди да го пусна. Оставих го цяла вечер и сутринта като отидох, той си духаше топло, но температурата си беше все още 17гр по неговия термометър. Степен 2-ра. Сега го пуснах на 3-та степен и вдигнах градусите на 23, след работа ще видя дали е мръднал от тези 17 градуса, ама изобщо не ми харесва какво става. При първото пускане направи баня до 23градуса вдигна ... сега кво прави не знам. Днес ще взема един електронен термометър и ще меря входна и изходна температура на вътрешното тяло
Този пост е редактиран от varelq; 20-12-17 в 11:05.