Външен температурен датчик.
Допълнително ли се слага , и от къде може да се вземе ?
Много пукат тия тошиби, що така? За 2000лв климатик, а така да пука. Тази нощ не се издържаше.
... Може би твоя пука, при мен няма подобни проблеми. Не съм чул и оплаквания от клиенти? Принципно е възможно да има пукания при смяна на температурата, но поне аз не съм чул да е пукал. Във форума има поне още 25 човека с такива машини. Да кажат ако има проблеми, за сега никой не е писал нищо.
Дали няма да се повтори историята с Дайкините? Дежа ву...
Другата седмица ще ми монтират 13-ка на място на Фуджито,дано не пука като него!От друга страна поне съм му свикнал:rolleyes: Шегата на страна,но е странно и доста дразнещо това пукане при Дайсейкай
Много странна работа smqnab.Твоите климатици същите ли са -RAS-10SKVP2-E ?
И в сервизното датчика си присъства на схемите,но пък да не е отделно и да се поставя при монтажа,че има надпис (Insert the outdoor air temperature sensor into the holder, and
install the holder onto the heat exchanger.)?Но най добре от монтажниците да каже някой,но пък твоите да са забравени?-пуска ли климатика,но 100% е пробван при монтажа.
Климатика работи онофф и за това сменя температурата нощем. Зададени са 25 градуса. Като включи започва да пука 3-4 минути, след което се стабилизира. След малко изключва и пак започва да пука.
Случва се да пука и по време на работа. При включване на компресора тръгва малко рязко и след това намаля (този извод е от наблюдение на консумираната мощност). Точно при това намаляне отново пукат пластмасите.
А има ли вероятност да е усукан при монтажа,и за това да пука?!?Как всички други не пукат,а само този!?!
Възможно е, стената не е от най-правите. Какво може да се направи по въпроса освен изправяне на стената?
Имам случай при крива стена машината да издава един звук от турбината като леко тракане. След отщипване от щипките се оправи. Клиента каза, че ще мисли да си оправи стената. Опитай да я отщипеш от щипките и виж дали пак ще пука?
Опитай още да махнеш панела. Отпред е на два винта а отгоре на три щипки. Махаш винтовете, отщипваш горните щипки (отзад до стената са горе) след това сваляш панела отгоре напред и след това отдолу напред, като пазиш клапите. Виж там нещо да не би да не е уплътнено? Много лесно се сваля, но пази клапите. Разбира се преди това си махнал филтрите и плазма касетата!