Един климатик особено инвертор работи добре и правилно, когато използва ефективно площта на целият топлообменник, а не малка част от него.
Един климатик особено инвертор работи добре и правилно, когато използва ефективно площта на целият топлообменник, а не малка част от него.
vladko33 колегата valen1 ти е отговорил точно и ясно.
Нека му мерят налягането може да му е малко фреончето.
Това за кратко в момента, в който го напънеш ли е? После ако побелява равномерно цялата пита, няма проблем. Има участъци, в които първо преминава фреона.
При мен от как работи машината, това са 3-4 дни. Не е правила нито дефрост, нито е имало какъвто и да е било лед по топлообменика. Температурите тези дни падат до -4 в София ако не се лъжа. Закротила се е на 230-290 вата и не мърда.
В предни постове имаше коментари дали се усеща, че работи плазма филтъра. Да, определено се усеща лека миризма на озон в стаята.
Относно снимката на колегата по-горе. Тези ивици са прекалено солидни за да са моментни. Според мен има проблем. Но пък цялата схема на колегата с климатиците в коридора дето грее няколко стаи е проблемна ...
Здравейте, благодаря за отговорите ! Този Дайсекай е 13-ката, от горния ми етаж. Другия е 16-ка на долния и до сега не е имал нито веднъж подобна скреж, въпреки че поддържа прилична температура в 2 помещения повече от 13-ката /топли коридора, хола, кухнята и през нощта спалнята/
Заскрежената 13-ка ми се струва и доста по-шумна, та ще повикам през почивните дни фирмата която извърши монтажа да го погледнат. Той отоплява коридора и спалнята, като е монтиран точно срещу вратата на спалното помещение. А каква може да е причината за заскрежаването? Изтичане на фреон? (това свързано ли е с някаква миризма)
Минали са 13 дни от монтажа, а количеството на фреона видимо вече е по-малко. Качественият монтаж е не по-малко важен от качественият климатик.
Колко е дължината на тръбният път на двата климатика, виж изолацията на тръбите с каква дебелина на стената е и вакуумираха ли ти климатиците.
Здравейте пак. Разстоянието между двете тела е около 2.80 метра, а външното е малко по-надолу от вътрешното. Това за вакуумирането не съм питал дали е правено, но ще попитам като дойдат от фирмата .Белите ивици си стоят не само като е напънат. Сега примерно като се прибрах от 18 го включих на 21 градуса /навън е около 2/ и след 15 мин работа се появиха ивиците, предполагам ще си стоят така до сутринта /поне тази сутрин го заварих така/. Освен това и шума на външното тяло е доста по-силен от на 16-ката. Ако случайно е намалял фреона или каквото и да е там, опасно ли е това за климатика? Защото все пак до уикенда има още няколко дни и мисля да го ползвам докато дойдат от фирмата, ама да не се скапе нещо ?
p.s. Изтекъл /намалял фреон или друга там течност от климатика има ли миризма ?
За вакуумирането няма смисъл да ги питаш. Тъй като е задължително дори и да не са го направили ще ти отговорят, че са. Дал си над 5000 лева за два климатика все можеше да отделиш малко време да проконтролираш монтажа.
Спирай климатика или в краен случай го ползвай на ниска мощност, тоест задавай на дистанционното ниски температури на отопление. Да открият пропуска, фреона е препоръчително да бъде подменен с нов зареждайки точното количество с везна, но преди това да вакуумират цялата система поне 20 минути.
При дайсейкая за да е шумно външното тяло, значи, че работи близко до, или на максималните стойности на машината. Дори и тогава не е шумен, просто жужи, все едно ще излита. Не знам, но не е добре работата.
И на мен нещо ми се струва, че не е наред.Двете бели ленти са точно на секциите от обменника, където влизат тръбите от компресора.
Мда,vladko33 разбра къде влизат тръбите,остава да разбере и колко влиза по тях,и дано се окаже недоизпипан монтаж,че това е един от най препоръчваните климатици напоследък, от високият клас при водещите марки.Първоначално публикувано от edi1
"България цяла сега нази гледа”
... Че той климатика какво има общо с лошия монтаж? Лошия монтаж не си върви с хубавата машина, върви с мърлячите.
какво стана с тая машина ,от какво се оказа проблема ..
... Ето да видите какво прави Daiseikai 6 на Hi_Power. 39 бара, 62 градуса и 10 ампера.
а някой замервал ли е до колко вата слиза консумацията без да изключва компресора ,постига ли си тия 100 вата или поне 150 ?