Е те и без дистанционно си работят, има си сензор на вътрешното тяло. Просто малко дебилно са си спестили едното дистанционно.
Е те и без дистанционно си работят, има си сензор на вътрешното тяло. Просто малко дебилно са си спестили едното дистанционно.
Те са били универсални и ставали и за двата(незнам точно каква е работата, защото не съм ги купува аз)! Но по- важното е някой, ако може да ми каже на какъв режим трябва да ги държа, за да се възползвам от икономичността им?????????
На режим отопление.
Нищо не пипай, остави ги да работят както си преценят - икономични са.
Те може и да са универсални, но ДУ влиза в комплекта на един климатизатор и затова утре посети фирмата, от която са закупени и си поискай второто ДУ. То ти се полага и влиза в цената.Първоначално публикувано от Pink
Здравеите.. Искам да споделя че имам същия проблем с този климатик sanyo zk28x в студените дни тоест когато температурите навън паднат под -1 -2 той започва да заскрежава и така с часове не спира и след известно време е буца лед не включва на режим дефрост а когато вече стане прекалено много ледът и той примерно е отоплявал на 23-24 аз го намалям на 21-20 и тогава сам си топи леда ама без да се изключва външното тяло.Това нормално ли е и какъв ли е проблема!Климатика е закупен преди 9 месеца и лятото нямаше проблеми с охлаждането но с отоплението има в по студените дни по точно!... Моля ви помогнете или даите съвет а пролетта ще идват на профилактика за другия климатик тои е на 2 години Windom Sharp 10 е и с него нямаме никакви проблеми и е втора употреба работи идеално само преди да си включи режима дефрост не се чува онова съскане като на други размразява идеално и след дефроста влиза в режим охлаждане само външното тяло работи около 2-3 минути и после си включва пак топлото! Моля ви помогнете за SANYOTO
здравейте - сори за оффа но как така до 13м2 ??? аз 99% се бях спрял на зк25 за 17м2 !!! как да сметна правилната машина квати кубатура/вати ???Първоначално публикувано от deian
Блуе казва че машината е с 1кват по-малка от нужното - изглежда аз не мога да вляза в час с японските машини още.
Благодаря.
joretoxx -Пиши твойто саньо в какво помещение си го сложил,но явно е по голямо от мощноста на климатика или има проблемен външен датчик,но за нова машина по скоро първото.Ако изключим калпав монтаж.
И deian ти написа,че производителят препоръчва до 13м² а ти, че искаш в по голямо помещение е вече друго.Имаш номинал от 2.8kw(0,5~4,6) при 7°,а при 2°максимално стига до 3,3kw. с консумация -1010w.-смятай сам.И външно тяло-30кг. с 800г. фреон R410A. :rolleyes:Първоначално публикувано от estqwerty
joretoxx, не мислиш ли че добре да извиваш сервиз да погледне машината?!
ами благодаря че обърнахте внимание на въпроса - не намирам тия неща за 2 градуса и никакви таблици за производителноста но в тоя пдф http://products.jp.sanyo.com/support.../SAP-ZK25X.pdf към края има някакви квадратури, които са странни
鉄筋南向洋室 - това е за стая южно изложение бетонна?
木造南向和室 - а това е юг -дърво?
Под отоплителната мощност имаш 暖房低温 - 3.1 kW - това е при 2° външна температура. При стомана-бетонни конструкции, при охлаждане се препоръчва до 17 m2 или 10 татами. Пак при охлаждане, при леки конструкции (разбирай, кнауф и дърво - японски стил) се препоръчва до 11 m2 или 7 татами. При отопление имаш при стомана-бетонни конструкции до 11 m2 или 7 татами, а при второто до 9 m2 или 6 татами. Нищо сложно няма..... тоест, ако предположим 2.65м стандартна височина, в случая при посочените квадрати за отопление имаш ~ 93 W на кубик. Но не съм сигурен в стандарта за височина в Япония, и бих заложил, че предвидените ватове на кубик са повече.
Aleksandars : мерси за обясненията - височината не намерих но намерих това - даже няма нужда от превод каква машина за какви квадрати влиза според матовете или татамитата - http://www.daiseikai.com/product/200...s_281pdr_j.htm
мерси
Здравейте, имам въпроси за този климатик. Нормално ли е клапата да седи на зададената позиция когато духа и не духа/При другите не е така/ и понеже тази година ми изтича гаранционния срок а пиукане при натискане на дистанционното не се чува от както купих, да извикам ли техник да го види?
Ако движението на клапите не е на автоматичен режим, то те винаги стоят на позицията на която си ги поставил. Пиукането ти е изключено от дистанционното и това не е повреда.