Страница 10 от 14 ПърваПърва ... 89101112 ... ПоследноПоследно
Резултати от 136 до 150 от общо 206
Like Tree48Одобрявам

Daiseikai 6 - пукане на пластмасите

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Отговор: Daiseikai 6 - пукане на пластмасите

Цитат Първоначално публикувано от teon Виж публикацията
    ...ми напиши де...кое не ти харесва?...добрият тон(хорските уста така или иначе не мо'й ги затвориш)...
    Аз устата на хората не искам да затварям. Но мога да отворя моята, а тя има какво да каже... Г-н Миланов ми има телефона, мейла, както и всички други координати. За разлика от много други писачи тук, аз не съм анонимен! На доста хора съм помогнал, явно има как да ме намерят? Дори си чета личните съобщения. Ако има проблем с машината да намери време да ми се обади, не хапя. На гар. карта пише моето име и телефон. Явно не е проблем да звъни на вносителя по няколко пъти с намеци, че съм му сложил ползвана машина, въпреки че е отворена пред него с всички заводски аксесоари, но е проблем да ми се обади лично? Явно не е проблем, че е монтирана на място, което изрично е отбелязано от мен като неподходящо и проблемно за машината (ако съм искрен, нямаше подходящо място - факт). Ако проблема, че има 30 лв. най-висока сметка за студен зимен месец е толкова голям и машината минава в off режим в края на март месец, или когато и да било, има и други машини, лесно се сменя. Има редица чакащи за 6-та серия, дори и малко използвана. Дава цена и за няколко дни ще има нов собственик. 6-та серия я няма на пазара, а хора с такива машини искат още, веднага ще уредим нещата. Всичко е просто и ясно. Alexi имаше проблем с машината, продаде я и нещата приключиха.
    Този пост е редактиран от Mega; 28-03-16 в 23:30.
    avenger, bobovo, Kasap и 2 други харесват това.

2.  

3. Senior Member Аватара на KI_YOOU
    Тук е от
    Nov 2014
    Живее в
    Русе

Чисто технически искам да попитам, каква особеност при монтажа е причина за възможни паразитни шумове от сорта на пукания и прочие.

4. Member
    Тук е от
    Nov 2009
    Живее в
    Попово

Понякога влиза в он/оф ,но наистина рядко,което се дължи на северното разположение на спалнята.Може да се дължи и на студовете по моя край,знам ли
    Но дори и тогава не пука нищо,единствено бръмчи моторчето на клапата.

5. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от KI_YOOU Виж публикацията
    Чисто технически искам да попитам, каква особеност при монтажа е причина за възможни паразитни шумове от сорта на пукания и прочие.
    ... За прочие шумовете нямам идея. За пуканията имам, но те са повече функция на помещението, не на машината. Пукания всякакви, при мен Тошибата не пука, MHI-то пука често, главно след дълъг офф, още не съм се самоубил, спя си. Като цяло оплаквания от пукания при MHI са много повече, с тенденция почти да изчезват с времето на работа. При Тошиба оплаквания от пукания няма, освен на Biro и Milanov. Тук се създаде един мит, че видиш ли машините не могат да пукат. Ами пукат и то масово, това е. И телевизора ми пука, как не го метнах през балкона? Ако някой иска гаранция да мине да конвектор, ааа забравих и ADAX-и имам, и те пукат. На вилата имам и печка на дърва, за ужас и те пукат като горят някак си? Хайде по сериозно.
    Този пост е редактиран от Mega; 29-03-16 в 00:03.

6. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

Цитат Първоначално публикувано от Mega Виж публикацията
    Аз устата на хората не искам да затварям. Но мога да отворя моята, а тя има какво да каже... Г-н Миланов ми има телефона, мейла, както и всички други координати. За разлика от много други писачи тук, аз не съм анонимен! На доста хора съм помогнал, явно има как да ме намерят? Дори си чета личните съобщения. Ако има проблем с машината да намери време да ми се обади, не хапя. На гар. карта пише моето име и телефон. Явно не е проблем да звъни на вносителя по няколко пъти с намеци, че съм му сложил ползвана машина, въпреки че е отворена пред него с всички заводски аксесоари, но е проблем да ми се обади лично? Явно не е проблем, че е монтирана на място, което изрично е отбелязано от мен като неподходящо и проблемно за машината (ако съм искрен, нямаше подходящо място - факт). Ако проблема, че има 30 лв. най-висока сметка за студен зимен месец е толкова голям и машината минава в off режим в края на март месец, или когато и да било, има и други машини, лесно се сменя. Има редица чакащи за 6-та серия, дори и малко използвана. Дава цена и за няколко дни ще има нов собственик. 6-та серия я няма на пазара, а хора с такива машини искат още, веднага ще уредим нещата. Всичко е просто и ясно. Alexi имаше проблем с машината, продаде я и нещата приключиха.
    Аз тук няма да коментирам нищо. Имам некомфортно работещ климатик /според моите разбирания за комфорт/ - търся му решение. Ако не може от едно място , търся от друго. Нямам познати с такъв климатик - пиша във форума. Смяната на климатика също е вариант, но имайки в предвид спецификата на "продукта" съм го оставил като краен последен вариант. Ако някой се притеснява от Описаното от мен - има модератор да трие. Няма да се сърдя.

7. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Миланов, на база какво са ти "разбиранията за комфорт"? С какъв климатик ги сравняваш?

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

Kasap нищо не си прочел от това което съм писал.

10. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Прочел-непрочел... резюмирай в кратце, ако обичаш. Няма да ти помним наизуст постовете.

11. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

При мене Дайсейкай 6 10-ка в 17,5кв.м. панелка работи със следните особености,
    -работи непрекъснато on/off. С понижаване на външните температури си вдига минимума и пак работи on/off
    -нямаше да е проблем за мене ако при всяко "on" не развърташе турбината на вътрешното до 2...3 степен на вентилатора. Получава се някаква виелица. По няколко пъти на час. Ако се зададе ръчно първа степен на вентилатора броя на on/off циклите намалява, но
    -след дефрост , когато обърне пак на отопление форсира на макс. Компресор, турбина, всичко. Ако вентилатора е оставен на първа степен не може да отнеме топлината и се сещаш какво става.
    -искам да спя на 22...22,5 градуса, но сутрин искам нещо да топли. Да се усеща покачване на температурата в стаята. Ако му задам включване от ON таймер климатика се изключва и чака да дойде зададеният час за включване. И като се включи в 5 часа сутринта пак форсиране на макс.
    - няма да споменавам, че при всяко "on" за мене турбината тръгва по-късно и вътрешното припуква. Разбрах ме се, че всичко пука и пукането няма да се брои като "некомфортна работа"
    И понеже знам, че помещението е със сравнително малки топлозагуби когато избирах климатик се подведох от обявеният минимум от 90W.

- - - - - - - - - -

И добавям:
    -през деня е изключен, в 19 часа в стаята е 20,8 градуса. Включвам климатика на задание 23 и авто вентилатор. Следва форсиране и утихване, а чак сега сега след 6 часа работа в стаята е 22,5 градуса. Нали е Дайсейкай що не врътна 2 градуса за 20-30мин.

12. Senior Member Аватара на KI_YOOU
    Тук е от
    Nov 2014
    Живее в
    Русе

Добре, разбирам недоволството ти. Но като стана дума вече за монтаж, как е монтиран и къде? Щом Мега твърди, че мястото където е монтиран е неподходящо... Вземи та го премести. Вкопани ли са тръбите?

13. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

Какво му е на мястото на монтажа: "ЦЪК"
    Тръбният път стана 7-8 метра, тръбите минават през едната стая и като цяло трасето е с много извивки. Малко е по-сложно за изпълнение от т.н. "стандартен монтаж". И друг път съм го писал "Аз притеснения от към монтажа нямам". Където и да се премести, дори всичките мебели да се изнесат от стаята, включително паркета, тапетите и латекса от тавана, описаното в пост 144 няма да се промени.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Mar 2011

А колко гр. задание му даваш.Аз в топлата си стая лекувам он/оф със задание поне 23 гр.

16. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Миланов, напиши колко е голяма тази шестица на дайсейкай и дали имаш вътрешна изолация. Всички машини си вдигат минимумите при ниски температури и не това ти е проблема. Трябва да се измери с хубав уред стойността на вътрешния тръбен датчик при 20 градуса и да се види, дали е захванат добре за тръбата. Докато не е свършила съвсем зимата, свали му цялата пластмасова обвивка (кутия и капак) с филтрите и го остави да работи една нощ с голия кондензатор на базата / стената, за да разбереш дали и къде точно ще пука. За една нощ, няма да я затлачиш машината с прах. Пиши ни какво се случва. И имай предвид, че при зададена фиксирана скорост на турбината (например първа), след излизане от -Off цикъл няма да го има шумното развъртане!

17. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012

Цитат Първоначално публикувано от milanov Виж публикацията
    При мене Дайсейкай 6 10-ка в 17,5кв.м. панелка работи със следните особености,
    -работи непрекъснато on/off. С понижаване на външните температури си вдига минимума и пак работи on/off
    -нямаше да е проблем за мене ако при всяко "on" не развърташе турбината на вътрешното до 2...3 степен на вентилатора. Получава се някаква виелица. По няколко пъти на час. Ако се зададе ръчно първа степен на вентилатора броя на on/off циклите намалява, но
    -след дефрост , когато обърне пак на отопление форсира на макс. Компресор, турбина, всичко.
    Пукането на вътрешното се оправя с малко смазка, а форсирането на компресора и на турбината вероятно се получава заради чупките и прекалено дългия тръбен път. Всяка 90 градусова чупка се равнява на +1 метър тръби.

Твоят климатик е яко преоразмерен за това помещение. Десятката е със същият двойно-роторен компресор като 13-ката и 16-ката. Нищо чудно, че непрекъснато включва и изключва и ти работи като конвенционалка.
    Стаята е само с един прозорец и като я гледам на снимката изглежда няма големи топлозагуби.1кW(максимум два, в студовете) вероятно ще са достатъчни за да се стопли.
    Дайсекая го преместете в някоя по-голяма стая - поне 20-24 квадрата, да може да работи спокойно, А в тая стая за да ти е комфортно ти трябва климатик с доста по-малка мощност, нещо от сорта на:
    Hitachi 18psa/wsa
    E7_QKE, Е9_QKE
    и други подобни.

За да няма такива ексцесии и оплаквания, преди да се купи климатик първо се определят приблизително топлозагубите на стаята, в която ще се слага. Според тях вече се подбира подходящата машина.
    Този пост е редактиран от Jack Krauser; 29-03-16 в 12:24.
    tanatos, mkukas и milanov харесват това.

18. Senior Member Аватара на KI_YOOU
    Тук е от
    Nov 2014
    Живее в
    Русе

Квадратурата едва ли е проблем. На Мега 10ката е в 13квадрата.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 10 от 14 ПърваПърва ... 89101112 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 50
    Последно: 02-11-14, 22:31
  2. Toshiba Super daiseikai Ras 13 pkvp V или Toshiba Super daiseikai RAS-B13N3KVP 6.5
    От jovan във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 1
    Последно: 23-04-13, 18:36
  3. Пукане в колонките
    От myrshavija във форум Аудио и Видеокарти
    Отговори: 5
    Последно: 22-10-07, 12:29
  4. Пукане в тонколоните в режим 5.1
    От jdg във форум Аудио и Видеокарти
    Отговори: 3
    Последно: 21-12-04, 23:01
  5. Пукане на колони при ВКЛ/ИЗКЛ на РС
    От lightmaster във форум Общ - хардуер
    Отговори: 38
    Последно: 29-05-04, 16:25

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе