Ами аз също бих избрал варианта 3000 лв, само че няма как да стане, понеже ги нямам.Първоначално публикувано от Alexi
Иначе ако ги имам, е ясно че няма да разчитам на втора употреба
Ами аз също бих избрал варианта 3000 лв, само че няма как да стане, понеже ги нямам.Първоначално публикувано от Alexi
Иначе ако ги имам, е ясно че няма да разчитам на втора употреба
Я кажи какъв е на цвят светодиода които мига и има ли серия от мигания и пауза а външното тяло издута ли е паласмаста която покрива крановете или е равна напиши и къв е модела за да разбера повече какъв ти е дерта. От коя фирма го купи? Имаш ли описание за дистанционното?
пс. Немога да разбера защо пишат хора които не разбират а само се заяждат и с нищо не помагат на човека а това че новите ви клими ще се разавалят е сигурно и не много далечно време но тогава кой ще ви и оправи като модела няма да се прави вече.
Колега IVKONY проблем при теб доста ми напомня за моя , най вероятно майсторетките знаят за проблема и ще се опитват да ти замажат очите с измислени проблеми и измислени ремонти. По скоро докато не е свършила гаранцията гледай дса оправиш положението , много ми намирисва на моя проблем както и марката и симптомите са същите.
Климата ти изключва защото сработва някакава защита против претоварване на компресора или самия компресор товари с голяма консумация.Това което казваш не е никакъв режим на климатика а повреда и то доста сериозна.Не трябва да изключва по време на работа освен ако не е достигнал и леко подминал зададената теемпература или пък размразява , но пък да размразява при тези температури просто забрави.
Най вероятно едва ли ще ти го подменят или оправят защото смяна на компресора няма да иузвършат поради цената му и работата която трябва да се извърши.
Вярвам че знаят за това и сега си измислят несъществуващи проблеми и ужким ремонтират , както си се убедил климата ти отново е изключил след измислените ремонти от тяхна страна.
Хората в този бранш са мошеници от класа и разчитат на това по бедни хорица изпълнени с желание да притежават маркова машина за малко пари , знаят за дефектите на стоките си и до края увъртат или ремонтират докато не свърши гаранцията и след това се спасяваш сам.
Съчувствам ти защото и аз се набутах здраво преди няколко години , закупуване на читав климатик е тото шанс при тези секънд хенд клими рядко някой сполучва.
След изхвърлянето на стария климатик нямах пари за инверторен какъвто и да е и предпочетох конвенционален 12-ка работи си не по зле от секънд хенд климите , има по малко електроника и шанса за повреда е малък.
Говори с техниците дори ги навий за подмяна с друг по твой избор макар и с доплащане и пари за свалянето и монтирането на другия. Поне пак ще поиграеш на тото пък следващия може да излезе читав но шанса за фал е поне 60 на 40.
Благодаря на отзовалите се за помощ и съвет. Модела на климатика е AY-D25R, дистанционното отговаря на модела (понеже доста често дават други) и е много запазено, с хубав дизайн, личи се че е ново, не е като типичните дистанционни на Шарповете.
На климатика и на дистанционното пише "Neuro&Fuzii", явно някакъв модел е това.
Най-добре е да снимам дистанционното и лампата дето мига. Когато спре да работи, мига по 3 пъти, след което малка пауза, и пак 3 пъти. Клапите са отворени в средно положение.
Колега Ivkony ако е в гаранция не се стеснявай да ги натискаш тез техници докато не е свършила гаранцията , здраво го бичи климата дори и след като го подкарат , изцеждай го и ги притеснявай все пак идва зима , не спирай да ги тормозиш защото ако си мълчиш и те няма да ти обърнат внимание. Дори им намекни че знаеш че има проблем и то сериозен с климатика и държиш да получиш читав климатик.Просто не се отказвай преди да е свършила гаранцията , и успех .
Виш искам да ми кажеш кога почва да мига и какъв е на цвят индикатора тоест венднага след включване или после пробвай да ресетнеш като го изключиш за няколко минути от захранването.
Пробвал съм този вариант. Изключвал съм го, батериите на дистанционното съм махал, после пак е правил проблема. Общо взето няма закономерност.
Може след включване да не тръгне, може да тръгне, да работи 1 час и сам да спре, може и цял ден да работи и да не изключи изобщо.
Направи ми впечатление и че понякога духа топло, а когато си реши духа слабо с видимо по слаба температура на въздуха.
Довечера ще видя цвета на светодиода, че не помня точно какъв беше.
Интересното е че под него има йероглифи, които ги има и на дистанционното, и 3 копчета покрай тях, които като ги натискам, климатика минава в някакъв режим на хладно духане (доста силно) и въпросната лампа свети постоянно.
Така духа когато достигне температурата, и така постоянно докато не спадне температурата.Първоначално публикувано от ivkony
Затова пробвай му режимите. Сложи вентилатора на Auto
Сложи го на 26-28 градуса така ще духа почти постоянно топъл въздух остави го 3-4 часа може и повече, трябва да стане баня (измери изходящата температура). Остави го ако трябва да стопли цялата къща.
Само при отопление ли е така ? Изпробвай го и на охлаждане.
Понякога и при студена стая, като го пусна не може да започне да духа топло, часове наред не може да насмогне.
А понякога за 10-мин започва да духя ако топло.
Очаквам тези дни или да го ремонторат наново, или да ми го сменят.
Лампата която мига е зеленикава!
Днес баща ми ми каза, че както си е работел нормално и е духал топло, изведнъж почнал да духа много силно студено!
Добре че го спряли.
Почнал е да духа студено защото е вклюил системата за размразване и вентилатора ти не е на режим авто затова така е станало. Нищо чудно климатика да ти е наред ами да не го настроиваш от дистанционното правилно.
И какво като вентилатора не е на ауто. При размразяване трябва да спре вентилатора.
Възможно е да не спре защото шарпа е с две турбини и може да е сложен в режим турбо. А също тръбния датчик да не е наред.
Нали? И на мен на такова ми прилича (бях писал по- горе). Най- лесно е да се провери- оставяш го да си мига и да прави каквото си иска там. И до половин час трябва да почне пак да духа топло.Първоначално публикувано от airclima
Добре, ще го оставя днес да мига доста време да видим какво ще стане. Обаче според мен не е нормално климатика да не е работил примерно цяла нощ, и на сутринта още с пускането да стои 5 мин, и после да почне да мига?