Таблата на леглото е това ...но тя се пада малко по в страни от центъра на струята, а и клапите са вдигнати да духа в средата на стаята...
Таблата на леглото е това ...но тя се пада малко по в страни от центъра на струята, а и клапите са вдигнати да духа в средата на стаята...
Свали ги тогава още надолу, да речем на 9-10 позиция за проба.Когато духа към средата топлия въздух също отива нагоре и може да ти загрява горната половина на стаята.Раздели перата да духат в двете крайни положения наляво и надясно.
Значи си иска по силна вентилация,но ако е неприятно течението в стаята освен да му задаваш 2° повече та да ти показва 22° на термометъра.А при мойта тошиба съм забелязал,че при пусната плазма почва да пада температурата с 1-2°-вероятно намаля циркулацията,докато при национала с по силната струя го няма този температурен дисбаланс.
Моя ТОШО ЕВРОПЕЙСКИ е в 16-17 квадрата и без проблеми поддържа зададената температура, плазмата не му пречи.
То edi1 не, че не може или се мъчи,а след пускане след половин час се усеща лек спад,и след като я спра се усилва, като че ли вентилацията и си връща температурата-минимално е но се усеща.Или поне така си го обеснявам.
ТОШО ЯПОНСКИ не съм го пробвал още при подобни условия и за него не мога да кажа как ще се държи.Да не би едновременно да се включва аспирацията и тогава да се получава подобно нещо.При моя ТОШО ЯПОНСКИ се включват и плазма и аспирация едновременно, но има отделен бутон, с който само аспирацията се изключва.При теб така ли е.
LDRа е медалист,но чак такива екстри няма-само плазма има.При национала няма разлики при пусната и спряна плазма в работата му.И аспирацията му се чува, както и при тошибите- както някои колеги писаха-явно е неизбежно.
Твоя е дефектен, щом като с вкл. плазма не намаля температуратаПървоначално публикувано от edi1
.
Не, бе, приятелю жарки, грешно си ме разбралПървоначално публикувано от deian
. Тънкостта е да живееш в отоплен апартамент, 'щот' комшиите яко топлят, пък ти ходиш по дребни гащи и климатика да ти дава 150 W/h среден разход. Даже не ти трябва и изолация. Идилия! Сериозно се замислям да сменя къщата с апартамент, за да могат милите ми климатици да работят тихо и икономично, без да правя изолация.
Аз имам същия проблем,при зададени 24° в средата на стаята е 20°.Климатикът е Дайкин.
На моят му се прецака моторчето на турбината...зе да издава странни звуци ..свалиха го смениха му лагерчето ,но проблема си остана .Сега чакам да ми сложат ново .Уж го поръчаха от сервиза ама стана 2 седмици си чакам и староро си ръмжи все така
Ей, голям карък те гони с тази машина.Да не е петъчна.
Пффффф не се сещам кой ден я купих тряя да погледна гаранционната..ама дали е петъчна дали съм забравил да почерпя нязнам ,ама наистина очаквах доста повече от нея и като направя съпоставка с Мицобишито викам си Тошибата тряя да е по добра ама вече съжалявам че не звех оме едно FD25VA...дано поне моторчето дойде скоро че докато заспя много нерви хвърлям като слушам как ръмжиПървоначално публикувано от edi1
Я като ти го докарат двигателя, питай ги и драсни два реда колко пари чини.Кой сервиз от Ямбол ти го поддържа климатика.
Климатика ми го подържа/ ИВ. сервиз -Ямбол/ И съм доволен за сега от тях ,когато им се обадих че ромоли моторчето на 30 мин. бяха в нас да го свалят и след 2 дни бяха му сменили лагера и монтирали отново /друг е въпроса че файда нямаше/.А като дойдат да го слагат новото моторче ще питам..дано не ме карат да го плащам обаче уж е в гаранция ама да не се окаже франция!?!?!?!![]()