От ДАЙСЕЙКАЙ ІІІ ND нагоре за ЕВРОПА и съответните им за Япония се правят там.За по-ниските серии Тайланд и Китай.
От ДАЙСЕЙКАЙ ІІІ ND нагоре за ЕВРОПА и съответните им за Япония се правят там.За по-ниските серии Тайланд и Китай.
Проблема с клиповете е оправен. Тези модели се произвеждат в Япония, но има заводи на марката както е казал edi1 в Тайланд (за базовите серии).
Този климатик е правен в завода на TOSHIBA в Япония.
Но... лично аз мисля, че е по-важно за къде е проектирана и произведена машината. Защото критерийте на пазарите по света са коренно различни.
Да наистина пиши коя фирма ти го достави има и др .кандидати да си закупят такива клими .
Понеже тези дни ще си поръчвам 4 бройки от Япония, та да спомена, че там цената е в йени, еквивалент на 1800 лв. Като за пътя ми поискаха 900лв до врата в София. Отделно има мито и ДДС, но покупката от БГ няма как да се оправдае.
Конденза не можахте ли да го отведете в улук, водосточна тръба или канализация, за да е наистина перфектен монтажа...
Първоначално публикувано от root666
Ами не можахме...защото няма наблизко подобно съоръжение...
знаех си, че нещо не е наред с този монтаж, но все пропусках детайлитеПървоначално публикувано от root666
Айде стига с тия глупости.
Монтажа е абсолютно перфектен. Аз не исках да се извежда конденза където и да било. Просто мястото е такова, че е без значение.
Въпросът ми малко не е по темата, тъй като се отнася за предния модел PADR - освен почистване на филтрите (мрежичките) някакво друго почистване прави ли му се? Има ли филтър за външния въздух и облужва (почиства, сменя) ли се и той?
hotblooded, тези модели не вкарват въздух от вън. Само изкарват от помещението.
Значи моя е някакъв квазимодо защото вкарва.. RAS-402 PADR..Първоначално публикувано от Aleksandars
Здравейте, въпроса ми е може ли този климатик, който е произведен за напрежение 200 волта да се монтира на по-високо напрежение. Според мен надписа че е за използване в Япония е заради това различие. В България на много места може да се измери напрежение над 230 волта и разликата става над 15%. Може би правилно би било да се включи понижаващ трансформатор, за да се предпази тази хубава машина.