Отговор: Toshiba RAS-10SKVP2-E - Super Daiseikai 6
И аз като теб не съм специалист, но.... Температурните датчици не изключват климатика или поне не пряко. Те участват във веригите за управление.
При 190W сигурно топли-моят топли и при 80W. Сложи един мултицет с термосонда и ще разбереш. Струва ми се, че го имаш отскоро и още не си му свикнал. И аз съм така-имам го от 40 дена и още го следя, за да мога да то разбера как работи и да мога да го използвам тай-ефективно при максимален комфорт. Възможно е и да го сравняваш с други климатици, но това е грешка. Не мисля, че има 2 климатика, които да работят по един и същ начин в различни помещения, при различни условия и при различно място на монтаж. Дори и да са съвсем еднакви.Така, че просто го наблюдавай, пробвай различни настройки и ще разбереш как да го експлоатираш, така че да те радва.
Цитат:
Първоначално публикувано от
milanov
За това търсих жично дистанционно с температурен датчик в него........ама няма.:)
При следваща покупка можеш да погледнеш някое японско Саньо. Имат вграден датчик за температура в дистанционното и работи според него.
Цитат:
SPSt
...... просто го наблюдавай, пробвай различни настройки и ще разбереш как да го експлоатираш, така че да те радва.
Какви настройки, няма настройки.:) Температура нагоре/надолу, вкл/изкл и режим на вентилатора.:)
- - - - - - - - - -
Цитат:
Rumb@ta
При следваща покупка можеш да погледнеш някое японско Саньо. Имат вграден датчик за температура в дистанционното и работи според него.
Лесно ви е на вас пловдивчани. :)
Има ограничители на развъртането на сомпресора / мощността. При петицата е двустепенен, при осмицата е тристепенен, не знам как е при шестицата. Ограничи мощността и нещата откъм комфорт ще си дойдат на място. Тя никога не е необходима при дайсейкай, така че не се притеснявай.
Цяла зима е на 50% от powersell, щото след дефрост развърта пак на макс -2,4kW. На 50% се форсира до 1,2kW. Миналата седмица го пробвах на "обезвлажняване" и е останал на 100%.
За моето помещение за да си дойдат нещата от към комфорт на място трябва да слиза на 100W и надолу, да не си вдига минимума при понижаване на външните температури, и да няма на авто вентилатор степен SUL-/super ultra low/ която е с дебит 129 куб.м/час. Авто вентилатора все се стреми да намали оборотите на турбината. Като ги намали не знам поради каква причина компресора вдига консумацията, вътрешното почва да прегрява, турбината започва да качва оборотите с малко закъснение /почва да припуква/ и понеже вече е изпуснат момента турбината се развърта до към 2-ра степен , после утихва и това се повтаря докато не задам ръчно 1-ва степен. Дотук добре, но ако паднат външните температури и се вдигне минимумът, първа степен вече е недостатъчна да отведе топлината и се почва on/off. A на всяко ON турбината се развърта на доста висока степен за няколко секунди става малко виелица.:)
10ката до 2.4кв ли се развърта?
Абе, milanov... как е монтиран тоя клим? Да нямаш под него някаква мебел да му се пречка? Че не е нормално това дето до описваш.
Цитат:
KI_YOOU
10ката до 2.4кв ли се развърта?
2380W съм виждал показание, но сигурно моят ватметър не измерва коректно пък и товарът не е чисто активен. В смисъл, че товатър не е печка с реотан, а електромотор с инверторно управление, така че напълно е възможно ватметъра да греши. По табелата на външното макса трябва да е 1,96kW. Както и да е. Ограничението на максималната мощност на 50% от дистанционното си е направо много полезна функция. :)
Това се чува като се форсира на макс "ЦЪК". Добре, че зимата дефростите бяха много рядко и овреме го намалих на 50%. Звука от клипа се чува навсякъде. Ако го чуеш от съседният балкон в 5 часа сутринта.......дали няма да ....:2guns:...:)
- - - - - - - - - -
Цитат:
Kasap
Абе, milanov... как е монтиран тоя клим? Да нямаш под него някаква мебел да му се пречка? Че не е нормално това дето до описваш.
Аз много работи съм описал. Кое точно ти се струва, че не е нормално? :) Как обзавеждането ще накара един климатик да се форсира на макс при външна +15, стайна +21 и задание +23. Или след дефрост....
Като съм го наблюдавал се случва горе долу следното:....развърта плавно до към 280W, задържа малко, вътрешното още не е тръгнало, след това сваля плавно до 10-15W и си казваш "...а изключи...", следва малко чудене и много лекичко развърта 50-75-100W......".....аха ще се закроти на минимума 100W...." подминава 200---350 и вече по ускорено тръгва на горе. Е случва се и да развърти до номинал около 700W.
Сещам се за един вариант,който мисля да приложа и при мене.Рязане на кабела с термо датчика и удължаването му ,и след това се измества някъде надолу и встрани от климатика дачка,за да не се влияе от питата.
milanov, не даваш подробности за монтажа, а само по някакви твои догадки и разсъждения очакваш да ти гадаем...
От днес. "ЦЪК" Така съм съгласен. Развърта до около номинал и намаля. /при 1-вата минута от клипа/. Опитва се да задържи на 330W, но след малко тръгва нагоре пак до около 600W /а вчера се изстреля на макс.:) /После намаля на около 400W. Работи известно време и изключва. Ако му бях бутнал заданието на 24 градуса нямаше да изключи.
След 15 мин включва "ЦЪК" , лекичко мекичко развърта до 300W за да ти духне топличко и намаля на 200. Задавам първа степен на вентилатора и след това вдигам на 24градуса и става приказка, не се разбира че работи климатик. Какво е вчера било по-различно от днес, почти същите условия са. Ама сега не се изцибря.
- - - - - - - - - -
"ЦЪК"
С толкова измерващи уреди ми се струва, че си се вманиячил повече от нормалното.
Следващия път си купи истински климатик, за да ти служи той, а не ти на него!:)
Цитат:
Rumb@ta
....С толкова измерващи уреди ми се струва, че си се вманиячил повече от нормалното.......
:) Е два термометъра и един ватметър. Така като казваш все едно една лаборатория техника съм накичил...:) Еми някои неща дори и да не подозираш за тях в един момент почват да правят впечатление. И започваш да се питаш ЗАЩО? "Измерващите уреди" са вследствие, а не първопричина.:)
А за истинските климатици - не знам къде се продават, не знам и кои са истински и кои не. Все пак този е над 2х. , на къде повече.:)
По скоро като гледам стаята не е голяма,вероятно няма и големи топлозагуби и при по високи външни темп. климатика се побърква.При мене примерно,едната стая е 25 кв,с големи загуби и дори и при +13-14 гр навън и 20-21 гр. задание вътре климатика си работи постоянно,слизайки на минимума си от 200 в.В другите ми две по малки стаи,стане ли над 8-9 гр. навън ,трябва да задавам 23-24 гр. на климите за да не се побъркват и постоянно да са он-оф.