Страница 9 от 14 ПърваПърва ... 7891011 ... ПоследноПоследно
Резултати от 121 до 135 от общо 206
Like Tree48Одобрявам

Daiseikai 6 - пукане на пластмасите

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member Аватара на FatBoySlim
    Тук е от
    Apr 2009
    Живее в
    София

Отговор: Daiseikai 6 - пукане на пластмасите

Питах за TOSHIBA -та дали пуканията са били при включен плазмен филтър.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Пуканията бяха при изкл и при вкл плазма. Не беше от плазмата.

4. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

Към biro, случайно да пазиш някоя снимка със серийните номера на "пукащият Дайсейкай 6" ?

5. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Викнете майстор, да ви ги оправи за 30 кинта и да не пукат! Или ги ползвайте в темперирани помещения.

6. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

Точно като се темперира помещението и започне да работи on/off става "драмата" . Просто вентилаторът на турбината за мене не тръгва навреме, а компресора се е развъртял на 350-400W и вътрешният топлообменник се позагрява повечко от необходимото. Но явно и управлението на климатика се усеща, че се прегрява и затова в началото развърта турбината на 2-ра...3-та степен за няколко секунди и след това утихва. През деня може изобщо да не го забележиш, но вечер когато всички околни шумове са утихнали прави неприятно впечатление.
    biro е ползвал "тихо ауто" , а "тихо ауто" в сравнително топло време си е направо тест за нервите. И при мене на "quiet auto" не се получават нещата и за това съм го включвал само няколко пъти. Онзи ден цяла вечер работи на автоматичен вентилатор може би на една идея под първа степен , компресора мърка на някакъв минимум , без да изключва --- направо приказка. Е решавам да направя приказката още по приятна и задавам "quiet auto".......вентилатора на вътрешното утихва на най-ниската възможна степен и след малко "пук"...."пук"..."пук"......... гледам той вдигнал на 400W и докато се обърна и минал в off.

7. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

milanov, нямам снимка на серийния номер.

Додо, майстори идваха, тялото сменяха, мазаха с вазелин, уплътняваха. Не се оправи. Помещението е абсолютно темперирано,работеше цял ден и цяла нощ и постоянно пукаше на всеки он и на всеки офф.
    Освен тва на он си форсираше турбината за секунда, на ауто турбина, на тих режим включително. Пълен боклук.

ME FD25VABH на същото място ги няма тия проблеми и е отличен климатик за спалня. Може да е с висок минимум, но не се чува кога включва, кога изключва, кога работи. Не случайно на Тошибата и дават 27dB шум от вътрешното тяло, а на ME 19dB.
    Тук се опитваха да ме убеждават колко тиха била Тошибата да не гледам децибелите, имала си степени под low. Турбинката й е шумна, пластмасата рехава и пука.
    Този пост е редактиран от avenger; 28-03-16 в 23:10.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Nov 2009
    Живее в
    Попово

Не съм пристрастен за марката,уточнявам При мен е в спалня,и нямам паразитни шумове.На твое място бих проверил стената зад вътрешното тяло дали е идеално права,имал съм проблем с шумове заради това.

10. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Аз тошибата отдавна я разкарах, на нейно място на същата стена работи мицубиши без никакви паразитни шумове. На шестицата пластмасата и е много мека и се огъва.

11. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

Цитат Първоначално публикувано от biro Виж публикацията
    Аз тошибата отдавна я разкарах, на нейно място на същата стена работи мицубиши без никакви паразитни шумове. На шестицата пластмасата и е много мека и се огъва.
    Ти си я разкарал , но едва ли е била бракувана и изхвърлена.......

12. Member
    Тук е от
    Nov 2009
    Живее в
    Попово

Нито е мека,нито се огъва,просто монтажа и е бил небрежен.Ела да я видиш у нас,бирата от мене.Прави каквото искаш с нея,няма да чуеш припукване или какъвто и да било паразитен шум.Говоря мъжката,който иска да види-добре е дошъл!

13. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Монтажа изобщо не е бил небрежен, даже беше много добре направен. Същия техник монтира и мицубишито.
    Запиши клипче близо до клапите когато климатика включва и е настроен на тих режим да видим дали се форсира за кратко.
    Две вътрешни тела пукащи ми се паднаха, при някой може и да не пука. Проблема е при он-офф. Иначе ако работи постоянно не пука.
    Да споменавам ли за жалката гаранция - трябва да се изпрати попълнена гаранционна карта на G&A клима София по пощата.
    А клапите как шумно се отварят и затварят - ззззззззт ?

14.  

15. Member
    Тук е от
    Nov 2009
    Живее в
    Попово

Колега,нямам време наистина,а и за какво да те лъжа.Не пука и това е,какво повече да кажа.Имам тема с MHI,там не съм доволен.......абе въпрос май на късмет

16. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

Цитат Първоначално публикувано от tanatos Виж публикацията
    Колега,нямам време наистина,а и за какво да те лъжа.Не пука и това е,какво повече да кажа.Имам тема с MHI,там не съм доволен.......абе въпрос май на късмет
    ....твоят Дайсейкай 6 работи ли on/off............

17. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Накрая аз ще взема да напиша това-онова и ще има сърдити! Добрия тон се пази до едно време, но всяко нещо си има граница.
    tony34al одобрява това.

18. Member
    Тук е от
    Apr 2009

...ми напиши де...кое не ти харесва?...добрият тон(хорските уста така или иначе не мо'й ги затвориш)...

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 9 от 14 ПърваПърва ... 7891011 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 50
    Последно: 02-11-14, 22:31
  2. Toshiba Super daiseikai Ras 13 pkvp V или Toshiba Super daiseikai RAS-B13N3KVP 6.5
    От jovan във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 1
    Последно: 23-04-13, 18:36
  3. Пукане в колонките
    От myrshavija във форум Аудио и Видеокарти
    Отговори: 5
    Последно: 22-10-07, 12:29
  4. Пукане в тонколоните в режим 5.1
    От jdg във форум Аудио и Видеокарти
    Отговори: 3
    Последно: 21-12-04, 23:01
  5. Пукане на колони при ВКЛ/ИЗКЛ на РС
    От lightmaster във форум Общ - хардуер
    Отговори: 38
    Последно: 29-05-04, 16:25

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе