Отговор: Toshiba Daiseikai 8
Цитат:
Първоначално публикувано от
dodo_pv
Нищо не съм извел. Мерех по време на работа, какво се случва. Махнал съм всичко. Иска мод, за да стане ефективен, както на дайсейкай 5-та серия.
@джак, пак ни разсмиваш с глупости! Чувал ли си нещо за напрегнатост на електрическото поле и от какво зависи? Стига с тия напрежения, че изнервихме четящите.
Може ли да обясниш какъв е мода?
Нее, имах предвид предишния PDR -285. Той е с нишка.:)
Цитат:
Rumb@ta
Какъв мод смяташ да му правиш? На 5-цата плазмата с нишка ли е, като на старите японски Тошиби?
При първите японски климатици с плазма, управлението беше двустепенно. На 4.2kV и 6kV. При по-новите мисля че е на няколко степени (PDR) и пак с нишка и е с двуполярно високоволтово плюс земя, а още по-новите всичко е опростено и е с гребен, като на твоя. Но най-добрата плазма за мен е с нишката.
На петицата плазмата е същата, като на осмицата, но от край до край. Работи по същия начин, но йонизира въздуха с пъти повече, че чак пренасища. Мисля да приближа "рибената кост" на осмицата до топлообменника, за да се увеличи йонизацията. Но иска проби и мерене, за да не се скапе при висока влажност. Ще пиша, като съм готов и ако има ефект. Прави се пролетно или лятно време, след дъжд.
Цитат:
dodo_pv
На петицата плазмата е същата, като на осмицата, но от край до край. Работи по същия начин, но йонизира въздуха с пъти повече, че чак пренасища. Мисля да приближа "рибената кост" на осмицата до топлообменника, за да се увеличи йонизацията. Но иска проби и мерене, за да не се скапе при висока влажност. Ще пиша, като съм готов и ако има ефект. Прави се пролетно или лятно време, след дъжд.
Има едни овлажнители .
Имам в нас един прахлясва мога да ти го дам и да правиш проби.
За 30 кв е и може да дигне до 80% мисля.
Средното ниво му е 50%
В Пловдив влажнодтта много рядко достига до 65%. В едно нормално жилище, БЕЗ вътрешна изолация, не се налага контрол на влажността. Лятото ще го мъча, ако имам време. Хоби ми е и не бързам :)
Цитат:
dodo_pv
В Пловдив влажнодтта много рядко достига до 65%. В едно нормално жилище, БЕЗ вътрешна изолация, не се налага контрол на влажността. Лятото ще го мъча, ако имам време. Хоби ми е и не бързам :)
Аз живея до братската близо до гребната.
Примерно сега влажноста вън е 70% .
Аз съм само с външна изолация ,но на отопление много пада влажноста и урурото работи да овлажнява,защото ми изсъхва гърлото
Цитат:
dodo_pv
Не вярвам, че с тези 5 киловолта това нещо изобщо ще успее да запали плазма. Плазмата свети в тъмното и се вижда. На панасониците даже се вижда с просто око.
Според мен на това нещо не му е достатъчно високо напрежението за плазма. Гледах данните на генератори на отрицателни йони по сайтовете им дават изходно напрежение по 8, 9 даже над 10 киловолта.
Това китайско творение ако наистина прави плазма, трябва на тъмно да се види слабо синкаво сияние около острите върхове на пластината.
И тази свети, джак. Ама не се вижда и не харчи пет киловата, но свети. И на панасоника ти свети. Наричай я йонизатор. Плазма филтрите нищо не филтрират, пиша го за втори път. Зацапването с прах им е вторичен ефект, който е нежелан. Идеята им е да създават озон, който да се разпада на пероксид в изпарителя. Ползва се предимно през лятото, за дезинфекция и премахване на миризми. Моите харчат около 3W. Ако качат до 5 kW, бих си потърсил майстор :)
Цитат:
dodo_pv
Няма смазка на зъбните колела от дясната страна. Гресираш ги и изчезва. Китайците са си мундари по принцип.
Как става това смазване? Трябва ли нещо да се разглобява? Тези зъбни колела виждат ли се лесно така както си е климатика без да се разглобява?
Цитат:
totopz
Как става това смазване? Трябва ли нещо да се разглобява? Тези зъбни колела виждат ли се лесно така както си е климатика без да се разглобява?
Offff
Какви са ти впечатленията от FH.
Елементарно,смазваш това .
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...b3b8384a06.jpg
Изпратено от моят SM-G920F с помощта на Tapatalk
Много зъбни колела, много нещо.:) И взимайте смазката в по-голяма тубичка, не от тези малките демо версии от 250ml.:Drinks:
В Лидл често пускат силиконова смазка на спрей подобно на WD-40 със "сламка", идеална е за пластмаси.
Цитат:
Rafailiev
Offff
Какви са ти впечатленията от FH.
За да не разводняваме темата понеже е за друг климатик ще кажа само, че съм доволен, но има две неща, които не са много добре:
1) Размразява по време и понякога се случва със суха пита да дефроства
2) Когато вентилаторът е сложен на автоматичен режим климатикът го управлява много малоумно и реално не достига зададените градуси. Това го преборих като задавам 2-3 градуса повече от желаните и тогава работата се получава.
Цитат:
totopz
За да не разводняваме темата понеже е за друг климатик ще кажа само, че съм доволен, но има две неща, които не са много добре:
1) Размразява по време и понякога се случва със суха пита да дефроства
2) Когато вентилаторът е сложен на автоматичен режим климатикът го управлява много малоумно и реално не достига зададените градуси. Това го преборих като задавам 2-3 градуса повече от желаните и тогава работата се получава.
Може и при мен да размразява на суха пита ,но аз не съм го чувал.
За вентилатора аз го държа на спане и 23 градуса.
Може да пробваш