Явно не си прочел по нагоре.За момента не ме удолетворяват отговорите.
Явно не си прочел по нагоре.За момента не ме удолетворяват отговорите.
Този пост е редактиран от charliii; 24-02-14 в 22:37.
А защо мислите, че от Октомври до Май трябва да работи без да спира? Това е функция на помещението все пак. И какво като работи on-off, на студено ли сте?
Функцията му е да топли на климатика,а функцията на помещението е да се отоплява.И да,нЕ очаквам да ми прави температурни разлики в стаята като в другата стая където ми е Осаката от преди 17 години.Не,не сме на студено,но се усеща разликата в температурата.Та на въпроса ми,някой,нещо.Благодаря.
Ами да го обясня така, че и научен сътрудник да може да ме разбере. Имаш една машина, която пренася топлина. Тя има минимум, които може да стигне. Ако в даден момент топлонуждите на помещението са по-ниски от минимума на машината, то тя спира. Ако не спре ще подмине заданието. И сега има задача, да подмине заданието и да накара собственика да се оплаква по форумите, или да спре, и да накара собственика да се оплаква по форумите?
В този ред на мисли, ако дадената машина работи в неизолирано помещение, то тя ще работи по-дълго без да спира, защото топлонуждите на помещението са по-голями. Ако обаче навън скове зверски студ, то машината ще изнемогне. И обратното, ако работи в добре изолирано помещение ще се случи обратното. Ниския минумум и високия максимум на една машина само разширяват графиката.