Имам предвид ограничена спрямо максималното което може да отдаде този компресор, иначе както казваш доста се развърта в сравнение с други машини .
Имам предвид ограничена спрямо максималното което може да отдаде този компресор, иначе както казваш доста се развърта в сравнение с други машини .
Въпросът според мен опира не само до софтуер, ами и до хардуер. Един малък компресор, ако го изпържиш да работи на макс, колко време ще го прави, при нужда в сравнение с по-мощен?
Когато се сравнява производителността трябва да се има впредвид и това:
кола с двигател 1.7 куб.см. срещу двигател 3.0 куб.см., няма как да вървят еднакво.
Super Daiseikai 5 RAS-16PKVP
Ен. разход отопление kW Максимален: 1.700
AWHZ14LBC Nocria -
Ен. разход отопление kW Максимален: 2.950
Точно това говорим, че "големите" машини на Тошиба не се заслужават парите, при малките е обратното.
И аз съм на същото мнение, казвам го като ползвател на Дайсейкай 5 16ка от една година, но нека не забравяме че "сърцето" на Нокрия е дело на Тошиба, както и част от реакторите в АЕЦ Фукушима /останалите са на Хитачи и ДЕ/
Да не пускам нова тема, затова ще питам в тази.
Имам от същия климатик от няколко дни, обаче не ми е ясно на какви настройки да го оставя да работи.
Не се шегувам, никога до сега не съм имал или ползвал климатик.
Искам да ми поддържа 23градуса в стаята, а когато къпем детето да качвам на 26-27 градуса .
На Авто или на само за отопление режим да го оставя ?
Другото което ме интересува "Power-sel" na 100%, 75% или 50% да е ?!
Има и други неща които искам да си изесня, но ще питам в движение, за сега това ми стига.
Режим: Отопление, Вентилатор на Auto, като спите на тихо Auto. Powersel на 100%, иначе спъваш машината. Градусите както ти е кеф, но не се увличай. Все пак повече градуси = повече изразходен ток. Като скалата е с градация!
Нагласи го на ражим "Топло" и автоматичен вентилатор. Остави го на 100% натоварване, той сам ще си регулира мощността. Ти само сменяш градусите.
П.С. Ами повтаряме се, като не виждаме какво пише другия в момента!![]()
Ясно, благодаря за бързите отговори!
Плазмения филтър постоянно ли го държите пуснат ?
Както ти е кеф. Ако машината е в малко помещение се усеща мирис на озон. Аз пускам при децата 20-30 мин. преди лягане и 20-30 мин. сутрин след проветряване. Ако са болни по-често.
... То дозата е от количеството, количеството на 10 и 20 квадрата е различно. Забелязъл съм, че в малки помещения започва да мирише на озон след час. В по-големи помещения не се усеща. Явно има доза, но не знаем каква е. Не, че не съм го държал и по два дни, но ...
Имах един Национал от серията RCX,при него толкова силно миришеше на озон,че я спирах плазмата.При тошибите леко се усеща в по малките стаи.