Biro, надявам се осъзнаваш, че освен локалната фирма заслуга за това има фирмата вносител и Toshiba зад нея. Чак до мен достигна твоя проблем по друга линия. Доста хора бяха ангажирани с него и мисля, че реагираха коректно и достойно.
Biro, надявам се осъзнаваш, че освен локалната фирма заслуга за това има фирмата вносител и Toshiba зад нея. Чак до мен достигна твоя проблем по друга линия. Доста хора бяха ангажирани с него и мисля, че реагираха коректно и достойно.
Разбира се, че всички по веригата имат заслуга. Дано да открият причината за пукането и да си подобрят производството/контрола/транспорта.
До на зима щяха да му се "наместят пластмасите" + бонус тапи за уши.Добре че е коректна фирмата вносител.Браво
За съжаление и новото вътрешно тяло започна да пука след 2 дни работа с прекъсвания.
Снощи пуснахме климатика на 24 градуса и цяла нощ работ на он/офф при което се чуваше пукане на пластмаси. След спиране на компресора в продължение на 4 минути преброих 53 пукания. Някои обясняват, че пукането е нромално, има температурно разширение, но 53 пукания е ненормално.
Просто този климатик за 2080лв+150лв монтажа разбива по лош комфорт доста по-евтини модели.
Другия лубопитен факт е, че компресора изключва при консумация от 170W. Чудя се къде са онези 90W консумация (500W топлоотдаване) при минимума, които ги дават по спецификация на климатика? Лъжат ли ни от Тошиба с този нисък минимум?
Тази нощ минималната външна температура в Русе бе 6 градуса, така че параметрите на климатика дадени от производителя при 7градуса, а именно минимална консумация 90W не съответстват на действителността.
Още един любопитен факт - режим Quiet (тихо) явно за Тошиба не означава нищо. При тръгване на климатика в този режим се наблюдава форсиране на турбуната на вътрешното тяло, което е далеч от моите представи за тих режим.
Равносметката е недоспиване и едни изхарчени 2000лв за уж хубав климатик.
То и на Quiet режим,все пак трябва да си догони заданието,и тогава да се кротне,ама с това прословуто пукане не знам кво да сменяте вече...
Е хубаво да си го догони, ама защо се форсира за 1 секунда? Дали си го догонва за 1 секунда - не! И като има да гони задание що спира да почива?
За пукането кво да сменяме освен марката на климатика. Климатиците Тошиба не стават за спалня, който си избира климатик да го има в предвид. Който твърди, че Даисейкай 6 са тихи да заповяда да послуша пукането.
Не знам защо е така при теб.Моята ІІІ-ка я имам вече 4 години и никога не е пукала, независимо от режима на работа.
Това, че твоя пука не е причина да правиш такива заключения. Най-малкото има много хора от форума с такива машини и никой друг няма такъв проблем. Аз също нямам. Да има и по-тихи машини като вътрешно тяло, въпрос на избор. Потърси проблема другаде, смениха ли мястото на планката на стената при монтажа на новото тяло? Да нямаш крива стена.
Колегата Edi1 също няма проблеми с марката. А 3-та серия сравнена с 6-та е доста различна.
Ето само разликата в габарита на външните тела.IMG_0364.jpg
... В темата за модела има снимка на 13-ка в 35 квадрата с моментен разход от 140 вата.
Този пост е редактиран от Mega; 11-10-12 в 16:47.
Планката е старата, стената не е много права, казаха че не е проблем.
Веднага след монтажа си работеше добре и ето, че пластмасите се "наместиха" та започна да пука.
Пластмасата на вътрешното тяло е много мека и дори в покой докосването предизвиква пукане и скърцане та не знам твоята тошиба как не пука. Освен ако не са сменили доставчика на пластмаси.
За 13-ка не знам но моя при 170-180W изключва, по документи го дават с минимална консумирана мощност 90W. Как да повярвам на документацията след като виждам с очите си.
Най-добре да идват и да си го прибират тоя климатик, че не мога да се наспя от него.
Edit: Отворих капака да погледна как са филтрите и забелязах, че има смазка на щипките и пантите му. Предното вътрешно тяло нямаше такава смазка! Определено са се постарали хората да го смажат, но ефекта беше краткотраен.
Този пост е редактиран от biro; 11-10-12 в 18:48.
Да не би пък Биро, да е пратен от Дайкин като ''Троянски кон'' в лагера на Тошиба?Този дайсейкай 6,като машина за пуканки бе.
Да е пратен ама техниците и те ли са "купени" от Дайкин да твърдят за тошибата, че цитирам "пука неприятно"?
Аз още миналата година споменах, че Тошиба не са много тихи климатици, но ти предпочете да се довериш на корифеите на форума:
https://forum.setcombg.com/%D0%B2%D1...tml#post505245
Много баби, хилаво бебе.