Не си описал какво точно загрява машината. Примерно, 16 кубика единична тухла, да я загрееш от 14°C до 17°С, си е доста енергоемко. Може и да си е наред машината.
Не си описал какво точно загрява машината. Примерно, 16 кубика единична тухла, да я загрееш от 14°C до 17°С, си е доста енергоемко. Може и да си е наред машината.
Южна всекидневна, 25см тухла Винербергер Поротерм 25 N+F, с изолация, френски прозорци рехау Еуро 70 двоен стъклопакет на по-голямо от стандартното разстояние на стъклата - К стъкло. Преди 2 седмици като го монтираха при същите температури за една вечер направи 23градуса при зададени 21 в същата тази стая. Стаята е 23кв + 5кв коридор, стандартна височина 2.56м.
Този пост е редактиран от varelq; 20-12-17 в 12:36.
Задай му макс. Вентилатор и 30 градуса и премери след 15 Мин. Някъде с колко градуса духа, при вътрешна 20 трябва да качва до 50
Дано да не е, защото веднъж ми го смениха, защото не го обезвъздушиха и имаше дефектен лагер на турбината + дефектен корпус. Смениха ми цялата машина, сега ако тече фреон ще ми дойде в повечко Тъкмо вкопах тръбите в стената и пода и сложих вече паркета. Тръбния прът е 8м, според сервиза не трябвало допълване с фреон. Довечера ще видя градусите как са.
- - - - - - - - - -
Набързо да кажа, че като се прибрах вечерта веднага ми изби пот по челото от жега Поддържа си градусите, в момента май си е идеален. При 23 градуса зададени беше направил 23, не знам хората как си го карат на 24-25 градуса, както ги чета по форума... на мен на 23 ми е доста жега. Свалих го на 20, термометъра показа 17 след час, озадачих се пак, сложих го на 21 и направи 22, после си поддържаше 21. Нещо тази 17-ка като температура обича да ми я показва да ме стряска само Нямах термометър под ръка, тези дни ще гледам да го премеря, но си топли сега добре
Този пост е редактиран от varelq; 21-12-17 в 10:02.
А бе пак съм аз, този климатик е супер готин. От няколко дни отворих и едната спалня и топля и нея, което ще рече 25кв хол с кухня, коридор 5кв и спалня 11кв. Поддържа 23гр в хола, качва до 24. В спалнята не съм я замервал още но е комфортно. Климатика е на ауто на вентилатора. Супер съм доволен
Този пост е редактиран от varelq; 28-12-17 в 17:13.
Добре работи при +10гр., дано да е така и пак да си доволен при -10 -15 гр.
Хахахха да да така е. Така или иначе не съм предвиждал да топля спалните, ще се моля за топла зима и това е