RAS-B10SKVP-E e само с една клапа
RAS-B10SKVP-E e само с една клапа
Нямам преки наблюдения върху този модел. Говоря за машините от подписа ми.
Да, ТОШО японски точно така работи, докато загрее топлообменника.ТОШО европейски има зададена автоматична позиция на 8-а или 9-а степен при отопление, после ако искаш си я променяш с ФИКС.
И все пак проблема си остава про моята тощиба.Не достига зададената температуракогато турбината е на ауто или на степен по макла от 4....то при 4, или 5 степен на турбината течението се усеща яко ...сега съм му задал 24* турбина Ауто и термометъра показва 21,5* Външната температура е 7*
а при него горе колко е? Колко време си го оставил да поработи? При мен за 55 кубика 2 градуса ги вдига за около 3-4 часа
Ами горе над него е 25* ама какво от това, като долу има 3 *разлика Немога да го държа на последна степен на турбината и вечер .Има ли и други климатици да са така Мицобишито в кухнята си държи 22* на търбина ауто
Я снимай как ти е разположено вътрешното тяло. Горе като е 25, какво да направи? По-скоро търси причината защо горе е 25, а долу 21... голямо отклонение ми се вижда.
ОК утре ще го снимам щото сега на лампа не мога да направя качественна снимка.
Потеже машината е на изолираната му стена и горе затопля повече, явно в другия край на повещението е доста по-студено.Щом горе е 25, значи машината си работи перфектно, проблема не е в нея.На кое положение ти е клапата, да не е в най-долно.Ако е там, мръдни я на 8 или 9 позиция.
Има резон в това. Ще ти дам пример с мой климатик. Клапите са почти в най-крайно долно положение, а вентилатора на low(2) или med(3). Неизолирано помещение, две външни стени, къща. Отдолу не се отоплява, отгоре - покрив(неизолиран). Тоест, загубите са долу-горе равномерни. При външни температури ≥ 0º, термометърът, поставен на около 70см от пода, отчита Тº = на заданието от дистанционното. Когато Тº ≤ 0º, има разлика 1º от заданието. Скоро направих изолация на тавана със стиропор. При по-ниски температури навън, разликата м/у заданието от дистанционното и показанието на стайния термометър стана 2º-3º, според външните температури. Климатикът си достига зададената Тº и изключва компресора, но разликата в градусите на различните нива в помещението по вертикал стана по-голяма, заради по-голямата разлика в топлозагубите м/у тавана и стените.Първоначално публикувано от edi1
Значи да не си изолирам тавана ако искам долу да ми е топло![]()
В кухнята тавана ми е с стериопорени таванки и там проблем нямам хем е северна стая и външната стена е без изолация ,а спалнята ми е южна ,пода е естествен паркет, външната стена е изолирана с 5см.вата и гипскартон ноо не напече ли малко слунце както днес машинката си държи 2 ,3 градуса по малко .И не е сложен на изолираната стена
[img width=800 height=600]http://media.snimka.bg/7918/022090922-big.jpg?r=0[/img]
![]()
А Toshimoto, като зададеш повече градуси климатика стреми ли се да ги достига-качва ли няколко градуса,па макар и 2-3°по малко да ти отчита?Демек има ли мощност или вътрешният датчик го лъже нещо?
Да да качва си градусите Проблема е че трябва да го държа винаги на 4или 5 степен на вентилатора ...тогава си показва на термометъра толкова колкото съм му задал а температурата горе кадето засмуква е +1* , а когато турбината е на Ауто или 1 ,2 ,3 степен задавам му 22* горе е 23* долу 19,5-20*
Това там маса и столове ли са или табла на легло, май стават като преграда.Да не би струята въздух да бие в тях и да ти връща топъл въздух нагоре към машината.Пък и телевизора обдухва, може и той да връща малко.Разликата все пак е много голяма между горе при машината и долу.Я пробвай да качиш клапата така, че струята да е над столовете или каквото е там и телевизора, да видим какво ще стане.