Каква е ситуацията - при падане на температурите под + 3гр климатика ми Sharp на 100v почва да прави дефрости на всеки 20-30мин.
който продължават между 3 и 5 мин. Вънка питата е суха и нищо не изтича . Докато климатика гони градусите не прави
дефрост , след което като ги надхвърли ги праска един след друг .
Вчера реших да го понаблюдавам по - точно и се въоражих с термометър с 2 датчика един на входа и другия на изхода
уред за засичане на косумация и хронометър. Изключих климатика от контакта за 15мин и го стартирах да гони 24гр при
вентилатор и клапи на авто режим . Цели 2 часа работи кротко и полека поддържа зададената темп. и за първи път работи
в инверторен режим при консумация от 400W и разлика на входящия и изходящ въздух от 8-10гр. при външна -6 .След което изключи почива
3 мин поразвъртя фреона колкото да го чувам как шурти и като видя , че темп е по-висока от зададена започна дефрост - 4мин.
След това форсира до 950W компресора и работи така 12мин докато надхвърли темп. с 2 гр. ( това е нормално след дефрост )
понамали до 400W и отново изключи.( не може да работи на по - ниска косумация от 400W макар по документ да го дават да пада
до 160 )
И тоя цикъл се повтаря безкрайно, като съответно създава адски дискомфорт . Късно вечрта направи един "истински " дефрост от цели 11мин
за първи път го чувам да размразява толкоз дълго от както го имам , при което темп на датчика който съм го лепнал на изхода на клапата
отчете -17гр!! Викам си ей ся са опрай тая гадина и ще ме остави на мира поне 2 часа. Уви след 30мин отново почна да размаразява
и съответно му теглих една дърта псувня за лека нощ и се преместих да спя в единатвената стая , в която още няма климатик - и
няма и да има!
Днес обаче понеже съм инат и мразя нещо да не работи така както трябва започнах от начало - изключване от контакта , старт на 24 гр.
И отново перфектна работа - заковани градуси , едвам мъркащ вентилатор и пълен кофорт - точно 2,10мин , след което спря и настана
пълна боза - за 1,5 часа 3 дефроста от по 4мин.
И тъй къде може да е проблема :
1 Софтуера му е така направен , че когато при отрицателни темпертури надхвърли зададената вътре да рзмразява , за да се подготви
за евентуален по-дълъг напън - ма чак пък на 20-30мин не вярвам .
2 Четирипътния вентил да не може да отвори на цяло и да размрази и съответно да се мъчи да го прави по- на често.
3 Да имам проблеми с тока - уреда с който меря косумацията показва чат- пат напрежение от 203-205 v , а в повечто случаи изписва 0.00
което ще рече че е под 200V. !!? Носил съм го на работа - отчита 220 . Тука въпроса е може ли само за 2 часа работа да натрупва грешка
някаква та да го бърка чак толкова , при това е с траф все пак
Приемам всякакви съвети от разбиращи хора , а не такива - отвори вратата или го сложи на 28гр - то много ясно че като гони темп не го прави
Пс : докато го пиша това го бях изключил от контакта и вече почти час си работи нон стоп - май ще отивам на 3-я вариант - проблем с тока