Отговор: Toshiba Daiseikai 8
Сега се сетих, че му казах да намали максималната консумация на климатика от функцията за това, която е на дистанционното. Тогава доколкото помня ми каза, че климатикът се е форсирал по-малко и после се е кротнал да работи на 300-400 вата, но пък при активиране на тази функция били изгаснали лампите, които святят на вътрешното тяло. Така ли трябва да е или има нещо сбъркано с този климатик?
Дистанционното не е за този модел или е повредено.
Хмм...сега ме хвърли в размисли. Не би трябвало да е така. Дистанционното е като това, което гледах в документацията на климатика.
Като се прибера пак в Пазарджик ще си поиграя и аз да видя точно какво се случва. Може и баща ми да не ми обяснява всичко точно по телефона.
Промяната на интензитена на светодиодите на панела става с клавишна комбинация от бутоните под капака на дистанционното. Друго дистанционно, примерно на дайсейкай 5-та серия, променя интензитета им само с натискането на един бутон, мисля на таймера.
Хмм да не би пък да е променял интензитета на светене на лампичките вместо да му е ограничавал мошността? Трябва просто аз да го погледна. Не го знам какво точно е натискал.
Сега гледам една снимка на дистанционното и трябва да е натискал бутона POWER-SEL.
Току-що се преборих с дистанционното на един Galanz. Бутоните не отговаряха на маркировките и беше хаос. Извадих батериите на дистанционното за 10 минути и го ресетирах със станиол. Тръгна както трябва и е супер. Направи същото. Намери откъде се ресетира това, на тошибата, че не съм си у нас, да видя. Може да е с малко бутонче.Смени и батериите, за всеки случай.
Успех!
Аз пък си мисля, че това е нормалната работа на климатика при тези външни температури. Накарайте баща Ви да го пусне при по-ниски външни температури-примерно сутрин рано и да го проследи как работи тогава. Японската Тошиба в момента работи по следния начин: След първоначалното пускане се набира до към 400-500W и духа доста. След известно време затопля и изключва преди да е достигнал минимума от 45W. След известно време включва и плавно вдига до към 200W. Следва плавно намаляване на мощността до към 50-55W и остава да работи така. Само, че на Вашата Тошиба минимумът е доста по-висок и е напълно възможно да работи он/офф повече време, особено ако вън е доста топло.
Вярно ли е твърдението?
На Даисекай 8 йонизатора работи на режим охлаждане .
Това е така защото ползва пистата на климатика за отвеждане на мръсотията чрез конденз.
Така е проектиран.
Когато работи на отопление питата е топла и няма вода/ конденз и затова не работи или работи на около 10% като йонизатор.
Когато е отделно звено плазма както е примерно на LDC касетата се сваля и се чисти.
При 8 ма серия това е избегнато от някакви съображения.
Затова и йонизатора/ плазмата работи и се усеща при охлаждане.
това е мнението на човек занимаващ се с клими.
Както той каза логически е така дефакто пак ,но знае ли човек дръпнатите какво са измислили
Пуснал те е по пързалката твоя човек :)
Цитат:
Първоначално публикувано от
Rafailiev
Вярно ли е твърдението?
На Даисекай 8 йонизатора работи на режим охлаждане .
Това е така защото ползва пистата на климатика за отвеждане на мръсотията чрез конденз.
Така е проектиран.
Когато работи на отопление питата е топла и няма вода/ конденз и затова не работи или работи на около 10% като йонизатор.
Когато е отделно звено плазма както е примерно на LDC касетата се сваля и се чисти.
При 8 ма серия това е избегнато от някакви съображения.
Затова и йонизатора/ плазмата работи и се усеща при охлаждане.
това е мнението на човек занимаващ се с клими.
Както той каза логически е така дефакто пак ,но знае ли човек дръпнатите какво са измислили
Йонизаторът на Даисекай 8 не работи никога, освен първите няколко седмици като е нов.
Недей, че ще каже някой че от една машина се генерализира за цял бранд.:)
Цитат:
dodo_pv
Току-що се преборих с дистанционното на един Galanz. Бутоните не отговаряха на маркировките и беше хаос. Извадих батериите на дистанционното за 10 минути и го ресетирах със станиол. Тръгна както трябва и е супер. Направи същото. Намери откъде се ресетира това, на тошибата, че не съм си у нас, да видя. Може да е с малко бутонче.Смени и батериите, за всеки случай.
Успех!
Евала за усърдието и търпението.:thumbup
Бесен бях и нетърпелив, защото умирах от студ! Сега съм с маслен радиатор мидея и ми е по-добре нощно време ;)
Цитат:
dodo_pv
Бесен бях и нетърпелив, защото умирах от студ! Сега съм с маслен радиатор мидея и ми е по-добре нощно време ;)
Важно е на теб да ти е добре.:BigGrin
Цитат:
dodo_pv
Сега съм с маслен радиатор мидея и ми е по-добре нощно време ;)
Дефроства ли :p ?!?!