Питах за TOSHIBA -та дали пуканията са били при включен плазмен филтър.
Питах за TOSHIBA -та дали пуканията са били при включен плазмен филтър.
Пуканията бяха при изкл и при вкл плазма. Не беше от плазмата.
Към biro, случайно да пазиш някоя снимка със серийните номера на "пукащият Дайсейкай 6" ?
Викнете майстор, да ви ги оправи за 30 кинта и да не пукат! Или ги ползвайте в темперирани помещения.
Точно като се темперира помещението и започне да работи on/off става "драмата" . Просто вентилаторът на турбината за мене не тръгва навреме, а компресора се е развъртял на 350-400W и вътрешният топлообменник се позагрява повечко от необходимото. Но явно и управлението на климатика се усеща, че се прегрява и затова в началото развърта турбината на 2-ра...3-та степен за няколко секунди и след това утихва. През деня може изобщо да не го забележиш, но вечер когато всички околни шумове са утихнали прави неприятно впечатление.
biro е ползвал "тихо ауто" , а "тихо ауто" в сравнително топло време си е направо тест за нервите. И при мене на "quiet auto" не се получават нещата и за това съм го включвал само няколко пъти. Онзи ден цяла вечер работи на автоматичен вентилатор може би на една идея под първа степен , компресора мърка на някакъв минимум , без да изключва --- направо приказка. Е решавам да направя приказката още по приятна и задавам "quiet auto".......вентилатора на вътрешното утихва на най-ниската възможна степен и след малко "пук"...."пук"..."пук"......... гледам той вдигнал на 400W и докато се обърна и минал в off.
milanov, нямам снимка на серийния номер.
Додо, майстори идваха, тялото сменяха, мазаха с вазелин, уплътняваха. Не се оправи. Помещението е абсолютно темперирано,работеше цял ден и цяла нощ и постоянно пукаше на всеки он и на всеки офф.
Освен тва на он си форсираше турбината за секунда, на ауто турбина, на тих режим включително. Пълен боклук.
ME FD25VABH на същото място ги няма тия проблеми и е отличен климатик за спалня. Може да е с висок минимум, но не се чува кога включва, кога изключва, кога работи. Не случайно на Тошибата и дават 27dB шум от вътрешното тяло, а на ME 19dB.
Тук се опитваха да ме убеждават колко тиха била Тошибата да не гледам децибелите, имала си степени под low. Турбинката й е шумна, пластмасата рехава и пука.
Този пост е редактиран от avenger; 28-03-16 в 23:10.
Не съм пристрастен за марката,уточнявам При мен е в спалня,и нямам паразитни шумове.На твое място бих проверил стената зад вътрешното тяло дали е идеално права,имал съм проблем с шумове заради това.
Аз тошибата отдавна я разкарах, на нейно място на същата стена работи мицубиши без никакви паразитни шумове. На шестицата пластмасата и е много мека и се огъва.
Нито е мека,нито се огъва,просто монтажа и е бил небрежен.Ела да я видиш у нас,бирата от мене.Прави каквото искаш с нея,няма да чуеш припукване или какъвто и да било паразитен шум.Говоря мъжката,който иска да види-добре е дошъл!
Монтажа изобщо не е бил небрежен, даже беше много добре направен. Същия техник монтира и мицубишито.
Запиши клипче близо до клапите когато климатика включва и е настроен на тих режим да видим дали се форсира за кратко.
Две вътрешни тела пукащи ми се паднаха, при някой може и да не пука. Проблема е при он-офф. Иначе ако работи постоянно не пука.
Да споменавам ли за жалката гаранция - трябва да се изпрати попълнена гаранционна карта на G&A клима София по пощата.
А клапите как шумно се отварят и затварят - ззззззззт ?
Колега,нямам време наистина,а и за какво да те лъжа.Не пука и това е,какво повече да кажа.Имам тема с MHI,там не съм доволен.......абе въпрос май на късмет
Накрая аз ще взема да напиша това-онова и ще има сърдити! Добрия тон се пази до едно време, но всяко нещо си има граница.
...ми напиши де...кое не ти харесва?...добрият тон(хорските уста така или иначе не мо'й ги затвориш)...