Страница 10 от 13 ПърваПърва ... 89101112 ... ПоследноПоследно
Резултати от 136 до 150 от общо 186
Like Tree119Одобрявам

Въпрос относно Toshiba RAS-10SKVP2-E - Super Daiseikai 6

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Отговор: Въпрос относно Toshiba RAS-10SKVP2-E - Super Daiseikai 6

Е нали това иска, да излъже eev-то, че да затвори повече!

2.  

3. Senior Member Аватара на Rumb@ta
    Тук е от
    Mar 2011
    Живее в
    Пловдив

Миланов, свикни с мисълта, че е нормално да му се вдига минимума с падането на температурата. Така трябва да е! И това че ти работи на он/оф не означава че трябва да пада на по-ниска мощност. Тук са замесени съвсем други физични параметри, а не какво искаш ти.
    tanatos, SPSt, ruuni9 и 1 други харесват това.

4. Member
    Тук е от
    Jul 2004
    Живее в
    София

Би ли разяснил защо трябва и е нормално да се вдига минимума с падането на температурата.
    Благодаря.

5. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

Rumb@ta, със сигурност имаш право. Просто като не включва и изключва през 15мин., а работи непрекъснато повече ми харесва. Външната се повиши с 0,5° в сравнение със сутрешната и вече часове си работи на 250W без никакви драми и натрапване. Не мисля, че този половин градус оказва тотално влияние върху физичните параметри.
    Ако е чак такова голямо влиянието на понижаването на външната с няколко градуса защо промяната на минимума не е плавна, а се променя със скок от 50%.

6. Senior Member Аватара на Rumb@ta
    Тук е от
    Mar 2011
    Живее в
    Пловдив

Тук не засягам качеството на климатика - хардуер, софт и прецизност на работа. Просто това е термопомпа и така трябва да работи! Ако искаш най-доброто, знаеш в кои магазини се продава. Там за едни боклуци...

Gyokov, принципът е такъв, че за да вземеш топлина трябва да изпаряваш фреона на по-ниска температура от въздуха. Колкото по-ниска температурата - повече мощност и то само за да вкараш малко топлина дори и при минимума. Само с обдухването и ТРВ не става.

А дали ще изключи или чест он/оф вече факторите са колко бързо достига зададената температура вътре, както изолация и топлозагуби. Но те не определят минималната консумация на климатика.
    tanatos, Jack Krauser и ruuni9 харесват това.

7. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2012

Re: Въпрос относно Toshiba RAS-10SKVP2-E - Super Daiseikai 6

Така са си решили и MHI да си покачва минимума, много други марки не им се променя минимума и дали е -10 или +5 си работи еднакво според вътрешната температура, аз мога да кажа със сигурност за Панасоник и Хитачи. Панасоника и на -13 си падаше на 180 вата за 1-2 часа после дигаше на 360 за 1 час и после пак така това миналата зима,
    zxc0 одобрява това.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

Цитат Първоначално публикувано от Rumb@ta Виж публикацията
    Gyokov, принципът е такъв, че за да вземеш топлина трябва да изпаряваш фреона на по-ниска температура от въздуха. Колкото по-ниска температурата - повече мощност и то само за да вкараш малко топлина дори и при минимума. Само с обдухването и ТРВ не става.
    Нещо не ми се връзва. При външна -2° тези фактори да определят минимум 400W, при -15° пак минимум 400W.

10. Senior Member Аватара на Rumb@ta
    Тук е от
    Mar 2011
    Живее в
    Пловдив

Ето това вече е до качеството на изработка на климатика, както и настройка на софтуера. На някои СОР-а пада много при ниски температури, както и отдаваната топлинна мощност спрямо тези при 7 градуса. На други пък хич не им е зор -15 примерно и държат и висока икономия. Много, много неща са които делят средният клас от най-високия. Тук само някои обсъждате.
    Еми Миланов свиквай с 400 вата. Поне при -15 няма да имаш он/оф от който се оплакваш.
    SPSt, ruuni9 и milanov харесват това.

11. Member Аватара на mkukas
    Тук е от
    Dec 2013
    Живее в
    София

Винаги следя с интерес темите за тошиба ) наздраве от мен!

Изпратено от моят HTC One_M8 с помощта на Tapatalk
    zxc0 одобрява това.

12. Senior Member Аватара на SPSt
    Тук е от
    Jan 2011

Цитат Първоначално публикувано от Rumb@ta Виж публикацията
    Еми Миланов свиквай с 400 вата. Поне при -15 няма да имаш он/оф от който се оплакваш.
    Това не е много сигурно. При -15 минимумът няма да е 400W, а доста по-висок. Миланов малко се бърка, че ще е еднакъв при -2 и при -15. Минимумът се вдига стъпаловидно с понижаването на външната температура.

13. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

Не се бъркам. Ако стайната е 22° при -15° външна може да работи около 400W. Естествено ако няколко дни външните са отрицателни и дори дневните са под -7..-8° отива на консумация 450...550 та дори и 600W. Просто загубите нарастват. При положителни дневни и нощните паднат рязко до към -12°...-15° не вдига повече от 380...420W.

14.  

15. Senior Member Аватара на SPSt
    Тук е от
    Jan 2011

Тази година още не е имало ниски температури, но миналата засякох как Тошибата си вдига минимума на стъпки. Даже бях писал някъде из форума при какви температури на колко вдига минимума. Когато вдигне минимума, работи известно време и прави офф. След малко тръгва и повече може и да не изключи цяло денонощие, а може и да направи още един офф. Миналата година видях офф на 680W. Просто така са написали софтуера. При теб ако на -15 работи на 420 W, това ми говори за много ниски топлозагуби и може би оттам честите цикли он/офф. При мен машината е монтирана на трегер над прозорец /външна стена/ и въпреки външната изолация явно загубите са по-големи и много рядко цикли, но пък консумацията е повече от прилична.

16. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

По-спомен на -16 градуса работеше под 500 вата. Качвал съм снимки по темите едно време, не ми се търси. Ако някой иска да види къде съм писал.

17. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Milanov, виж модела на външния термо сензор и намери RT графиката (може би я има в сервизното) и модифицирай външната температура с последователно или паралелно свързан потенциометър. Виждам, че имаш време да се занимаваш.
    Ventsislav Negentsov одобрява това.

18. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

10° -> 20,7кО
    20° -> 12,6кО
    25° -> 10,0кО
    30° -> 7,9кО
    40° -> 4,5кО
    Ще ми се да мина без рязане и мерене, а само за заголя кабелчето и да пойна две жички и на тях вече експериментални съпротивления/потенциометър.
    Нещо "B" -то не ми излиза, но с паралелен резистор 150кО от външна "-5° става 0°. (С много малка грешка при B4200/4500/4900) Външна от +15 става +17°, приемливо.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 10 от 13 ПърваПърва ... 89101112 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Toshiba RAS-10SKVP2-E - Super Daiseikai 6
    От Mendeleev във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 501
    Последно: 29-12-16, 17:47
  2. Mitsubishi Heavy SRK/SRC35ZJX-S vs. Toshiba RAS-10SKVP2-E - Super Daiseikai 6
    От Mega във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 74
    Последно: 03-03-16, 10:58
  3. Отговори: 50
    Последно: 02-11-14, 22:31
  4. Toshiba Super daiseikai Ras 13 pkvp V или Toshiba Super daiseikai RAS-B13N3KVP 6.5
    От jovan във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 1
    Последно: 23-04-13, 18:36
  5. Отговори: 4
    Последно: 29-11-11, 22:52

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе