Съвсем си е наред.
Не забравяй, че мотора е стъпков.Такъв алгоритъм са му заложили, може би си търси за база най-долна позиция.
Няма за какво да се притесняваш, така трябва да работи. Дишай спокойно.
За много години! Да сте живи и здрави и много успехи през новата 2013г.
През миналата зима моята Toshiba RAS-10SKVP2-E-Super Daiseikai 6 (стая 13.5 м2)
се държеше перфектно и топлеше супер и през най-студените дни,като достигаше и поддържаше
зададената температура лесно и точно,но тази зима не е така.Какво се случва!?
Тръгвам за работа и от 22 градуса ауто вентилатор (в стаята е 21.5) го оставям на
20 ,връщам след 7-8 часа а в стаята е 17 градуса. Гледам клапата седи на долу
а струята е мнооого слаба като за тих режим (сън),задавам му 1,2,3 степен веднага започва
да си духа както трябва.Викам си ОК,но като превключа пак на ауто спира да духа и минава
пак в тих режим даже не се разбира,че въобще излиза някаква струя а консумация е 380 вата!
Вдигам на 22 градуса,минават 10 минути - никаква реакция!
Изреждам 1-2-3-4-5 степен на вентилатора
ВЕДНАГА започва да духа и като стигна до АУТО..... той пак заспива и не духа.
След още 5 минути го слагам на 24гр. ауто и чак тогава се сеща,че в стаята е 17гр.
и започва да стопля.След като в стаята стане 22.5 гр. лягам да спя и го оставям на 22гр.
ауто вентилатор.След 6-7 часа се събуждам и усещам,че е охладняла стаята а термометъра
показва 19 гр.Излиза,че на всеки час ми харчи от 260 до 380 вата а температурата пада с 3 градуса!!!
Ставам и излизам,не съм пипал дистанционното стои си на 22гр. връщам се след 3 часа - 18 гр.
Пробвах да го държа на 23гр. от 10 дни веднъж държеше 22.5-23гр. а останалите 9 дни 20-20.5гр.
Така това се повтаря всеки ден от един месец и е много неприятно.Ако го държа на 2-ра степен
поддържа близка температура със зададената,но на АУТО не.Аз мисля,че от 3 до 4 градуса
разлика за този климатик не е нормално.Защо на АУТО вентилатор със всеки изминат час температурата пада?Вие какво мислите по този въпрос?
Филтрите кога са читини за последно? Пробвай да го изключиш за 15-20 мин от контакта да се рестартира.
Проветрявай поне по веднъж на 2 дни.
Почисти мястото където е температурния датчик.
Какво е качеството на тока и конкретно на параметъра напрежение у вас и има ли проблеми с напрежението?
Филтрите ги чистя веднъж на месец,но не се замърсяват много много.Всеки ден проветрявам по два пъти за по 10 минути.Мисля,че е достатъчно.С напрежението не е имало проблем,винаги ми показва 230-232V .Наистина ще взема да го изключа от контакта,да не се е ошашкал нещо..... пък ще видим какво ще стане,той така и така го следя вече из късо,като бавачка съм му.:D
Миналата година правил ли си същите точни измервания или сега ти е направило впечатление?
Моята 5-ца за да е в стаята 23 го слагам на 26градуса, и пак зависи от външната температура, и това е напълно нормално.
Само едно ще добавя Дайсекай 6 на Тошиба се внася незаконно ,и ако имаш проблеми с него ще береш големи ядове .Ориентирай се към Дайсейкай 5 , на този етап за да ти е мирна главата а колкото до размера 10 ще ти върши работа.
Ами значи бая престъпници са се навъдили из Форума
Този пост е редактиран от Mega; 04-01-13 в 22:48.