Страница 10 от 12 ПърваПърва ... 89101112 ПоследноПоследно
Резултати от 136 до 150 от общо 177

SKVP2 Super Daiseikai 6 кога?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Re:SKVP2 Super Daiseikai 6 кога?

Ако говорим за 10-ката под 165 не съм го виждал. След това изключва. Нормално работи от 175 - 245 вата. В повечето време е към 190 вата. Но в това време работи към 10 минути, след това 30 почива. Ако е по-хладно и работи като инвертор крепи към 185 вата и 22 градуса. Ако е по-студено ще видим. При мен данните обаче едва ли са коректни, защото поради кретения на строителя имам малко загуби по тръбния път.

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2010
    Живее в
    гр.Враца

Да се похваля и аз с един Тошко.Отскоро съм собственик на Дайсейкай 6-13ка,благодарение на Ивайло Чернев от "Power klima" известен тука като Mega.Благодаря му за това, че си направи труда да дойде да ми монтира климатика във Враца и за коректното отношение.Дано има повече търговци като него.
    Да кажа и за климатика- монтиран е в хол 28кв.м първи етаж от къща с външна изолация и ПВЦ дограма.В момента обаче топли освен него и коридор и през него и една кухня 14кв.м..Общо около 50кв.м.При зададена температура 20гр. в хола е заковал 20гр.,а в кухнята,която е през две врати е 17-17.5гр.И сега идва най-интересното средния му разход за 150 часа е 39 кв. вие смятайте колко е това за мен е 260 вата на час.Моментен разход съм виждал и към110-115 вата,а на снимката,която ще се опитам да кача е 141вт.
    Прикачени изображения Прикачени изображения

4. Member Аватара на turboie
    Тук е от
    Oct 2007

Е хаи де честит ти коледен подарак с здраве даго ползваш И консумацията му е добра при тия квадрати които утопляваш

5. Member
    Тук е от
    Oct 2008

Здравй , колега genadi.tsvetkov , бързо казвяй откъде взе мазният уред а измерване от снимката.

6. zzz
    zzz е офлайн
    Member Аватара на zzz
    Тук е от
    Aug 2009
    Живее в
    БУРГАС

в Баумакс има ето такива http://store.picbg.net/pubpic/C6/CA/...ea9a50c6ca.jpg за 16 лв

7. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

навсякъде има подобни и аз имам но вече не ми е мерак да го ползвам знам кой от климите колко харчи както и всеки уред в нас

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2010
    Живее в
    гр.Враца

Цитат Първоначално публикувано от Symptom
    Здравй , колега genadi.tsvetkov , бързо казвяй откъде взе мазният уред а измерване от снимката.
    Уредчето си го купих от Австрия преди 3 години,днес видях в Метро,но на външен вид е по-калпава изработка,но може да си работи добре, не знам.Това в Метро мисля към 25лв.беше.

10. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2009

Здравейте, извинявам се за закъснелия отговор относно моите проблеми с Дайсекая. Хората дойдоха още тогава и оправиха нещата- явно изпускаше от някъде. Пуснаха му компресорче за вакуумиране и го напълниха отново.
    Изчаквах малко за да добия по-пълни впечатления от машините след близо два месеца ползване

16-ката е монтирана на първия етаж и отоплява коридор, хол, спалня и кухня. През ноември сметката беше с 60-тина 70 лева над нормалното, като през деня е на 18 градуса и вечер като има хора в апартамента го оставям на 21-22. Машината се справя чудесно и поне засега не виждам смисъл да се монтира още един климатик на етажа

13-ката на втория етаж, която беше проблемна, я оставям също на 18 градуса през деня, вечер я включвам на 23-24, а през нощта я оставям на 19. Отоплява коридор, поддържа същата като зададената температура и в стаята, срещу чиято врата е поставена, а в хола е с 1-2 градуса по-студено. Прави ми впечатление, че тия дни като навън беше студено и влажно, доста често външното тяло се обледяваше и размръзяваше и машината определено работи по-шумно. /тази нощ при -6 с мъгла поне няколко пъти забелязах да дефроства.

Това е за сега Весели празници !!!

11. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Нормално си работи за това време, пък и големи обеми топлиш.

12. Member
    Тук е от
    Oct 2008

Да споделя и моя опит макар и скромен.В началото докато разбера кое как местих температурите. Но на практика нашето усещане за икономия се компроментира от усещането на японеца за разход. . Има разлика в консумацията между 21 и 22 градуса, тя е по-осезателна отколко Fan speed на 1 или 2 . За градусите при мен е от порядъка на 100-120 W . Стигнах до извода ,че най добре се справя на 21 и Fan 2 ,денем и 21 и Fan 1 нощем понеже спим в хола и да не ни тормози.

В усещането за топлота почти няма разлика между 21 и fan2 и 22 и fan1 ,тоест загубите се явяват на кантар и въпреки по-високият градус в помещението не епо топло а и струята е по-слаба.

Друг сетъп съм избрал за дни в които има мъгла и интензивен дефрост,грубо на 50 мин 6,7 мин. дефроства.Тогава е необходима повече топлина между дефростовете за да не се налага машината да догонва..тоест да догонва температура по-малко.А и доколкото съм разбрал дефроста се подпомага от вътрешната температура.

Та какво се получава пори теб. Слагаш денем на 18..откровен студ според мен. Връщаш се привечер и пляс 23.. и той горкия почва да догонва ,разликата не е малка. А и не забравяй ,че машината се настройва много финно към консумацията според температурата. Няма да се прецакаш ако я оставиш на 21 градуса и регулираш по вентилатор.ако пък ти хладнее сложи 22 .

13. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Отговор: SKVP2 Super Daiseikai 6 кога?

Ето го и моя Daiseikai 6.
    P1040518.jpgP1040520.jpgP1040541.jpg

Първоначалното ми впечатление беше огромното външно тяло.
    Пуснах го на отопление, изкарва голяма жега дано и зимата да е така.
    Турбината е малко шумна, на първа степен се понася, но на останалите степени мисля, че няма да е подходящо за спане.

14.  

15. Novice
    Тук е от
    Feb 2012

Със здраве да си я ползваш, дълго и безаварийно

16. Senior Member Аватара на bobovo
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    гр. Петрич

Честито!!!

17. Junior Member Аватара на rrmitko
    Тук е от
    Jun 2009
    Живее в
    Basildon,United Kingdom

Честито!Дълго и без аварийно да си го ползваш!Нямам и аз търпение да ми монтират същия тези дни:-)

18. Junior Member Аватара на smqnab
    Тук е от
    Dec 2011

Честито .
    Какво е това , което съм оградил на снимката ти ?
    Прикачени изображения Прикачени изображения

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 10 от 12 ПърваПърва ... 89101112 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 50
    Последно: 02-11-14, 22:31
  2. TOSHIBA 13 PKVP-E Super Daiseikai 5 или TOSHIBA 13 SKVP2-E Super Daiseikai6
    От MisterT във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 63
    Последно: 28-01-14, 12:35
  3. Super Daiseikai VI SKVP2 оцифиален дистрибутор
    От prodan1234 във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 11
    Последно: 19-07-11, 20:33
  4. Daikin Ururu Sarara или SKVP2 Super Daiseikai VI
    От prodan1234 във форум Климатици Daikin
    Отговори: 6
    Последно: 19-07-11, 09:19
  5. SKVP2 Super Daiseikai VI или Daikin Ururu Sarara
    От prodan1234 във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 0
    Последно: 19-07-11, 00:25

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе