Резултати от 1 до 5 от общо 5

Странно поведение на подов климатик Toshiba RAS-B13J2FVG-E / RAS-B13J2FVG-E

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2012

Странно поведение на подов климатик Toshiba RAS-B13J2FVG-E / RAS-B13J2FVG-E

Здравейте,

Имам нужда от съвет или мнение за проблем на подов климатик тошиба.
    Накратко имам подова тошиба 13-ка. Доста съм доволен, вече от 3 години се ползва, но в последно време започна да прави странни неща като подозирам, че е вид успиване.
    Няколко характеристики. Климатика е в помещение около 23 м2, като се държи на 23 градуса, автоматичен решим без да се променят през отоплителния сезон.​
    От около месец забелязах странност в работата която се характеризира със спиране на работа на вътрешно тяло/вентилатор докато външното тяло продължава да работи. Първоначално заподозрях дефрост, но той е кратък около 5-10 мин., в зависимост от температурата и то ​трябва да е под -3. След по задълбочено наблюдение установих, че този режим продължава 1-2 часа а понякога и повече. Външното си работи, перката се върти, но вътрешното не​, съответно температурата в помещението си пада с повече от градус два за периода. Много рядко в този период на успиване, вътрешното тяло / вентилатора/ експлодира изстрелвайки въздух на максимална степен след което вентилатора спира и така няколко пъти в рамките на този цикъл. Като, че ли се опитва да тръгне, но нещо не се получава.
    По време на цикъла вътрешния радиатор не е топъл ( стайна температура), предполагам, че поради ниската консумация в този момент в порядъка на 160-200вата, което е нетипично за този момент на годината. Обикновено е 280 вата и повече.
    Тези цикли са дразнещи поради създадени​я температурен дискомфорт.​ Установих че мога да го оправя по два начина: Изключвам климатика и включвам или пускам подовата функция, изчаквам 1-2 минути и изключвам. Тогава със залп, вътрешния вентилатор тръгва. До сега за 3 години не съм имал такова поведение.
    Обаждах се на Тошиба като на този етап само ме разпитваха за проблема и понеже не е индикиран такъв, ще питат директно тошиба за мнение.

Моля ако някой се сблъсквал с нещо подобно да сподели или най-малкото всеки съвет е от полза.
    ​Поставям снимка от електромерче където съм оградил периодите за последните 24 часа​, ко​гато е в това състояние​.

Поздрави
    Прикачени изображения Прикачени изображения

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2020

Отговор: Странно поведение на подов климатик Toshiba RAS-B13J2FVG-E / RAS-B13J2FVG-E

https://forum.setcombg.com/%D0%BA%D0...%B4%D0%B0.html

Разгледай тази тема.

4. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

Отговор: Странно поведение на подов климатик Toshiba RAS-B13J2FVG-E / RAS-B13J2FVG-E

сервизното - ей така без причина. https://elclimadetuvida.es/download/...0-13-18)_M.pdf

дай перката на 1-ва 2-ра или третаа скорост , за да видиш дали не се дъни мотора на вътрешното... ще се чува тали се върти или се върти на талзи или прави някакъв проблем ако сменя честотата. просто слушай.

5. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2012

Здравей estqwerty,

Проверих това което ме съветваш, но нямам такива симптоми на перката на вътрешното.
    По-скоро проблема е идентичен с проблема описан в темата която Danzki е копирал. Климатика се успива при определени задания на вътрешна темпертура и нива на външна. При други условие работи перфектно. Интересното е, че това го прави само вечерно време между 00:00 и 7 сутринта или поне докато стана и го ресетна и то не всеки ден. За последните 2 години също не съм имал такъв проблем. Вероятно тогава има съвпадения между определени температурни нива. Другото важно в моя случай е че тази година имам промяна при площта на помещението, тоест премахване на една стена с което обема на отопляваната площ се увеличи с 5-6м2. Вероятно това е причината последните две години да не съм имал проблем а сега да имам. Някакво съчетание на определени температурни параметри и обеми може би.
    Странното в случая е, че в копираната тема има информация, че проблема е засечен от тошиба и се оправя с код, докато при мен, хората които се обадиха никога не са чували за такъв проблем и сега ще пишат до тошиба.
    Ще се обадя да подам информацията която е комуникирана през годините дано помогне да се реагира по-бързо.
    Междувременно искам да благодаря за полезната информация.

Поздрави

6. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2020

Разгледай подфорума на Тошиба. Някъде бяха постнати командите, които се изпълняват от дистанционното. Мисля, че се изключва cold draft prevention.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Мнения за подов климатик Toshiba RAS-B10J2FVG-E / RAS-B13J2FVG-E
    От tanyot във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 8
    Последно: 15-11-23, 10:22
  2. Отговори: 3
    Последно: 18-03-21, 08:39
  3. Странно поведение?
    От gulenov във форум Електро, ВиК инсталации
    Отговори: 6
    Последно: 12-11-18, 16:55
  4. странно поведение на климатик Осака 20-ца
    От koce11 във форум Климатици Osaka
    Отговори: 5
    Последно: 29-11-15, 19:23
  5. Климатик GENERAL ASHG12LLCA - Странно поведение
    От NicKo_8 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 80
    Последно: 25-11-15, 10:36

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе