Страница 11 от 19 ПърваПърва ... 910111213 ... ПоследноПоследно
Резултати от 151 до 165 от общо 275
Like Tree48Одобрявам

Toshiba RAS-402UDR(X)/RAS-402UADR

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Jun 2009

Re:Toshiba RAS-402UDR(X)/RAS-402UADR

Колега като ти гледам снимката и колко ти е заледен климатика .... нещо не ти е на ред - да знаеш ... не се шегувам....това е недопустимо според моя скромен опит на ползвател на Тошиба климатици! Консултирай се със специалистите тук - докато все още не се е получила някоя беля! От снимката която си показал, с вижда че отворите на климатика ти за запълнени с лед, и той е прелял откъдето е могъл! Взимай и започвай да го поливаш с нещо за да го изчистиш....аз ако има проблем поливам със студена вода - мисля си че топлата вода може да збъгяса и бърка датчиците ( но може и да греша - аз съм потребител - не монтажник!)

2.  

3. Senior Member Аватара на babati
    Тук е от
    Oct 2011

Сега е още по сле Но още не са се запълнили дупките напълно, дебна го

Мерси

4. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич

Добре де, сега какво излиза след толкоз четене - страхотни машини, ама държат 2* под зададената темп. Това наистина ли е така или проблема е на конкретния ползвател?

5. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Проблема не е в климатика, горе при него си е толкова, колкото трябва.Проблема може да е и в самото помещение.Убедил съм се, че има разлика дали машината е монтирана на топла или студена стена и дали над нея има стабилна изолация на тавана или тавана е студен.Както и добре изолиран таван и неизолиран под.

6. Banned
    Тук е от
    Nov 2009

..Еди1,да не съм се нашмулил и аз!?...Еба.....и,ако стане такава картинка ,ще си изям ония работи от яд!...Ех Хитак,Хитак,...ама не си послушах сърцето ,а разума!.......

7. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

не си, не се бой.Това, което съм наблюдавал е рядък случай.Причините да си създава топла зона около него може да са много, включително и начина на използване, посоката на клапите и т.н.Пък и въпроса се решава с 2 градуса на дистанционното нагоре.

8.  

9. Banned
    Тук е от
    Nov 2009

...Тъй де,пък и то разума може да породи емоции,но емоциите разум...никога!Пък и "заложих" на европейските кобили!.......

10. Member
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    Казанлък

От 2 дни забелязах проблем със самопочистването на филтрите на моя 402PDR. Който е запознат с модела знае, че след изключване на климатика процедурата по чистенето започва с изчистване на филтрите чрез четките и прахосмукачката, та точно тази процедура при мен я прескача последните пъти като го спирам. Някой може ли да каже за какво може да става на въпрос. Тъй като не знам къде се отвежда прахта да не би да има нещо което трябва да се чисти на определено време?

11. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2008
    Живее в
    Пловдив

Ако климатика работи през деня малко часове няма да пусне почистването при спиране на климатика.Не знам при тошибата колко часа трябва да работи минимум за да пусне след спиране почистването.

12. Member
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    Казанлък

Не е това проблема, защото първият път когато забелязах това не беше спиран поне от седмица. Вторият път го спрях за проба след едно денонощие работа и пак не изпълни операцията. Имало е периоди в които съм го пускал и спирал всеки ден и си чистеше филтрите на всяко спиране. Гледам че европейския Дайсекай 5 много прилича визуално на PDR, как стоят там нещата със самопочистването. Има ли нещо което трябва да се чисти на определено време?

13. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008

Цитат Първоначално публикувано от MisterT
    Гледам че европейския Дайсекай 5 много прилича визуално на PDR, как стоят там нещата със самопочистването. Има ли нещо което трябва да се чисти на определено време?
    Вярно е,че си приличат с европейския...визуално.А прахът и останалото след плазмата се изхвърля директно навън с аспирацията.
    Прикачени изображения Прикачени изображения

14.  

15. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич

Цитат Първоначално публикувано от slovaka
    ..Еди1,да не съм се нашмулил и аз!?...Еба.....и,ако стане такава картинка ,ще си изям ония работи от яд!...Ех Хитак,Хитак,...ама не си послушах сърцето ,а разума!.......
    Направи ми впечатление, че и двамата души, които казват за проблема с поддържана по ниска температура, като пуснат машината на 2ра степен на вентилатора - проблема изчезва. Това означава, че на автоматичен машината работи на 1 степен. Мисля си че на 1 степен климатика почва да се топли "сам" и затова се получава така. Може би ако пуснат клапите да се движат и те на автомат няма да има проблем и вентилатора да е на авто.

16. Member
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    Казанлък

Цитат Първоначално публикувано от tony34al
    Направи ми впечатление, че и двамата души, които казват за проблема с поддържана по ниска температура, като пуснат машината на 2ра степен на вентилатора - проблема изчезва. Това означава, че на автоматичен машината работи на 1 степен. Мисля си че на 1 степен климатика почва да се топли "сам" и затова се получава така. Може би ако пуснат клапите да се движат и те на автомат няма да има проблем и вентилатора да е на авто.
    Пробвано е това с клапите и няма ефект, но като се насочи струята в средата на стаята и се вигне 1/2 - 1 градус темп. от дистанционното няма проблем.
    Някой не измисли ли нещо при моя проблем със самопочистването на филтрите?

17. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Цитат Първоначално публикувано от MisterT
    Някой не измисли ли нещо при моя проблем със самопочистването на филтрите?
    Провери в менюто на ДУ, какво е активирано.

18. Тук е от
    Aug 2011

Здравейте, успях да направя що-годе свестен превод на RAS-402 UDR, който важи за всички от серията UDR. Aко има заинтересовани мога да кача превода, на PDF формат е, само ми кажете как.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 11 от 19 ПърваПърва ... 910111213 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Toshiba RAS-B13N3KV2-E SUZUMI+ или Toshiba RAS-167SKV-E5
    От nanizealot във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 77
    Последно: 18-02-15, 15:08
  2. DAIKIN New Ururu Sarara S40MTRXP или Toshiba RAS-402UDR
    От ydonev във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 17
    Последно: 07-03-14, 09:25
  3. Toshiba TOSHIBA 55WL863G или Sony KDL-55ex720
    От iskrens във форум Toshiba телевизори
    Отговори: 0
    Последно: 24-12-11, 15:12
  4. Отговори: 11
    Последно: 06-12-11, 14:49
  5. Продавам климатик TOSHIBA RAS-402UDR DAISEIKAI
    От pav78 във форум Продава
    Отговори: 4
    Последно: 22-11-11, 23:10

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе